Palvelu hyödyttäisi niitä, joita hävettää katsoa bileillan jälkeen sosiaaliseen mediaan.

Vielä illalla se vaikutti hyvältä idealta, muutaman tuopin jälkeen jopa loistavalta, mutta jo seuraavana aamuna kännikuva sosiaalisessa mediassa hävettää.

Facebookin tekoälytutkimuksen osaston johtaja Yann LeCun haaveilee kehittävänsä sosiaalisen median palveluun toiminnon, joka tunnistaa aikeesi räpsäistä humalainen selfie ja ladata se sosiaaliseen mediaan.

Hän kertoi Wiredille, että ”älykäs digiavustaja” kertoisi sinulle virtuaalisesti: ”Öh, tästä kuvasta tulee julkinen. Oletko ihan varma, että haluat pomosi ja äitisi näkevän tämän?”

Facebook voisi myös lähettää tiedon, kun joku tuntematon aikoo julkaista kuvan ilman hyväksyntääsi.

Viime aikoina Facebook on lupaillut muitakin parannuksia, esimerkiksi mahdollisuutta ”peukuttaa alaspäin” eli inhota. TechCrunchin mukaan myös Facebookin hakutoiminto paranee kattamaan vanhat statuspäivitykset, joita on tähän mennessä ollut hankalaa tai lähes mahdotonta löytää.

Lue myös:

Älä poista turhia Facebook-kavereitasi! Saat heillä ilmaisen majoituksen designhotellissa

Ovatko Facebookin yksityisyysasetuksesi kunnossa? Pieni dinosaurus kertoo

Miina Supisen kolumni: Kokous on suurten ikäluokkien Facebook

Pääskysestä päivää! On oikea hetki tarkistaa, tunnistatko aivan tavalliset pikkulinnut.


 

Ei, se ei ole sama asia kuin päänsärky.

Migreeni on mahdollisesti kaikista vaarattomista vaivoista maan päällä se pirullisin. Sen kourissa kärvistelee Terveyskirjaston mukaan yksi kymmenestä aikuisesta. Riesa on kolme kertaa yleisempi naisilla kuin miehillä.

Migreenittömien voi olla mahdotonta ymmärtää, millaista rajujen kipukohtausten kanssa on elää. Tiede on kantanut kortensa kekoon, esimerkiksi tällä migreenin oireita havainnollistavalla videolla.

Jotta rinnakkaiselo migreenistä kärsivien ja siltä välttyneiden välillä sujuisi sutjakkaammin, on tiettyjä lausahduksia parempi välttää.

Pyysimme migreenipotilaita kokoamaan listan asioista, joiden heille ei kannata sanoa:

1. ”Tuo sinun päänsärkysi…”

Tehdäänpä yksi asia selväksi heti kättelyssä: päänsärky on ikävää. Migreeni on pikemminkin visiitti Tuonelaan ja takaisin.

2. ”Ärsyttävää! Päätä särkee jo toista tuntia. Onkohan minullakin se migreeni?”

Tällä repliikillä keräät sympatian sijaan katseita, jotka säikäyttäisivät hunnilauman hiljaiseksi.

3. ”Ei kai se nyt oikeasti voi tuosta johtua...”

Kyllä voi. Migreenin voi laukaista melkein mikä vain. Kynttilänvalo, lumesta heijastuva aurinko, stressaava palaveri. Lista on loputon.

4. ”Mikset ota särkylääkettä?”

Migreeniä sairastava toverisi on luultavasti aihepiirin ekspertti ja käynyt läpi kaikki mahdolliset lääkkeet, meditaatiotekniikat ja kuppaukset helpotusta etsiessään. Emme suosittele ehdottamaan Buranaa.

5. ”Onneksi se on vain migreeni. Ajattelepa niitä, joilla on…”

Aina voisi olla pahemmin, tiedetään. Migreenikohtauksen uhrille on kuitenkin turha puhua motivaatiojulisteiden iskulauseita. Suosittelemme kokeilemaan uudestaan vähemmän tulenarkana ajankohtana.