Facebook tekee kohta kaiken valmiiksi.

"Korvamadoille halutaan tekijänoikeusmaksu!" "Eye of the Tiger ja Aikuinen nainen sopisivat kansalle Suvivirren korvaajiksi!" Tässä kaksi suomalaisen satiirisivuston, Lehden, otsikkoa. Jos pelkän otsikon avulla jutun päättely satiiriksi on vaikeaa, tulevaisuudessa se saattaa helpottaa.

Mashable-sivuston mukaan Facebookissa on käynnissä jo kuukauden kestänyt kokeilu, jossa tunnettujen satiiri- ja parodiasivustojen – kuten 80-luvulla perustetun The Onionin – linkkeihin liitetään automaattisesti pieni teksti, joka kertoo kyseessä olevan satiiria. Satiirimerkintä ei tule kaikkiin sivuston artikkeleihin, vaan näkyy ainoastaan osassa linkeistä.

Kokeilu lähti Facebook-käyttäjien palautteesta, joiden mukaan satiirilinkkejä oli vaikea erottaa asiasisällöstä. Lehti-sivuston linkit eivät löydy Facebookin satiirikokeilusta, mutta tulevaisuudessa ne saattavat sinne päästä, jos merkintä päätetään ottaa käyttöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Facebookissa on käytössä jo Sponsored-tägi, joka kertoo, että kyseessä on mainosartikkeli. Se helpottaa esimerkiksi uutissisällön erottamista maksetusta sisällöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeillaanko seuraavaksi Spoiler-tägiä, joka kertoo, että lempisarjasta kertovaa juttua ei kannata avata, jos haluaa välttyä juonipaljastuksilta? Entä miksei käytössä ole jo huumorimerkintää, joka tekee yksinkertaisesti selväksi, että sisältöön ei saa suhtautua vakavasti? Kohta omia aivoja ei enää tarvita, kun Facebook pureskelee kaiken valmiiksi.

Lue myös:

Tutkimus: Pahantuulisuus tarttuu Facebookissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla