Palvelu hyödyttäisi niitä, joita hävettää katsoa bileillan jälkeen sosiaaliseen mediaan.

Vielä illalla se vaikutti hyvältä idealta, muutaman tuopin jälkeen jopa loistavalta, mutta jo seuraavana aamuna kännikuva sosiaalisessa mediassa hävettää.

Facebookin tekoälytutkimuksen osaston johtaja Yann LeCun haaveilee kehittävänsä sosiaalisen median palveluun toiminnon, joka tunnistaa aikeesi räpsäistä humalainen selfie ja ladata se sosiaaliseen mediaan.

Hän kertoi Wiredille, että ”älykäs digiavustaja” kertoisi sinulle virtuaalisesti: ”Öh, tästä kuvasta tulee julkinen. Oletko ihan varma, että haluat pomosi ja äitisi näkevän tämän?”

Facebook voisi myös lähettää tiedon, kun joku tuntematon aikoo julkaista kuvan ilman hyväksyntääsi.

Viime aikoina Facebook on lupaillut muitakin parannuksia, esimerkiksi mahdollisuutta ”peukuttaa alaspäin” eli inhota. TechCrunchin mukaan myös Facebookin hakutoiminto paranee kattamaan vanhat statuspäivitykset, joita on tähän mennessä ollut hankalaa tai lähes mahdotonta löytää.

Lue myös:

Älä poista turhia Facebook-kavereitasi! Saat heillä ilmaisen majoituksen designhotellissa

Ovatko Facebookin yksityisyysasetuksesi kunnossa? Pieni dinosaurus kertoo

Miina Supisen kolumni: Kokous on suurten ikäluokkien Facebook

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!