"Kukaan ei arvaa, että tämä on kuvattu olohuoneen maisematapetin edessä!" Kuva: Shutterstock
"Kukaan ei arvaa, että tämä on kuvattu olohuoneen maisematapetin edessä!" Kuva: Shutterstock

Tuntuuko kurjalta katsella Facebook-feedin upeita lomakuvia, kun oma budjetti ei veny lyhyeenkään matkaan? Näillä konsteilla lievität kärsimystä – edes vähän.

1. Kata kaunis aamiainen

Iso osa hotelliloman viehätystä on istuminen valmiiseen, herkkuja pursuavaan aamiaispöytään. Hylkää siis perinteinen puurobrekkari ja tee aamuksi jotain erilaista ja juhlavaa – vaikka jo edellisiltana, jos aamulla touhuilu ei inspiroi.

Kokeilemisen arvoisia vinkkejä löydät esimerkiksi täältä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllästyttääkö tavallinen muna? Viisi kokeilemisen arvoista vinkkiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuorepuuro

Hunajaiset omena-hirssipannukakut

2. Pyöräile kotipaikkasi rantareittejä

Pyörä on köyhän lomalaisen paras kaveri – jos omaa ei ole, lainaa kaverilta. Kun kierrät sen selässä kotikulmiesi ne reitit, joille et arkena eksy, voit kuvitella olevasi maisemista riippuen joko vieraassa suurkaupungissa tai eksoottisessa luontokohteessa. Bonuksena saat hyvää hyötyliikuntaa. Muista postata upea maisemakuva someen!

3. Juo viiniä tuuletusparvekkeella

Ei omaa pihaa eikä edes parveketta? Kyllä viininjanoinen keinot keksii. Kutsu ihana ystävä mukaan (oma puolisokin kelpaa hätätilassa), varaa pullo skumppaa ja tarjoa sitä vaikka taloyhtiön tuuletusparvekkeella. (Muista käyttäytyä hillitysti, etteivät naapurit hiileenny!)

4. Lyöttäydy turistin kaveriksi

"Hello sir, can I help you?" Siitä vain rohkeasti raitilla hortoilevaa ulkomaanturistia jututtamaan. Lähes kaikki reissajat arvostavat paikallisten neuvoja yli kaiken, ja vieraskielisestä keskustelusta saa itselleen matkafiiliksen.

5. Löydä huippukohteet ihan läheltä

Todella monet helsinkiläiset hämmentyivät, kun maineeltaan rosoisen Itä-Helsingin Vuosaari voitti ylivoimaisesti Helsingin Sanomien Kaunein kaupunginosa -äänestyksen. Niinpä niin, koskas sielläkin on tullut viimeksi käytyä? Samanlaisia löytöjä tekee kotikulmiltaan, kun katsoo niitä uusin silmin. Kutsu vaikka eri paikkakunnalla asuva kaveri etsintäavuksi, jos itse olet lähisokeutunut.

Lue myös nämä:

Näin vältät rahariidat lomalla

Loma edessä ja koko ajan väsyttää? Kyse ei välttämättä ole vain univelasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla