"Samppanjanne, leidi. Kauniit sääret teillä." Kuva: Shutterstock
"Samppanjanne, leidi. Kauniit sääret teillä." Kuva: Shutterstock

E-hei, tämä ei ole vitsi. Sanfranciscolaisyritys tuo markkinoille seksikkäät mutta hyväkäytöksiset miespalvelijat.

Ovikello soi. Komea, palomieheksi pukeutunut herra astuu sisään. Polttarijoukkio on innoissaan. Kunnes alkaa loputon lantion ketkutus naaman edessä. Joillekin, ehkä jopa useimmille, naisille se on vain liikaa.

Sanfranciscolaisyrityksen mainosvideossa stripparin tilalla nähdään sitä mitä naiset todellisuudessa haluavat: herrasmiesmäisesti käyttäytyviä komistuksia, jotka täyttävät naisensa samppanjalasin, nappaavat selfiet tämän puolesta ja vaikuttavat muutenkin täydellisen poikaystävän perikuvilta.

Tosin he eivät ole poikaystäviä, vaan maksullisia miespalvelijoita. Rahasta he toteuttavat kaiken, mitä nainen vain voi toivoa – ainoastaan housujen vetoketju pysyy visusti kiinni.

Äkkiseltään voisi luulla, että kyseessä on parodia, mutta ei, testausvaiheessa olevan ManServants-palvelun on tarkoitus aloittaa toimintansa syksyllä. Idean takana ovat mainosalalla työskentelevät Dalal Khajah ja Josephine Wai Lin. Idea sai alkunsa, kun heidän kollegansa toivoi miesstripparittomia polttareita. Perinteinen ohjelmanumero kun on monen mielestä seksikkään sijaan lähinnä kiusallinen.

Hyväkäytöksiset, tehtäviinsä koulutetut miespalvelijat tarjoavat vaihtoehdon, ja asiakkaat voivat toivoa, minkä näköisen ja millaisilla taidoilla varustetun miehen he haluavat. Tietty ritarillisuus on toki itsestäänselvyys: mies vastaa toiveisiin aina sanoilla "kuten haluatte" ja muistaa kehua naista vartin välein. Hän myös suojelee urpoilta lähestyjiltä sekä huolehtii siitä, ettei naisen tarvitse koskaan avata itse ovea. Maksusta miehen saa puhumaan vaikka ranskalaisaksentilla.

Miespalvelijalle keksisi helpostikin monta käyttötarkoitusta, mutta lämmittävätkö maksetut kehut ja palvelut kuitenkaan mieltä? Polttareiden ohjelmanumeroksi herrasmies on toki hyvä vaihtoehto.

Katso hulvaton mainosvideo:

Lue myös:

Kovat ikäkriteerit: Eikö enää edes Leonardo DiCaprio kelpaa nuorille naisille?

Metroseksuaalit menivät, nyt tulevat spornoseksuaalit

Tutkimus: Vähäsanaiset miehet vetoavat naisiin

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VESIMIES

Kumoat esteet tieltäsi sisukkuudella. Ota kaikki irti ladatuista akuistasi. Pääset monta harppausta lähemmäksi tavoitteitasi tänään.

 

KALAT

Ota kaikki irti viehätysvoimastasi. Sinulle ei tuota vaikeuksia suostutella ihmisiä puolellesi. Menneiden muistelemisesta on hyötyä.

 

OINAS

Itsekurista on hyötyä. Muistuta itseäsi tavoitteistasi ja pyri niitä kohti koko voimallasi. On aika vähentää puhetta ja lisätä toimintaa.

 

HÄRKÄ

Älä anna takaiskujen lannistaa. Puske itsesi läpi esteistä tarmolla ja intohimolla. Olet pysäyttämätön, jos määränpääsi on sinulle selvä.

 

KAKSONEN

Älä lipsu liiallisuuksiin. Hillitse impulssejasi niin ihmissuhteissa kuin työasioissakin. Valitse tarkkaan, mihin käytät tänään rahasi.

 

RAPU

Keskity yhteen asiaan kerrallaan. Pidä sinua tukevat ja luotettavat ihmiset lähelläsi. Tarvitset onnistuaksesi tukiverkkoa ja itseluottamusta.

 

LEIJONA

Yritä olla joustava ja sopeutua nopeasti uusiin tilanteisiin. Joku saattaa sanella sinulle tänään kovia ehtoja. Etsi ratkaisua, joka palvelee kaikkia osapuolia.

 

NEITSYT

Tee jotain repäisevää. Lähde liikkeelle ja ota selvää sinua kiinnostavasta asiasta. Älä tee isoja ratkaisuja tunnekuohun vallassa.

