Tämäkin vaaratilanne jää pois, kun käytät Deleteä. Kuva: Shutterstock
Tämäkin vaaratilanne jää pois, kun käytät Deleteä. Kuva: Shutterstock

Lisäksi erotut kivasti massasta.

Käsi sydämelle ja vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

1. Tartutko ensimmäiseksi aamulla puhelimeen ja katsot, mitä Facebookissa on?

2. Jos tapaat ystävääsi kaupungilla, käytkö vessassa katsomassa Facebookista muiden ystävien kuulumiset?

3. Oletko joskus kesken keskustelun samalla vähän tsekannut Facebookia?

4. Käykö välillä niin, että tsekkaat Facebookia vahingossa niin tiuhaan, että sama kierrätysryhmän välikausihaalari 3 euroa on koko ajan ylimmäisenä?

Saitko neljä kyllä-vastausta? Onneksi olkoon, olet normaali! Tosin FB-riippuvainen, kuten muutkin.

Sokkihoitoa addiktioon

Hello Giggles -bloggari Gina Florio havaitsi ahdistuksen kasvavan samaan tahtiin, kun fb-riippuvuus lisääntyi: hänestä tuntui, että kaikki muut olivat Italiassa lomalla, ja heidän selfiensä olivat paljon nätimpiä kuin Ginan. Ratkaisu: koko sovelluksen deletoiminen puhelimesta.

Mitä tapahtuisi, jos sinäkin painaisit Poista-painiketta? Ginan kokemusten mukaan suunnilleen näin:

 • Et putoa kavereiden kuulumisista. Messenger-sovellus on oma appiksensa, joten viestittely toimii edelleen. Ja hädässä voi avata tietokoneen ja tarkistaa selaimella Facebookin. Toisaalta Gina huomasi hipelöivänsä ensimmäiset pari viikkoa puhelintaan jatkuvasti FB-ikonia etsien.
 • Pystyt säilyttämään katsekontaktiin ihmiseen, joka on puhumassa sinulle. Voi tehdä oikein hyvää suhteellenne ja saada sinut vaikuttamaan mukavalta tyypiltä.
 • Kun ystäväsi alkaa kertoa hauskaa tai hirveää Donald Trump-juttua, kuuntelet sen etkä sano heti ”Joo näin sen jo”.
 • Kahvin jonottamisesta, bussissa istumisesta ja palavereista tulee erilaisia kokemuksia kuin ennen: näet enemmän ihmisten ilmeitä ja naamoja, kun katsot vähemmän alaspäin

Mutta! Et tiedä, mitä Riikka-serkun selälle kuuluu tänään etkä tiedä, mitkä ovat fb-kaveriesi suosikki-Ultra Bra-biisit etkä pääse itse hehkuttamaan omaa suosikkiasi.

Uskaltaisiko kokeilla sitä?

Elämän laatu parani

Entä jos poistaisitkin Facebook-sovelluksen? Paras päätös ikinä, sanoo bloggari

Poistin face-tilini pitkän harkinnan jälkeen, enkä ole sitä katunut. En ollut kovinkaan suuri käyttäjä, koska en käynyt päivittäin ja en joka risausta päivittänyt. Kavereiksi kelpuutin vain ne joita tunsin, mutta kun sitten tuli hyvän päivän tuttujakin joiden kanssa ei edes kassajonossa tervehditty... Niin mitä sellaisilla ystävillä tekee? Elämä on muuttunut huomattavasti paremmaksi ja todelliset ystävät ovat jääneet elämääni. Suosittelen lämpimästi tilin poistamista, jos vähäkään siltä tuntuu...
Lue kommentti

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00