Tässäpä ihana, uusi harrastus: kukkiensidonta! Kuva: Shutterstock
Tässäpä ihana, uusi harrastus: kukkiensidonta! Kuva: Shutterstock

Ihmisellä nyt vain kuuluu olla harrastuksia. Ne pitävät virkeänä ja kiireisenä, eivätkä kaveritkaan enää ihmettele. Jos et vielä harrasta mitään, testaa näitä!

Nuotteja en viitsinyt opetella kunnolla, partioleireillä kaipasin sisävessaa ja langan pujottaminen ompelukoneeseen on hermostuttavinta, mitä tiedän.

Syksyllä kuitenkin pitää aloittaa uusi harrastus, koska niin vain kuuluu tehdä. About.com -sivuston mukaan harrastukset vähentävät stressiä. Joku taas voisi stressata siitä, että pitäisi olla jokin harrastus.

Stressinhallinnan asiantuntija Elizabeth  Scottin mukaan kiireestä ahdistunut ihminen saa harrastuksesta myös irtioton. Kivasta lajista voi jopa haalia itselleen uusia sosiaalisia ympyröitä ja mukavaa fiilistä, joka välittyy muillekin elämän osa-alueille.

Ei ole siis mitään syytä olla etsimättä mielekästä harrastusta myös aikuisiällä. Olisiko jokin näistä sopiva sinulle?

Saamen kieli
Vieraiden kielien opiskeleminen on sivistävää ja hyödyllistä. Ja olisihan se kohteliasta osata pari sanaa saamea, jos kerran ruotsiakin.

Viininmaistelu
Hyödyllistä? Toki. Hauskaa? Ehdottomasti. Sittenpä osaisi valita viinipullon joskus muunkin kuin nätin etiketin perusteella.

Ripsiteknikko
Tyttöjen illoissa osaisi liimailla muiden ripsiin lisähaituvia. Uusi taito olisi siis myös ystävänpalvelus!

Kangaspuukutominen
Perhana, siitä poppanasta tulisi kerrankin täydellinen! Ei kupruinen ja värivirheitä täynnä, kuten kouluaikoina. Olisiko kangaspuiden takominen uutta traumaterapiaa? Pam!

Fengshui
Pakkohan se on toimia, koska kursseja järjestetään vuodesta toiseen. Fengshuit kohdillaan, elämä kohdillaan!

Kukkiensidontaa
Ilmavan, pyöreän kimpun sitominen on varmasti oma taiteenlajinsa. Puhumattakaan ikebanasta, japanilaisesta kukkienasettelutaiteesta. Ikebanan opettaja olisi kerskailun arvoinen titteli.

Eksoottinen ruuanlaittokurssi 
Ei olisi pakko syödä aina samaa makaronilaatikkoa ja munakasta. Miten olisi esimerkiksi kurssi "Kaikenlaiset kääryleet" tai "Maustetaan lakritsilla"? 

Lue lisää:

Tämä harrastus kampittaa stressin

Vedonlyönti on suosittu harrastus

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.