Rakastamasi tuoksuklassikko opastaa valitsemaan kauden uutuuksista sen oikean.

Kepeän kukkaiset


Hempeät kevättuoksut saavat kukkaisfanin onnensa kukkuloille. Perinteisiä kukkaistuoksuja ovat YSL:n Paris, Cliniquen Happy- ja Diorin Diorissime-tuoksut.


Bergamotti ja sitruuna raikastavat pinkin jasmiininkukan ja passionhedelmän makeutta Philosophyn Loveswept -tuoksussa, EdT 60 ml, 43,90 €. Iloisen flirttailevassa See by Chloé Si belle -tuoksussa koivun ja nerolin lehdet yhdistyvät appelsiininkukkaan, EdP 50 ml, 69,30 €. Viktor & Rolfin Flowerbomb la vie en rose -tuoksun raikkaus syntyy ruusun, orvokin, punaisten marjojen ja mandariinin yhdistelmästä, 50 ml EdT, 72 €. Hempeä kielo ja kirpeä jasmiini täydentävät toisiaan Marc Jacobsin Daisy Sorbet edition -tuoksussa, 50 ml EdT, 69,30 €.

Raikkaat & reippaat


Pirteät, vehreät sitrustuoksut sopivat hienosti kesäkäyttöön. Energisten tuoksujen ehdottomia klassikkoja ovat Ô de Lancôme, Issey Miyake L’eau d’Issey ja Calvin Kleinin CK one.


Nerolin lehdet ja valkoiset lumpeenkukat raikastavat Dolcen Floral drops -tuoksua, 50 ml EdT, 92,90 €. Cleanin Air-tuoksu henkii puhdasta vuoristoilmaa, vihreyttä ja kasteisia pioninkukkia, 30 ml EdP, 49 €. Elizabeth Ardenin Green tea bamboo -tuoksu on pirskahteleva cocktail vihreää teetä, sitruunaa, greippiä ja kurkkua ja bambua, 50 ml EdT, 30 €. Kuin pullotettua meri-ilmaa. Thomas Sabon Charm rose beach -tuoksu koostuu vihreästä teestä, sitruunasta, pionista ja appelsiinista, 50 ml EdT, 44,95 €.

Ripaus maustetta


Jos hennot hajuvedet eivät nappaa, valitse eksoottisten kukkien ja täyteläisten mausteiden aromeja. Tuttuja lämpimän huumaavia tuoksuja ovat Jean Paul Gaultierin Classique-, Guccin Guilty ja Roberto Cavallin Signature-tuoksut.


Hugon Woman -tuoksun intensiivistyys on peräisin savuisesta intialaisesta mustasta teestä, kurjenmiekasta ja mustasta luumusta, EdP 50 ml, 79,90 €. DKNY:n My NY hurmaa vadelman, rosépippurin, vaniljan ja jasmiinin sekoituksella, EdP 50 ml, 67 €. Cliniquen Aromatics in White -uutuudessa yhdistyvät jännittävästi kiinanpippuri, orvokin lehdet, meripihka ja ruusuvesi, EdP 50 ml, 79 €. Voiko tämän viettelevämpää ollakaan? Valkoinen jasmiini ja hedelmäinen karhunvatukka tuovat pehmeyttä mustapippurin ja mustan vaniljan aromeihin 007:n For women -tuoksussa, EdP 50 ml, 43,50 €.

Hedelmiä & marjoja


Mehukkaan makeat tuoksut sopivat täydellisesti auringon lämmittämälle iholle. Hedelmäisiä tuoksusuosikkeja ovat Beyoncén Heat, Ralph Laurenin Big pony 2 ja Nina Riccin Nina L´Eau.


Juicy Couturen Hollywood royal -tuoksussa erottuvat karamelliomena, päärynä ja pomelo, 40 ml EdT, 50 €. Escadan Turquoise summer -tuoksu tuo mieleen tutti frutti -karkit! Marjakimarassa on mansikkaa, vadelmaa ja mustaherukkaa, EdT 50 ml, 59,80 €. Nam, kuin pullotettua hedelmäsalaattia. Britney Spearsin Rocker femme fantasy -tuoksu on herkkuhetki vartalolle: siinä on mustaherukkasorbetin, karhun-vatukkaliköörin ja kookoksen maukkaita aromeja, EdP 50 ml, 40 €. Herbinan Melon love Body mist -vartalotuoksu tulvii omenaa, appelsiinia, ananasta ja punaisia marjoja, 100 ml, 6,50 €. Mikä herkkupala!

Lue lisää:

Onko tässä kevään seksikkäin tuoksu? Kyllä, jos Donatella Versacea on uskominen

5 syytä, miksi työkaveri kärsii tuoksustasi

Näin ostat hajuveden lahjaksi

Suomalaisia kiinnostaa, miten tehdä limaa sekä miten saada unta ja rahaa.

