"Samppanjanne, leidi. Kauniit sääret teillä." Kuva: Shutterstock
"Samppanjanne, leidi. Kauniit sääret teillä." Kuva: Shutterstock

E-hei, tämä ei ole vitsi. Sanfranciscolaisyritys tuo markkinoille seksikkäät mutta hyväkäytöksiset miespalvelijat.

Ovikello soi. Komea, palomieheksi pukeutunut herra astuu sisään. Polttarijoukkio on innoissaan. Kunnes alkaa loputon lantion ketkutus naaman edessä. Joillekin, ehkä jopa useimmille, naisille se on vain liikaa.

Sanfranciscolaisyrityksen mainosvideossa stripparin tilalla nähdään sitä mitä naiset todellisuudessa haluavat: herrasmiesmäisesti käyttäytyviä komistuksia, jotka täyttävät naisensa samppanjalasin, nappaavat selfiet tämän puolesta ja vaikuttavat muutenkin täydellisen poikaystävän perikuvilta.

Tosin he eivät ole poikaystäviä, vaan maksullisia miespalvelijoita. Rahasta he toteuttavat kaiken, mitä nainen vain voi toivoa – ainoastaan housujen vetoketju pysyy visusti kiinni.

Äkkiseltään voisi luulla, että kyseessä on parodia, mutta ei, testausvaiheessa olevan ManServants-palvelun on tarkoitus aloittaa toimintansa syksyllä. Idean takana ovat mainosalalla työskentelevät Dalal Khajah ja Josephine Wai Lin. Idea sai alkunsa, kun heidän kollegansa toivoi miesstripparittomia polttareita. Perinteinen ohjelmanumero kun on monen mielestä seksikkään sijaan lähinnä kiusallinen.

Hyväkäytöksiset, tehtäviinsä koulutetut miespalvelijat tarjoavat vaihtoehdon, ja asiakkaat voivat toivoa, minkä näköisen ja millaisilla taidoilla varustetun miehen he haluavat. Tietty ritarillisuus on toki itsestäänselvyys: mies vastaa toiveisiin aina sanoilla "kuten haluatte" ja muistaa kehua naista vartin välein. Hän myös suojelee urpoilta lähestyjiltä sekä huolehtii siitä, ettei naisen tarvitse koskaan avata itse ovea. Maksusta miehen saa puhumaan vaikka ranskalaisaksentilla.

Miespalvelijalle keksisi helpostikin monta käyttötarkoitusta, mutta lämmittävätkö maksetut kehut ja palvelut kuitenkaan mieltä? Polttareiden ohjelmanumeroksi herrasmies on toki hyvä vaihtoehto.

Katso hulvaton mainosvideo:

Lue myös:

Kovat ikäkriteerit: Eikö enää edes Leonardo DiCaprio kelpaa nuorille naisille?

Metroseksuaalit menivät, nyt tulevat spornoseksuaalit

Tutkimus: Vähäsanaiset miehet vetoavat naisiin

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Uutuusdraama Rodin kuvaa, kuinka kuvanveistäjä Camille Claudel jäi mentorinsa Auguste Rodinin varjoon.

Ranskalainen kuvanveistäjä Auguste Rodin (1840–1917) muistetaan parhaiten Ajattelija-patsaastaan. Jacques Doillonin uutuusdraama keskittyy taiteilijan ja hänen oppilaansa Camille Claudelin (1864–1943) rakkaussuhteeseen. Rodinilla oli avovaimo ja lapsi, joita hän ei Camillelle tekemistään lupauksista huolimatta koskaan jättänyt.

Bruno Nuytten ohjasi Claudelin ja Rodinin skandaalinkäryisestä suhteesta draaman jo vuonna 1988.  Siinä parina nähtiin Isabelle Adjani ja Gérard Depardieu. Tällä kertaa pääosissa nähdään Izïa Higelin ja Vincent Lindon. Higelin onnistuu kuvaamaan hyvin Claudelin vähittäistä murtumista. Suhde tuhosi Claudelin mielenterveyden. Hän syytti Rodinia töidensä plagioimisesta. Claudel vietti viimeiset 30 elinvuottaan psykiatrisessa sairaalassa.

Claudel jäi täysin opettajansa varjoon niin eläessään kuin kuolemansa jälkeenkin. Hänen teoksensa, kuten Valssi, kuvasivat naisen seksuaalisuutta tekoajankohtaansa nähden rohkeasti. Aikaa vaivasi kaksinaismoralismi. Siinä missä miestaiteilijoiden alastomat naishahmot herättivät ihastusta, aikalaiskriitikot eivät pitäneet aihetta naistaiteilijoille sopivana.

Doillon on hakenut elokuvaan autenttista tunnelmaa kuvaamalla sen aidoilla tapahtumapaikoilla. Pariisin Rodin-museo on lainannut kuvauksiin Rodinin keskeisiä töitä. MK

Rodin ***