Viisuviisaat uskovat, että Waldo's People on yksi Euroviisujen ennakkosuosikeista.
Viisuviisaat uskovat, että Waldo's People on yksi Euroviisujen ennakkosuosikeista.

Viisufanin mielestä Suomella on hyvät mahdollisuudet uusia viisuvoittonsa, mutta kampoihin pistävät norjalainen pelimannipoika, seksikäs kreikkalaismies sekä ranskalainen megatähti.

Euroviisut ovat täällä taas ja miljoonat ihmiset pakkautuvat tv:n ääreen. Vaikka viisuissa on nähty rokkaavia hirviöitä ja laulava kalkkunakin, nyt ei suuria kummajaisia lavalle nouse.

Euroviisuklubin puheenjohtaja Maiken Mäemets, 25, valitsi tämänvuotisten viisujen kiinnostavimmat kohokohdat. Bongaa siis nämä!

Suomi: Waldo’s People – Lose Control (1. semifinaali)

Viisufanit hurrasivat, kun ysäripumppu Waldon Lose Control valittiin Suomen edustajaksi. Kappale erottuu joukosta, mutta edustaa silti hyvin yleiseurooppalaista tyyliä. Pelkistetty mutta energinen lavaesiintyminen ja näyttävä tulishow antavat laululle tilaa, ja Suomi nähdään varmasti finaalissa. Kappale on oman musiikkigenrensä parhaimmistoa ja myös yksi kilpailun suosikeista.

Kreikka: Sakis Rouvas – This is Our Night (2. semifinaali)

Sarmikas Sakis villitsi Euroopan jo vuonna 2004 tanssibiisillään Shake it, joka pakotti ihmiset bailaamaan ja toi Kreikalle silloin pronssia. Nyt Sakis lähtee kirkastamaan mitaliaan yhtä tykillä biisillä, This is our night on viisumusaa parhaimmillaan. Sakis avasi Kreikalle viisumenestysputken: vuonna 2005 Helena Paparizou voitti, vuosina 2006 ja 2007 oltiin kymmenen sakissa, ja viime vuonna tuli taas kolmas sija.

Norja: Alexander Rybak – Fairytale (2. semifinaali)

Kisan ylivoimainen ennakkosuosikki. Alexander Rybak voitti Norjan finaalin 73 prosentin
äänimäärällä. Vilpitön ja hyväntuulinen esitys on musiikillinen kiertomatka mannereurooppalaisesta laulelmasta perinteiseen norjalaiseen pelimannimusiikkiin. Ei ihan perinteistä euroviisua, mutta viisufanit ovat jo menettäneet sydämensä Fairytalelle.

Ranska: Patricia Kaas – Et S’il Fallait Le Faire

Maailmanluokan tähti Patricia Kaas saa takuulla Euroopan hiljentymään ja kuuntelemaan. Kappale Et S’il Fallait Le Faire on koskettava sekä yksinkertainen, ja ilmaisukykyinen esiintyjä tulkitsee kappaleen vaivattomasti. Musiikkia isolla M:llä!

Ranska kuuluu euroviisujen suuriin rahoittajamaihin, joten se on suoraan finaalissa.

Euroviisut ja fanit

- ?Suomessa vuonna 1984 perustettu euroviisufanien kerho oli lajissaan maailman ensimmäinen. Nykyisin kattojärjestö OGAE:n (Organisation Générale des Amateurs d’Eurovision) alle kuuluu noin 40 kansallista klubia. Suomen klubissa on yli 800 jäsentä.

- Ensimmäinen semifinaali järjestetään tiistaina 12.5., toinen semi on torstaina, ja viisuvoitto ratkeaa lauantaina 16.5. Puhelinäänet ratkaisevat puolet tuloksesta. Toinen puoli tulee kansallisilta asiantuntijaraadeilta.

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti