Viime aikoina on kohuttu tutkimuksesta, jonka mukaan lyhyet miehet elävät vanhemmiksi kuin pidemmät. Mutta on pituudella muutakin merkitystä, esimerkiksi tilipussiin ja treffailuhaluihin.

Lyhyillä miehillä on ollut syytä iloita viime aikoina: havaijilaisessa yliopistossa tehty tuore tutkimus osoitti, että alle 158-senttiset miehet elävät selvästi pitkiä miehiä pidempään..

Lyhyiden miesten pitkäikäisyyttä selittää tutkijoiden mukaan eräs pitkäikäisyyden geenin muoto, joka lyhyillä miehillä on todennäköisemmin kuin pitkillä. Lyhyemmillä miehillä todettiin olevan myös vähemmän syöpää ja matalammat veren insuliinitasot.

Mutta on pituuden vaikutusta tutkittu aiemminkin. Muun muassa näin.

Naiset haluavat pitkän miehen

Teksasilaisessa yliopistossa tehty tutkimus todisti, että pituudella todellakin on merkitystä – erityisesti treffimarkkinoilla.

Tutkimuksen mukaan peräti 49 prosenttia naisista haluaa deittailla ainoastaan itseään pidempiä miehiä. Naiset perustelivat pidemmän miehen saavan heidät tuntemaan olonsa turvalliseksi, naiselliseksi ja siroksi.

Miehet puolestaan olivat tutkimuksen mukaan naisia avarakatseisempia. Ainoastaan 14 prosentille miehistä oli tärkeää, että nainen on heitä lyhyempi.

Älykäs valitsee pitkän kumppanin

Mirror-lehden artikkelin mukaan useat tutkimukset ovat osoittaneet pitkien ihmisten olevan lyhyitä ihmisiä älykkäämpiä.

Coloradon yliopiston tutkimus puolestaan paljasti, että älykkäät ihmiset valitsevat yleensä kumppaneikseen pitkiä ihmisiä ja toisin päin.

Sydneyn yliopiston tutkimuksen mukaan pituus kasvattaa myös pankkitiliä. Yli 180-senttisten nimittäin todettiin tienaavan puolitoista prosenttia enemmän kuin lyhyempien kollegoidensa.

Akateemikkojen väitteiden mukaan lyhyet naiset ovat vähemmän urakeskeisiä ja satsaavat uraa todennäköisemmin perheeseen. Vastaavasti pitkät naiset hankkivat lapsia todennäköisesti myöhemmin kuin lyhyet ystävänsä. St Andrewsin ja Stirlingin yliopistoissa tehty tutkimus tuki väitettä. Sen mukaan pitkät naiset ovat lyhyitä naisia kunnianhimoisia ja hankkivat vähemmän lapsia.

Pitkät ovat iloisempia

Ja jos siinä ei vielä ollut tarpeeksi, pituuden väitetään vaikuttavan myös ihmisen onnellisuuteen. Princetonin yliopiston kyselytutkimuksen mukaan pitkät ihmiset tuntevat iloa lyhyitä ihmisiä useammin.

Mutta vaikka tutkimukset totesivat pitkien miesten tienaavan enemmän ja saavan enemmän lapsia, lyhyet miehet paljastuivatkin paremmiksi aviopuolisoiksi.

– Todelliset johtajatyypit eivät aina ole kovin mukavia ihmisiä, selittää psykologi Nick Neave Mirror-lehdessä.

Lähteet: Psychology Today, Mirror

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio