Mikropossu mahtuu kahvikuppiin. Tämä yksilö on tosin kasvanut jo vähän isommaksi. Kuva: Reuters
Mikropossu mahtuu kahvikuppiin. Tämä yksilö on tosin kasvanut jo vähän isommaksi. Kuva: Reuters

Hamsterin kokoinen kauris ja kahvikuppiin mahtuva possu. Minieläimet ovat monien mielestä jo liian söpöjä.

Espanjalaiseen luonnonpuistoon syntyi harvinainen, maailman pienimpiin sorkkaeläimiin lukeutuva jaavankääpiökauris. Jaavankääpiökauriit ovat älykkäitä, uhanalaisia ja painavat enimmillään vain kilon verran.

Mikä pieni söpöliini! Kuva alla. Entäs ne muut mini-ihanuudet?

 

Pian maailman pienin koira?

Puolalainen 7-senttinen terrieri Meisy kilpailee maailman pienimmän koiran tittelistä. Meisy oli syntyessään niin pieni, että koiran omistaja luuli sen olevan palanen istukkaa.

Tällä hetkellä maailman pienimmän koiran virallista Guinnessin-ennätystä hallitsee puertoricolainen chihuahua Miracle Milly, joka on hieman yli yhdeksän senttiä korkea.

Teekuppikokoiset mikropossut

Minikokoisiksi jalostetuista mikropossuista on tullut Daily Mailin mukaan suosittuja julkkislemmikkejä. Harry Potter -tähdellä Rupert Grintillä on oma röhkijä, Paris Hilton hommasi mikropossun jo vuonna 2009. Syntyessään possut ovat teekupin kokoisia, mutta aikuisina ne saattavat pulskistua jopa 30-kiloisiksi röhnyköiksi.

Ihan halpa tai ongelmaton kaveri possu ei ole. Siitä saa pulittaa yli 800 euroa. Ulkomaiset eläinjärjestöt etsivät jatkuvasti uusia koteja mikropossuille, jotka on hylätty omistajien kauhistuessa aikuisen yksilön kokoa.

Muita minikokoisia luonnosta

– Maailman pienin koiraeläin, aavikkokettu, on korkeimmillaankin vain 20 senttimetriä. Aavikkoketun tunnistaa jättimäisistä korvista.

– Öisin mekastavat kummituseläimet ovat samankokoisia kuin aavikkoketut, mutta huijaavat itselleen lisäpituutta vähintään vartalonsa pituisilla hännillä.

– Lintumaailman minit eli kimalaiskolibrit painavat vaivaiset 1,6 grammaa.

– Maailman pienimpiin kädellisiin kuuluvat kääpiömarmosetit painavat enimmillään 140 grammaa. Kääpiömarmosetteja vielä puolet pienempiä ovat hiirimakit, puoliapinat, joita löytää Madagaskarilta.

Siankuonolepakko on maailman pienin nisäkäs ja painaa muutaman gramman.

Lue myös:

Seuraa näitä eläimiä Instagramissa

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

SKORPIONI
Käyt kiinnostavan keskustelun, joka antaa sinulle ajattelemisen aihetta. Lähde siihen suuntaan, jonka vaistosi osoittaa sinulle. Luota mielikuvitukseesi.


JOUSIMIES
Ole koko sydämelläsi mukana siinä, mitä teet. Tarjoa auttavaa kättä pulaan joutuneelle kaverille. Eleesi johtaa yllättävään vastapalvelukseen.


KAURIS
Pidä silmät auki ja tarkkaile ympäristöäsi. Opit paljon katsomalla. Saat tarjouksen, joka on liian hyvä ollakseen totta.


VESIMIES
Valitse tarkkaan, mihin käytät aikasi tänään. Kääri hihat ja ryhdy hommiin. Päättäväisyytesi vetää helposti muutkin imuunsa.


KALAT
Älä jää jumiin taisteluun, jota et voi voittaa. Hyväksy väistämättömät seikat. Mieti, mitkä vahvuutesi erottavat sinut kaikista muista.


OINAS
Kuuntele sydäntäsi päätöksissäsi. Puhkut määrätietoisuutta, mikä vie sinut pitkälle. Olet pysäyttämätön, jos tavoitteesi ovat sinulle selvät.


HÄRKÄ
Sinun ei tarvitse mukautua kaikkeen, mitä muut tekevät. Paikoillaan pysyminen voi toisinaan olla hyvä veto. Panosta vakauteen ja harmoniaan.