10 miljardia. Sen verran Suomessa tehdään Google-hakuja vuodessa. Nyt Google on julkaissut tämän vuoden haetuimmat ihmiset ja asiat. Miten/kuinka-kategoriassa suomalaisia askarrutti eniten kysymys siitä, miten tehdä limaa. Toiseksi eniten googlattiin sitä, miten saada poikaystävä, ja kolmanneksi eniten sitä, miten saada unta. 

10 googlatuinta asiaa miten/kuinka-kategoriassa

  1. miten tehdä limaa
  2. miten saada poikaystävä
  3. miten saada unta
  4. miten laihtua nopeasti
  5. kuinka laihtua
  6. miten saada rahaa
  7. kuinka monta prosenttia
  8. miten selvitä erosta
  9. miten säästää rahaa
  10. kuinka nopeasti raskaaksi

Jotta säästyisit googlaamiselta, päätimme etsiä vastaukset googlatuimpiin asioihin puolestasi. Kas tässä, olkaa hyvät!

1. Miten tehdä limaa?

Vauva.fi:n toimitus on tehnyt helpot ja selkeät ohjeet liman valmistukseen. Vauvan ohjeilla liman saa valmistettua vain kahdesta raaka-aineesta – ja kaiken lisäksi vieläpä ilman partavaahtoa, liimaa ja piilolinssinestettä. Katso ohje:


2. Miten saada poikaystävä?

Sinkkuna olemisessa on ainakin 20 hyvää puolta. Mutta jos silti kaipaa kultaa kainaloonsa, maailman hauskimmalla naisella Amy Schumerilla on vinkki: kokeile deittisovellusta – mutta ole rehellinen.

Kun Amy itse oli ollut kolme vuotta sinkkuna, hän päätti kokeilla ystävän suosittelemaa ”luoville ihmisille suunnattua” deittisovellusta. Hän latasi sinne kaksi kuvaa: toinen oli lenkillä otettu meikitön räpsy, jossa hän irvistelee kuin olisi kuolemaisillaan, ja toinen oli kuva Tyttökultien Sophie-mummosta. Ding! 40 minuutin päästä häneen otti yhteyttä Ben Hanisch, chicagolainen huonekalusuunnittelija ja puuseppä. Kun pari tapasi ensimmäisen kerran, Amy oli tulossa akupunktiosta tukka öljyisenä ja kasvot punaisina. Siitä huolimatta – tai sen takia – pariskunta on seurustellut vuoden päivät.

3. Miten saada unta?

Aineenvaihdunta menee sekaisin. Mielialat vaihtelevat omituisesti. Herkuttelu lähtee käsistä. Muisti pätkii. Jatkuva univaje aiheuttaa monia vaivoja. Prisma Studion ja Helsingin yliopiston teettämän Väsy-kyselyn mukaan suomalaisten yöunet ovat lyhentyneet ja valtaosa kärsiikin univajeesta. Siksi ei ole ihme, että muutkin kuin kroonisesta unettomuudesta kärsivät ovat googlanneet uneen liittyviä kysymyksiä.

Olemme koonneet 14 + 8 vinkkiä, mitä kannattaa kokeilla, jos uni ei tahdo tulla.


4. Miten laihtua nopeasti? + 5. Kuinka laihtua?

Koomikko-poliitikko Lotta Backlund laihtui 30 kiloa ottamalla rennosti. Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä laihtui puolestaan 12 kiloa 5:2-dieetillä. Maskeeraaja-meikkaaja Mariela Sarkiman paino putosi 12 kiloa, kun hän teki pysyvän elämänmuutoksen. Laihdutukseen liittyvissä asioissa suomalaisia kiinnosti sekä se, miten laihtua nopeasti että miten ylipäätänsä voi laihtua.

Vastaukset näihin kysymyksiin löydät seuraavista jutuista.

 

Artikkeli jatkuu alapuolella
Näin selätät tunnesyömisen
Hyvä olo
Näin selätät tunnesyömisen

 

 

6. Miten saada rahaa? + 9. Miten säästää rahaa?

Heidi tienasi kuukaudessa lähes 2000 euroa nettikirppiksillä. Julia sai taas vuodessa säästöön lähes kymppitonnin. Mutta on niitä muitakin tapoja saada rahaa ja panna se poikimaan:

 

 


7. Kuinka monta prosenttia...?

Jos prosenttilaskut ovat hakusessa, esimerkiksi laskurit.fi-sivustolta löytyy apua.

8. Miten selvitä erosta?

Ero on tunnevuoristorata, josta selviät parhaiten ja nopeiten noudattamalla yhtä neuvoa: pysy mahdollisimman kaukana entisestä puolisostasi. Lue lisää:


10. Kuinka nopeasti raskaaksi?

Tästä google-hausta ei täysin selviä, mihin kysymyksellä on haettu vastausta. Mutta jos sillä tarkoitetaan sitä, miten nopeasti yhdynnän jälkeen voi tulla raskaaksi, vastaus löytyy esimerkiksi tästä jutusta:

Mikä on erikoisin asia, mitä sinä olet googlannut? Kerro kommenteissa!

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10