Perinteinen huivi ei estä flunssapöpöjä pääsemästä elimistöön, vaikka suun ja nenän peittäisikin. Kuva: Shutterstock
Perinteinen huivi ei estä flunssapöpöjä pääsemästä elimistöön, vaikka suun ja nenän peittäisikin. Kuva: Shutterstock

Scough ei ole mikään perushuivi, vaan sen suodatin estää viruksia ja bakteereita pääsemästä elimistöön flunssaa aiheuttamaan.

Japanilaisturistit suojautuvat taudeilta kulkemalla hengityssuoja kasvoillaan, mutta mitäpä jos suunsa ja nenänsä peittäisikin huivilla? Ainakin se näyttäisi katukuvassa hieman normaalimmalta ja lämmittäisi samalla kasvoja ja kaulaa talven pakkasilla.

Brooklynilaisryhmä vei ajatuksen vielä pidemmälle, ja yhdisti nämä kaksi. Pelkkä huivi kun ei ole tehokas pöpösuoja. Syntyi Scough, joka on aktiivihiilisuodattimella varustettu huivi.

Tuote on suunniteltu erityisesti työmatkalaisille, jotka altistuvat julkisissa kulkuneuvoissa köhivien ja pärskivien matkustajien levittämille viruksille ja bakteereille.

Sopii myös flunssaiselle

Scoughin perustaja Ari Klaristenfeld sai inpiraationsa matkustaessaan metrossa yhtiökumppaninsa Adrew Kesslerin kanssa, joka yritti suojautua pöpöiltä huivilla.

– Se ei ollut tehokasta, muttei myöskään näyttänyt läheskään yhtä oudolta kuin kirurgin maski, Klaristenfeld kertoi Citylabille.

Infektioiden lisäksi suodatinhuivi ehkäisee myös saasteiden pääsyä elimistöön. Tuotekehittäjät kuuntelivat myös lääketieteen ammattilaisia huivia suunnitellessaan. Teknologiaa kuvataankin "armeijatasoiseksi", sillä suodatin nappaa ja tuhoaa basillit ja ilmansaasteet tehokkaasti.

Jos flunssa kuitenkin iskee ja kaupungilla on pakko käydä, Scough myös estää virusten leviämisen ympäristöön. Suodattimen voi poistaa huivin sisältä, jotta nenäeritteen saa pestyä huivista kätevästi.

Mutta meneekö flunssakauhu nyt ehkä vähän liian pitkälle? Pankkiryöstäjäviboille ei vain voi mitään, vaikka huivi olisi kuinka tyylikäs. Eikä ahkeraa käsienpesua sitä paitsi voita mikään.

Lue myös:

Taas flunssassa? Nämä 7 kikkaa parantavat vastustuskykyä

Työpaikat ovat tutkitusti pöpöpesäkkeitä – vältä koskemasta näihin

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VESIMIES

Kumoat esteet tieltäsi sisukkuudella. Ota kaikki irti ladatuista akuistasi. Pääset monta harppausta lähemmäksi tavoitteitasi tänään.

 

KALAT

Ota kaikki irti viehätysvoimastasi. Sinulle ei tuota vaikeuksia suostutella ihmisiä puolellesi. Menneiden muistelemisesta on hyötyä.

 

OINAS

Itsekurista on hyötyä. Muistuta itseäsi tavoitteistasi ja pyri niitä kohti koko voimallasi. On aika vähentää puhetta ja lisätä toimintaa.

 

HÄRKÄ

Älä anna takaiskujen lannistaa. Puske itsesi läpi esteistä tarmolla ja intohimolla. Olet pysäyttämätön, jos määränpääsi on sinulle selvä.

 

KAKSONEN

Älä lipsu liiallisuuksiin. Hillitse impulssejasi niin ihmissuhteissa kuin työasioissakin. Valitse tarkkaan, mihin käytät tänään rahasi.

 

RAPU

Keskity yhteen asiaan kerrallaan. Pidä sinua tukevat ja luotettavat ihmiset lähelläsi. Tarvitset onnistuaksesi tukiverkkoa ja itseluottamusta.

 

LEIJONA

Yritä olla joustava ja sopeutua nopeasti uusiin tilanteisiin. Joku saattaa sanella sinulle tänään kovia ehtoja. Etsi ratkaisua, joka palvelee kaikkia osapuolia.

 

NEITSYT

Tee jotain repäisevää. Lähde liikkeelle ja ota selvää sinua kiinnostavasta asiasta. Älä tee isoja ratkaisuja tunnekuohun vallassa.

