We Love Helsinki puuhaa Skumppakelluntaa ensimmäistä kertaa. Kuva: Shutterstock
We Love Helsinki puuhaa Skumppakelluntaa ensimmäistä kertaa. Kuva: Shutterstock

Skumppapäät valtaavat tänään Helsingin Töölönlahden.

Jäikö viikonlopun jokakesäinen riitti, Kaljakellunta eli Vantaanjoen lasku olut kädessä, väliin? Ei hätää, vielä ehdit ottamaan osaa kaljakellunnan hienostuneempaan sisarukseen, skumppakelluntaan.

Skumppakellunnassa tehdään mitä nimi lupaa: lillitään vedessä ja nautitaan kesäistä kuplajuomaa.

Skumppakellunnalla ei ole Kaljakellunnan tavoin virallista järjestäjää, mutta sen takaa löytyy We Love Helsingin puuhaporukka, joka on kutsunut kaikki nauttimaan helteisestä kesäpäivästä Töölönlahdella.

We Love Helsingin Timo Santala kertoo, että päiväksi on valikoitu tarkoituksella viikonlopun sijaan maanantai, jotta paikalle ei hakeutuisi ihmisiä, jotka eivät osaa käyttäytyä. Tällä hetkellä Facebookin tapahtumasivun mukaan kellumaan aikoo likemmäs 400 ihmistä. Kaljakellunnassa osanottajia oli tuhansia.

Kaljakellunnan aiheuttamat ja kaupungin siivottavaksi jääneet roskat ovat aiheuttaneet närkästystä. Onko Töölönlahti ja sen ranta sitten tiistaiaamuna täynnä skumppakääreitä, poksautettuja korkkeja ja muovilaseja?

– We Love Helsingin tapahtumissa käyneet ihmiset ovat yleensä äärimmäisen hyvin käyttäytyviä ja vastuullisia. Kaikki ymmärtävät, että omat jäljet siivotaan. Tapahtumat eivät saa jatkoa, jos paikat eivät pysy siisteinä. Uskon ja toivon, että ihmiset osaavat käyttäytyä, Santala pohtii.

– Jos roskia jää, minä siivoan, hän lisää.

Skumppakellunta Töölönlahdella Helsingissä ma 4. elokuuta klo 18–21. Lisää tietoa Facebook-tapahtumasta.

Lue myös:

Parhaat alle 12 euron kuohuviinit

Kuohuviini vai samppanja? Tätä mieltä ovat asiantuntijat

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika 

Maarit Feldt-Ranta on sairastanut mahasyövän kahteen otteeseen. Nuorempana hyvin kilpailuhenkinen nainen liikkuu nyt ennen kaikkea pysyäkseen terveenä.

Joka aamu kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta, 50, astuu vaa’alle. Sitten hän katsoo alastonta peilikuvaansa ja toteaa itselleen: Olenpa aika simpsakka viisikymppinen!

– Tykkään itsestäni ja olen onnellinen ihan siitä, että olen kasassa, mahasyövän kaksi kertaa sairastanut Maarit sanoo.

Oman painon tarkkailu ei ole ulkonäkökeskeisyyttä. Painon heittely on yksi ensimmäisistä oireista, jos syöpä olisi uusinut taas. Siksi se on Maaritille välttämättömyys.

– Se on ihan hyvä rutiini eikä ahdista, koska tunnen oloni kotoisaksi kropassani. Voin oikein hyvin, Maarit sanoo.

Maarit painaa 30 kiloa vähemmän kuin ennen sairastumistaan. Painon putoamiseen vaikuttivat vaikeat syöpähoidot ja se, että ensimmäisessä leikkauksessa ruoansulatuskanavasta otettiin osa pois. Maarit pystyi syömään aluksi vain lusikallisia soppaa.

Toipumista nopeutti Maaritin hyvä peruskunto. Lääkäri totesi, että jos kävelet sairaalan käytäviä, pääset vielä nopeammin kotiin.

– Ja minähän kävelin. Kun pääsin kotiin, laahustin ulkona potkukelkan kanssa, jotta pääsin liikkeelle. Siitä se lähti.

Viime kesänä Maarit juoksi Jukolan viestissä reilun kymmenen kilometrin matkan.

– Se meni melko helposti. Se kertoo siitä, että minulla on edelleen hyvä kunto, vaikka sisuskaluja on lähtenyt.

”Minun on liikutettava kehoani väkisin, jotta se pysyy kunnossa tässä iässä.”

Maarit on ollut aina hyvin liikunnallinen. Nuorempana hän oli hyvin kilpailuhenkinen ja harrasti tosissaan muun muassa uintia ja myöhemmin käsipalloa.

Nykyään Maarit vannoo arkiliikunnan nimeen: hän polkee kaupunkifillarilla kokouksesta toiseen tai jää kaksi pysäkkiä liian aikaisin pois bussista, koska joukkueurheilu tai jumppatunnit ovat nykytilanteessa mahdottomia.

Myös syy liikkua on muuttunut. Jos ennen liikkeeseen ajoi voitontahto, nykyään Maarit liikkuu, jotta pysyisi terveenä.

– Minulla ei ole mitään suurta liikunnanhimoa, vaan olen rationaalinen ja ymmärrän, että minun on pakko liikkua. Istuminen tutkitusti tappaa, ja minun on liikutettava kehoani väkisin, jotta se pysyy kunnossa tässä iässä.

Maaritilta on syöpähoitojen yhteydessä poistettu kokonaan vatsalaukku. Miten se on vaikuttanut syömiseen? Entä mitkä ovat Maaritin Top 3 -liikuntalajia? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 21/18. Digilehden voit lukea täältä.