KAKSONEN
Raha-asioissa tapahtuu yllättävä käänne. Suunta on lupaava. Kysele kavereiden neuvoja ja käänny tarpeen vaatiessa ammattilaisen puoleen.


RAPU
Ole valmis kehittämään itseäsi. Uuden oppiminen laajentaa horisonttiasi ja tutustuttaa sinut uusiin ihmisiin. Päivä voi olla ystävyyden tai romanssin alku.


LEIJONA
Tartu rohkeasti tilaisuuteen, joka sinulle tarjoutuu. Ennakkoluulottomuus vie sinut seikkailuun tänään. Älä menetä hermojasi pikkujutun takia.


NEITSYT
Älä anna tunteiden vain patoutua. Ole valmis keskustelemaan ja neuvottelemaan. Moni kysymys löytää tänään vastauksensa.


VAAKA
Salaisuudet karkaavat tänään helposti turhan suuren yleisön korviin. Tee parhaasi suojellaksesi yksityisyyttäsi. Odottamattomat käänteet sekoittavat pakkaa.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tiistain Ensitreffit alttarilla jaksossa riidellään – taas. Siitä huolimatta yhden parin tulevaisuudessa pilkahtaa myös valoa. Varo juonipaljastuksia!

Kirjoitimme aikaisemmin, että Ensitreffit alttarilla -ohjelman Johannan ja Markuksen suhteesta ei oikein ota selvää.

Aikaisemmissa jaksoissa heillä on vaikuttanut menevän ihan mukavasti, ja kumpikin on todella halunnut saada suhteen toimimaan. Silti matkaan on mahtunut myös vastoinkäymisiä, erityisesti siksi, että heidän tapansa kommunikoida ovat hyvin erilaiset.

Tämän viikon jaksossa erilaiset viestintätavat räiskähtävät jälleen esille. Tarkoitus on viettää mukavaa kesäpäivää veneretkellä, mutta jo aiemmin päivällä käyty pieni riita kasvaa retken loppumetreillä suureksi.

Seuraa klassista riitelydialogia.

– Niin mut mä en ymmärrä, kerro mulle syy, miksi sä halusit... Et se sua nyt alkoi mietityttään uudestaan, Johanna ihmettelee.

– Miksi tästä pitää nyt vääntää, en mä oo tätä vääntämässä enää yhtään mitään, Markus yrittää.

– Sähän alotit uudestaan! Johanna tulistuu.

– No enhän mä oo enää sanonut yhtään mitään, ei mua kiinnosta tää homma, Markus mutisee.

– Ei mua kiinnosta tommonen hiljaisuus! Johanna syyttää.

– Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen. Sit kun sua ei kiinnosta, niin tässä pitäis mennä sun mukaan joka asiassa, Markus tuskailee.

”Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen.”

Lopulta Markus saa tarpeekseen riitelystä ja yrittää lähteä pois tilanteesta.

– Mä meen nyt jonnekin, ei tästä tule hevonv****a tästä hommasta.

– Miks näin typerästä asiasta lähtee tämmönen, mä en ymmärrä, Johanna jatkaa vielä.

– Älä minulta kysy, mä oon täs nyt yrittänyt ja yrittänyt, Markus sanoo.

– Aivan juu, sinä oot yrittänyt, Johanna toteaa kuivasti.

Seuraavaksi Markus turvautuu klassikkolausahdukseen:

– Älä nyt oo tommonen marttyyri.

– Itte sää, älä viitti hei, Johanna vastaa.

Videoklippi riidasta on katsottavissa MTV:n julkaisemassa ennakkojutussa.

Nyt käsi sydämelle. Kuulostaako tutulta? Tästähän parisuhderiidoissa lopulta on kyse. Jokin pieni asia saa kinan käyntiin, mutta todellisuudessa riidellään ihan jostain muusta: huomiosta, hyväksynnästä, rakkaudesta. Kumpikin haluaisi jo tehdä sovinnon, mutta kuitenkaan ei tee mieli antaa ihan kokonaan periksi.

Johanna ja Markus keskustelivat kommunikointitavoistaan edellisessä jaksossa psykologi Tony Dunderfeltin vastaanotolla. Riitojenkin keskellä molemmilla on vahva tahto saada suhde toimimaan. Kuukauden avioliiton jälkeen näyttää siltä, että yhteys alkaa löytyä.

– Kun se alku oli niin vaikea, en ikinä ajatellut, että me olisimme tässä tilanteessa. Että olen löytänyt tämmöisen systeemin kautta ihmisen, kenestä oikeasti välitän ja tykkään, niin onhan se aika hurjaa, Johanna sanoo jaksossa.