 

VAAKA

Panosta kauniiseen ja toimivaan kotiin. Muutokset heijastuvat nopeasti myös ihmissuhteisiisi. Mieti, mitä itse haluat tulevalta.

 

SKORPIONI

Haluat elämääsi muutoksia. Anna mielikuvituksesi johdattaa sinua eteenpäin. Pidä rahanmenosi minimissä, niin vältyt stressiltä.

 

JOUSIMIES

Sinun ei tarvitse seurata massaa, jos vaistosi vetää sinua toisaalle. Älä anna kenenkään syyllistää sinua turhaan. Pidä puoliasi joka tilanteessa.

 

KAURIS

Erimielisyyksiä syntyy tänään helposti. Älä anna tunteidesi ottaa sinusta valtaa. On aika lisätä jäitä hattuun ja jättää suuret päätökset myöhemmäksi.

 

 

Veljeni vartija -leffassa nähdään kliseistä rapkuvastoa ja tahattoman koomisia rakkauskohtauksia. Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien, kirjoittaa Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen.

Cheekistä kertova uutuusdraama Veljeni vartija on vuoden huonoimpia elokuvia. Katsojan täytyy rakastaa Cheekiä todella antaumuksella pitääkseen elokuvasta.

Elokuvan kehnous yllättää. Ohjaaja JP Siili on nimittäin ohjannut yhden maamme parhaimmista nuorisodraamoista, Hymypojan. Toinen yllätys on se, miten Antti Holman kaltainen taituri voi hutaista näin onnettoman suorituksen. Holma tekee kaksoisroolin Cheekinä eli Jare Henrik Tiihosena ja hänen kaksoisveljenään Jere Tiihosena. Veljeksiä pikkupoikina ja yläasteikäisenä näyttelevät eri näyttelijät. Holma hyppää kaksosten rooleihin jo, kun he ovat teini-ikäisiä. 35-vuotias mies ei tosin vain väänny teiniksi.

Elokuvassa on kaikki pielessä rakenteesta lähtien. Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen. Omituinen ratkaisu, joka ei toimi. Ja kun filosofointi on vielä yhtä latteaa kuin Facebookissa jaettavat aforismit, katsoja punastuu myötähäpeästä.

Cheek käy läpi elämäänsä puhuen itsekseen.

Holma tosiaan näyttelee kumpaakin veljeksistä. Maailmallahan näitä kaksoisrooleja on jo nähty. Viimeksi kohistiin Brian Helgelandin ohjaamasta rikoselokuvasta Legend, joka kertoi brittiläisistä Krayn gangsteriveljeksistä Ronniesta ja Reggiestä. Tom Hardy hoiti kaksoisroolin suvereenisti.

Nyt katsoja pääsee ihmettelemään, riittääkö meillä tekniikka kaksoisroolin toteuttamiseen. Parhaiten sitä pääsee arvioimaan kohtauksissa, joissa veljekset ottavat fyysisesti mittaa toisistaan. Ja onnistuuhan se.

Tahattoman koomiset rakkauskohtaukset

Rapskeneä kuvataan kliseisesti. Kuvasto on suoraan rapvideoista: bileitä, nopeita autoja ja veneitä, kauniita naisia ja samppanjaa. Aivan kuin kesällä ensi-iltansa saaneessa Benny Boomin ohjaamassa Tupac Shakurin elämäkerrassa All Eyez On Me. Vaikutelma on niin korni, että naurattaa. Tahattoman koomisia ovat myös elokuvan rakkauskohtaukset. Ne ovat tukehtua omaan pateettisuuteensa. Mitään oma tai ennen näkemätöntä elokuvasta on turha etsiä.

Kuvasto on suoraan rapvideoista.

Dialogi ei taivu teinien suuhun. Mukaan on toki siroteltu teinislangia ja rapsanastoa. Niitä lukuun ottamatta Cheek puhuu kuin keski-ikäinen mies.

Elokuva raastaa myös sisäinen ristiriita. Jare ja Jere kuvataan jo yläasteikäisistä väkivaltaisiksi. Väkivaltaa kuvataan ihannoiden, eikä leffan lopussa nähtävä väkivallan vastainen saarna tunnu kovin vakuuttavalta.

Kaiken kaikkiaan elokuva antaa Cheekistä vastenmielisen kuvan. Se tuskin on ollut elokuvantekijöiden tarkoitus.

Veljeni vartija * 1/2

Ensi-ilta 31.1.2018.

Katso elokuvan traileri: