Tässäpä ihana, uusi harrastus: kukkiensidonta! Kuva: Shutterstock
Tässäpä ihana, uusi harrastus: kukkiensidonta! Kuva: Shutterstock

Ihmisellä nyt vain kuuluu olla harrastuksia. Ne pitävät virkeänä ja kiireisenä, eivätkä kaveritkaan enää ihmettele. Jos et vielä harrasta mitään, testaa näitä!

Nuotteja en viitsinyt opetella kunnolla, partioleireillä kaipasin sisävessaa ja langan pujottaminen ompelukoneeseen on hermostuttavinta, mitä tiedän.

Syksyllä kuitenkin pitää aloittaa uusi harrastus, koska niin vain kuuluu tehdä. About.com -sivuston mukaan harrastukset vähentävät stressiä. Joku taas voisi stressata siitä, että pitäisi olla jokin harrastus.

Stressinhallinnan asiantuntija Elizabeth  Scottin mukaan kiireestä ahdistunut ihminen saa harrastuksesta myös irtioton. Kivasta lajista voi jopa haalia itselleen uusia sosiaalisia ympyröitä ja mukavaa fiilistä, joka välittyy muillekin elämän osa-alueille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei ole siis mitään syytä olla etsimättä mielekästä harrastusta myös aikuisiällä. Olisiko jokin näistä sopiva sinulle?

Saamen kieli
Vieraiden kielien opiskeleminen on sivistävää ja hyödyllistä. Ja olisihan se kohteliasta osata pari sanaa saamea, jos kerran ruotsiakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viininmaistelu
Hyödyllistä? Toki. Hauskaa? Ehdottomasti. Sittenpä osaisi valita viinipullon joskus muunkin kuin nätin etiketin perusteella.

Ripsiteknikko
Tyttöjen illoissa osaisi liimailla muiden ripsiin lisähaituvia. Uusi taito olisi siis myös ystävänpalvelus!

Kangaspuukutominen
Perhana, siitä poppanasta tulisi kerrankin täydellinen! Ei kupruinen ja värivirheitä täynnä, kuten kouluaikoina. Olisiko kangaspuiden takominen uutta traumaterapiaa? Pam!

Fengshui
Pakkohan se on toimia, koska kursseja järjestetään vuodesta toiseen. Fengshuit kohdillaan, elämä kohdillaan!

Kukkiensidontaa
Ilmavan, pyöreän kimpun sitominen on varmasti oma taiteenlajinsa. Puhumattakaan ikebanasta, japanilaisesta kukkienasettelutaiteesta. Ikebanan opettaja olisi kerskailun arvoinen titteli.

Eksoottinen ruuanlaittokurssi 
Ei olisi pakko syödä aina samaa makaronilaatikkoa ja munakasta. Miten olisi esimerkiksi kurssi "Kaikenlaiset kääryleet" tai "Maustetaan lakritsilla"? 

Lue lisää:

Tämä harrastus kampittaa stressin

Vedonlyönti on suosittu harrastus

Sisältö jatkuu mainoksen alla