Perinteinen huivi ei estä flunssapöpöjä pääsemästä elimistöön, vaikka suun ja nenän peittäisikin. Kuva: Shutterstock
Perinteinen huivi ei estä flunssapöpöjä pääsemästä elimistöön, vaikka suun ja nenän peittäisikin. Kuva: Shutterstock

Scough ei ole mikään perushuivi, vaan sen suodatin estää viruksia ja bakteereita pääsemästä elimistöön flunssaa aiheuttamaan.

Japanilaisturistit suojautuvat taudeilta kulkemalla hengityssuoja kasvoillaan, mutta mitäpä jos suunsa ja nenänsä peittäisikin huivilla? Ainakin se näyttäisi katukuvassa hieman normaalimmalta ja lämmittäisi samalla kasvoja ja kaulaa talven pakkasilla.

Brooklynilaisryhmä vei ajatuksen vielä pidemmälle, ja yhdisti nämä kaksi. Pelkkä huivi kun ei ole tehokas pöpösuoja. Syntyi Scough, joka on aktiivihiilisuodattimella varustettu huivi.

Tuote on suunniteltu erityisesti työmatkalaisille, jotka altistuvat julkisissa kulkuneuvoissa köhivien ja pärskivien matkustajien levittämille viruksille ja bakteereille.

Sopii myös flunssaiselle

Scoughin perustaja Ari Klaristenfeld sai inpiraationsa matkustaessaan metrossa yhtiökumppaninsa Adrew Kesslerin kanssa, joka yritti suojautua pöpöiltä huivilla.

– Se ei ollut tehokasta, muttei myöskään näyttänyt läheskään yhtä oudolta kuin kirurgin maski, Klaristenfeld kertoi Citylabille.

Infektioiden lisäksi suodatinhuivi ehkäisee myös saasteiden pääsyä elimistöön. Tuotekehittäjät kuuntelivat myös lääketieteen ammattilaisia huivia suunnitellessaan. Teknologiaa kuvataankin "armeijatasoiseksi", sillä suodatin nappaa ja tuhoaa basillit ja ilmansaasteet tehokkaasti.

Jos flunssa kuitenkin iskee ja kaupungilla on pakko käydä, Scough myös estää virusten leviämisen ympäristöön. Suodattimen voi poistaa huivin sisältä, jotta nenäeritteen saa pestyä huivista kätevästi.

Mutta meneekö flunssakauhu nyt ehkä vähän liian pitkälle? Pankkiryöstäjäviboille ei vain voi mitään, vaikka huivi olisi kuinka tyylikäs. Eikä ahkeraa käsienpesua sitä paitsi voita mikään.

Lue myös:

Taas flunssassa? Nämä 7 kikkaa parantavat vastustuskykyä

Työpaikat ovat tutkitusti pöpöpesäkkeitä – vältä koskemasta näihin