Näyttelijäkonkari on huolissaan Yhdysvaltojen tulevaisuudesta. 

Näyttelijä George Clooney on osoittanut tukensa kollegansa Meryl Streepin Golden Globe -gaalassa pitämälle puheelle, kertoo The Guardian.

Runsaasti ympäri maailmaa ihastusta herättäneessä puheessaan Streep kritisoi Yhdysvaltain tulevaa presidenttiä Donald Trumpia. Streep totesi puheessaan, että kun julkisessa valta-asemassa oleva henkilö nöyryyttää heikompiaan, se antaa muillekin luvan tehdä samoin.

Trump suivaantui puheesta ja eilisessä twiitissään kutsui Streepiä ”yhdeksi Hollywoodin yliarvostetuimmista näyttelijöistä”.

Lue myös: Donald Trump veti herneen nenään Meryl Streepin Golden Globe -puheesta

Tänään Clooney kritisoi Trumpin twiittailua yksinkertaisella kysymyksellä siitä, eikö 20. tammikuuta virkaan astuvalla Trumpilla ole muutakaan tekemistä kuin paheksua näyttelijän mielipidettä:

”Eikö hänen pitäisi olla johtamassa maata?”

Guardianin mukaan Clooney ei kannata Trumpia ensinkään. 

”Mielestäni hän ei ollut oikea valinta. Tässä vaiheessa pitää toivoa, ettei hän tuhoa kaikkea. Todellisuus on se, että pitää vain toivoa hänen tekevän keskinkertaista työtä. Jos Yhdysvallat epäonnistuu, voi tapahtua todella kamalia asioita. On vain toivottava.”

Clooney on kuitenkin epäileväinen siitä, että Trump onnistuu edes keskinkertaisessa työssä.

”En näe siitä merkkiäkään”, hän kommentoi.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.