Me Naiset
|
Jenni Junkala
We Love Helsinki puuhaa Skumppakelluntaa ensimmäistä kertaa. Kuva: Shutterstock
We Love Helsinki puuhaa Skumppakelluntaa ensimmäistä kertaa. Kuva: Shutterstock

Skumppapäät valtaavat tänään Helsingin Töölönlahden.

Jäikö viikonlopun jokakesäinen riitti, Kaljakellunta eli Vantaanjoen lasku olut kädessä, väliin? Ei hätää, vielä ehdit ottamaan osaa kaljakellunnan hienostuneempaan sisarukseen, skumppakelluntaan.

Skumppakellunnassa tehdään mitä nimi lupaa: lillitään vedessä ja nautitaan kesäistä kuplajuomaa.

Skumppakellunnalla ei ole Kaljakellunnan tavoin virallista järjestäjää, mutta sen takaa löytyy We Love Helsingin puuhaporukka, joka on kutsunut kaikki nauttimaan helteisestä kesäpäivästä Töölönlahdella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

We Love Helsingin Timo Santala kertoo, että päiväksi on valikoitu tarkoituksella viikonlopun sijaan maanantai, jotta paikalle ei hakeutuisi ihmisiä, jotka eivät osaa käyttäytyä. Tällä hetkellä Facebookin tapahtumasivun mukaan kellumaan aikoo likemmäs 400 ihmistä. Kaljakellunnassa osanottajia oli tuhansia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaljakellunnan aiheuttamat ja kaupungin siivottavaksi jääneet roskat ovat aiheuttaneet närkästystä. Onko Töölönlahti ja sen ranta sitten tiistaiaamuna täynnä skumppakääreitä, poksautettuja korkkeja ja muovilaseja?

– We Love Helsingin tapahtumissa käyneet ihmiset ovat yleensä äärimmäisen hyvin käyttäytyviä ja vastuullisia. Kaikki ymmärtävät, että omat jäljet siivotaan. Tapahtumat eivät saa jatkoa, jos paikat eivät pysy siisteinä. Uskon ja toivon, että ihmiset osaavat käyttäytyä, Santala pohtii.

– Jos roskia jää, minä siivoan, hän lisää.

Skumppakellunta Töölönlahdella Helsingissä ma 4. elokuuta klo 18–21. Lisää tietoa Facebook-tapahtumasta.

Lue myös:

Parhaat alle 12 euron kuohuviinit

Kuohuviini vai samppanja? Tätä mieltä ovat asiantuntijat

Sisältö jatkuu mainoksen alla