 

VAAKA

Panosta kauniiseen ja toimivaan kotiin. Muutokset heijastuvat nopeasti myös ihmissuhteisiisi. Mieti, mitä itse haluat tulevalta.

 

SKORPIONI

Haluat elämääsi muutoksia. Anna mielikuvituksesi johdattaa sinua eteenpäin. Pidä rahanmenosi minimissä, niin vältyt stressiltä.

 

JOUSIMIES

Sinun ei tarvitse seurata massaa, jos vaistosi vetää sinua toisaalle. Älä anna kenenkään syyllistää sinua turhaan. Pidä puoliasi joka tilanteessa.

 

KAURIS

Erimielisyyksiä syntyy tänään helposti. Älä anna tunteidesi ottaa sinusta valtaa. On aika lisätä jäitä hattuun ja jättää suuret päätökset myöhemmäksi.

 

 

Veljeni vartija -leffassa nähdään kliseistä rapkuvastoa ja tahattoman koomisia rakkauskohtauksia. Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien, kirjoittaa Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen.

Cheekistä kertova uutuusdraama Veljeni vartija on vuoden huonoimpia elokuvia. Katsojan täytyy rakastaa Cheekiä todella antaumuksella pitääkseen elokuvasta.

Elokuvan kehnous yllättää. Ohjaaja JP Siili on nimittäin ohjannut yhden maamme parhaimmista nuorisodraamoista, Hymypojan. Toinen yllätys on se, miten Antti Holman kaltainen taituri voi hutaista näin onnettoman suorituksen. Holma tekee kaksoisroolin Cheekinä eli Jare Henrik Tiihosena ja hänen kaksoisveljenään Jere Tiihosena. Veljeksiä pikkupoikina ja yläasteikäisenä näyttelevät eri näyttelijät. Holma hyppää kaksosten rooleihin jo, kun he ovat teini-ikäisiä. 35-vuotias mies ei tosin vain väänny teiniksi.

Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien. Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen. Omituinen ratkaisu, joka ei toimi. Ja kun filosofointi on vielä yhtä latteaa kuin Facebookissa jaettavat aforismit, katsoja punastuu myötähäpeästä.

Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen.

Holma tosiaan näyttelee kumpaakin veljeksistä. Maailmallahan näitä kaksoisrooleja on jo nähty. Viimeksi kohistiin Brian Helgelandin ohjaamasta rikoselokuvasta Legend, joka kertoi brittiläisistä Krayn gangsteriveljeksistä Ronniesta ja Reggiestä. Tom Hardy hoiti kaksoisroolin suvereenisti.

Nyt katsoja pääsee ihmettelemään, riittääkö meillä tekniikka kaksoisroolin toteuttamiseen. Parhaiten sitä pääsee arvioimaan kohtauksissa, joissa veljekset ottavat fyysisesti mittaa toisistaan. Ja onnistuuhan se.

Tahattoman koomiset rakkauskohtaukset

Rapskeneä kuvataan kliseisesti. Kuvasto on suoraan rapvideoista: bileitä, nopeita autoja ja veneitä, kauniita naisia ja samppanjaa. Aivan kuin kesällä ensi-iltansa saaneessa Benny Boomin ohjaamassa Tupac Shakurin elämäkerrassa All Eyez On Me. Vaikutelma on niin korni, että naurattaa. Tahattoman koomisia ovat myös elokuvan rakkauskohtaukset. Ne ovat tukehtua omaan pateettisuuteensa. Mitään oma tai ennen näkemätöntä elokuvasta on turha etsiä.

Kuvasto on suoraan rapvideoista.

Dialogi ei taivu teinien suuhun. Mukaan on toki siroteltu teinislangia ja rapsanastoa. Niitä lukuun ottamatta Cheek puhuu kuin keski-ikäinen mies.

Elokuva raastaa myös sisäinen ristiriita. Jare ja Jere kuvataan jo yläasteikäisistä väkivaltaisiksi. Väkivaltaa kuvataan ihannoiden, eikä leffan lopussa nähtävä väkivallan vastainen saarna tunnu kovin vakuuttavalta.

Kaiken kaikkiaan elokuva antaa Cheekistä vastenmielisen kuvan. Se tuskin on ollut elokuvantekijöiden tarkoitus.

Veljeni vartija * 1/2

Ensi-ilta 31.1.2018.

Katso elokuvan traileri: