Me Naiset
|
Marjut Laukia
Näyttelijä Sofia Vergara on seksikkäästi 42. Kuva: Reuters
Näyttelijä Sofia Vergara on seksikkäästi 42. Kuva: Reuters

Esquire-lehti julisti 42-vuotiaat naiset seksikkäiksi – ikään kuin he eivät olisi ennen sitä olleet.

Miehille suunnatun aikakauslehden Esquiren elokuun numero on omistettu naisille. Huomion keskipisteeksi ovat nousseet 42-vuotiaat naiset, jotka ovat lehden mukaan nyt kuumempia kuin koskaan. Artikkeli on herättänyt lähinnä hämmennystä.

Sanotaan suoraan: jopa kaikkein kauneimmissa 42-vuotiaissa naisissa oli ennen jotain traagista. Puolet elämästä vielä edessään, hänet oli tuomittu olemaan jonkin päätöspisteessä – nimittäin sen, mitä yhteiskunta hänessä arvostaa, siis muuta kuin hänen saavutuksiaan äitinä. Jos hän säilytti seksuaalisuutensa, hän oli joko saalistaja tai epätoivoinen; jos hän pysyi kauniina, sekin johtui siitä, että kauneus oli haalistumassa. Ja jos nainen oli sinkku… luoja häntä auttakoon.

Että mitä? Tom Junodin kirjoittaman artikkelin idea on ehkä viaton: ylistää tänä vuonna 42-vuotiaita julkkisnaisia, joista moni sattuu olemaan melkoinen hottis. Ajattele vaikka Cameron Diazia, Sofia Vergaraa, Jennifer Garneria tai Leslie Mannia. Heidän ansiostaan nelikymppisessä naisessakin on yhä lihallista viehätysvoimaa – pitkälti sen ansiosta, että he käyvät joogassa ja pilateksessa, ja uskaltavat myös esitellä ahkeran treenauksen tuloksia pienissä vaatteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta sittenkin. Nykypäivänä tuntuu hämmentävältä arvioida minkään ikäisiä naisia sen perusteella, kuinka ”pantavilta” he näyttävät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikenikäiset naiset  toki ansaitsevat huomiota muuallakin kuin naisille suunnatuissa julkaisuissa, mutta kuten Jessica Valenti kirjoittaa The Guardianin kolumnissaan, "asian esittäminen miesten uskomattomana uutena löytönä antaa ymmärtää, että kyse on enemmän miehistä kuin meistä".

Eikä miehiä, jotka ovat viehättyneet yli 30-vuotiaista naisista, ole aiemminkaan erikseen hämmästelty.

Lue myös:

Onko seksikkyys taakka Suomen naisurheilulle?

Cameron Diaz päätti, ettei halua lapsia: "Lapsissa on niin paljon työtä"

Sisältö jatkuu mainoksen alla