Me Naiset
|
Virpi Salmi
Vapaaehtoisestihan siellä Facebookissa roikutaan. Kuva: Shutterstock
Vapaaehtoisestihan siellä Facebookissa roikutaan. Kuva: Shutterstock

Facebook on taas päivittynyt, muuttanut etusivuaan ja samalla Mark Zuckerberg on luultavasti myynyt yksityisyytesi paholaiselle.

Harva asia aiheuttaa ihmisissä niin paljon Facebook-kärttyisyyttä ja -valitusta kuin Facebookin muutokset.

Kun se sivu on eri näköinen! Ihan tyhmän näköinen! En näe Kalle-Joosepin uusia päivityksiä vaan Mirja-Hillevin toissapäiväisen päivityksen. Yhden ääliön tyypin ääliöitä päivityksiä on ihan liikaa. Ääliöitä päivityksiä on ylipäätään liikaa. Yläkulmassa on joku outo laatikko, en tykkää siitä. Haluan rahat takaisin, Mark Zuckerberg.

Paitsi ai niin, emmehän me ole siitä mitään maksaneet. Ja ihan itse vapaaehtoisesti siellä roikumme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta ennen oli niin paljon paremmin! Muistellaanpa vaikka Facebook-versiota vuodelta 2007. Silloin seinälleen pystyi laittamaan esimerkiksi akvaarion, johon kaverit saivat laittaa kaloja. Päivityksistä ei voinut tykätä eikä niitä voinut kommentoida, vaan se hoidettiin kirjoittamalla kaverin seinälle erillinen viesti. Päivitysruudussa oli aina asetuksena is-verbi. Päivitykset olivat englanniksi ja järkyttävän kiinnostavia tyyliin Virpi is feeling tired. Tämä kaikki jännittävä informaatio tippui näkyviin verkkaisen kronologisesti. Palvelua teki Zuckerbergin kymmenen parasta nörttikaveria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nykyään tuhannet ammattilaiset väsäävät Facebookiin algoritmejä, jotka vaikeuttavat elämäämme ja estävät esimerkiksi Instagramin kautta postattuja kuvia näkymästä Windows Phonen Facebook-sovelluksen uutisvirrassa. Paitsi joskus, jotenkin sattumalta.

Valitamme siitä kuin kärttyisät narkkarit, jatkamme käyttöä ja kahden päivän jälkeen olemme unohtaneet koko jutun.

Lue myös:

Tutkimus: Pahantuulisuus tarttuu Facebookissa

Facebook ja blogit herättävät kateutta – naiset paljastavat miksi

Someen hurahtanut: "Tein vauvalleni Facebook-profiilin"

Laske, kuinka paljon aikaa olet tuhlannut Facebookissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla