Jennifer Anistonkin tietää, mistä tässä jutussa on kyse. Kuva: Reuters
Jennifer Anistonkin tietää, mistä tässä jutussa on kyse. Kuva: Reuters

Näyttelijä Jennifer Aniston ei valitettavasti ole ainoa nainen, jonka vatsaa kytätään ja raskautta epäillään. Alkakaamme kapinaan!

Näyttelijä Jennifer Aniston, 47, on viimein raskaana! Ihmevauva pelasti hänen avioliittonsa! Näin julisti InTouch Weekly -lehti keskiviikkona. Eikä tässä vielä kaikki. Sensaationhakuinen amerikkalaislehti oli saanut paparazzikuvia bikiniasuisesta Anistonista rannalla. Lehden kanteen oli laitettu nuoli osoittamaan tähden (ihan normaalia) vatsaa, jonka lehti tiesi olevan "vauvamasu".

Salaa otetuissa lomakuvissa Bahamalla Aniston näyttää nauttivan rantaelämästä aviomiehensä Justin Theroux'n kanssa.

Näyttelijän edustaja kumosi ”raskausuutisen” toteamalla, että huhun levittäjä saisi hävetä. Samalla hän huomautti siitä faktasta, ettei paparazzikuvassa pömpöttävä vatsa täysin varmasti aina ja joka kerta tarkoita, että siellä olisi ihmevauva tai mikään muukaan vauva. Se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ihminen on syönyt ja juonut.

”Hän oli juuri syönyt herkullisen ison lounaan.”

– Hän oli juuri syönyt herkullisen ison lounaan, edustaja sanoi ja lisäsi, että Aniston yritti nauttia elämästään turvassa ja yksityisesti.

Aikaisemmissa haastatteluissa Aniston on kertonut, kuinka ärsyttäviä jatkuvat vauvautelut ovat ja kuinka loukkaavaa on se, että häntä pidetään joko itsekkäänä uratykkinä tai epäonnistuneena naisena vain, koska hänen vaginastaan ei ole pumpsahtanut lasta.

Me symppaamme sinua, Jennifer Aniston! Osoitamme tukemme ja ryhdymme taistoon törppöjä vastaan julkaisemalla tuoreita kuvia naisista, jotka eivät ole raskaana.

”Nämä korkeavyötäröiset housuni ovat niin uudet, että kiristävät istuessa. Kuvan ottamisen jälkeen avasin ylänapin. Helpotti.”

”Muistan ikuisesti, kuinka naapurin täti kysyi 17-vuotiaalta siskoltani suoraan, että hei, oletkos raskaana, kun mahasi on noin iso. Olin silloin itse 12-vuotias. Se oli tietenkin siskolleni mutta myös minulle kamalan traumaattinen kokemus. Miten joku saa päähänsä, että on ok kysyä tuollaista päin naamaa?”

”Missä iässä nainen on turvassa raskausepäilyiltä? On se nyt perkele, kun vielä 47-vuotiastakin kytätään! Nyt vähän turvottelee, koska söin eilen grillimakkaraa ja join olutta. Huom. Tässä kuvassa saatan hieman myös pullistaa, oikeasti mahani ei ole näin iso. Ja miksihän ajattelin, että tämä on tärkeä mainita?”

”Mieskollegani töräytti joitakin vuosia sitten täysin päin näköä, että taitaa olla pulla uunissa, kun maha noin pullottaa. Nyt vähän harmittaa, että hämilläni nauroin möläytykselle kuin hyvällekin vitsille. Vaikka itse en tyhmästä huomiosta loukkaantunut, loukkaannun nyt jälkikäteen periaatteellisesti kaikkien niiden naisten puolesta, joiden mielen vastaavat urpot ovat pahoittaneet. Tuskin kollegallani kävi mielessäkään, että saattaisin esimerkiksi kärsiä lapsettomuudesta.”

”Vaikka olen jo 42-vuotias ja kaksi lasta aikoja sitten synnyttänyt, niin eiköhän sukujuhlissa tullut eräs puolituttu nainen onnittelemaan tulevasta perheenlisäyksestä. Alkoi hävettää aivan hirveästi, punastuin ja sopersin, etten nilkkavammani takia ole viime aikoina pystynyt harrastamaan liikuntaa (edes vatsalihaksia). Lopputuloksena oli vaivaantunut hiljaisuus, jolta olisimme kaikki säästyneet, jos hän olisi pitänyt vain mölyt mahassaan.”

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Lapseton

Ei, en ole raskaana, minulla vain on maha – kiitos kysymästä, törppö!

Sama hormoniongelma, joka aiheuttaa lapsettomuuteni aiheuttaa myös lievän ylipainoni. Liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta huolimatta minulla on siis pyöreähkö maha. Olen kolmekymppinen, jonka tuttavapiiriin tupsahtelee yhtenään vauvoja, ja viime aikoina on ollut todella ahdistavaa mennä juhliin, esimerkiksi juurikin kavereiden lasten ristiäisiin ja nimiäisiin, joista löytyy aina se yksi, yleensä n. 55-65-vuotias täti, joka katsoo aiheelliseksi tulla onnittelemaan tai kommentoimaan "(...
Lue kommentti
Endometrioositar

Ei, en ole raskaana, minulla vain on maha – kiitos kysymästä, törppö!

Endometrioosi aiheuttaa kroonisen tulehdustilan kehoon ja hyvin usein vatsanseutua turvottaa kuin olisi 6-7 kk raskaana. Tämä on tukala olotila ilman merkitseviä katseita ja tungettelevia kysymyksiä. Kysymykset loukkaavat myös siksi, että endometrioosi on yleisin lapsettomuuden syy. Ja endometrioosia arvioidaan sairastavan Suomessa 200 000 naista eli melkein Tampereen väkiluvun verran naisia saa kärsiä kivuista mutta myös tolloista kyselyistä.
Lue kommentti

Lauri Ylönen laulaa ensimmäistä kertaa Vain elämää -ohjelmassa kappaleen suomeksi.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään laulaja Anne Mattilan päivää. Annen illallisen yhden vaikuttavimmista esityksistä tarjoaa The Rasmus -yhtyeen keulahahmo Lauri Ylönen, joka esittää oman versionsa Annen koskettavasta kappaleesta Taivaan kartta.

– Ihanaa, että valitsit tämän biisin! Kappaleessa lohdutetaan ihmistä, joka on menettänyt jonkun rakkaan. Tämä koskettaa mua ihan älyttömästi, Anne sanoo.

Ennen kappaleen esittämistä Lauri kertoo, että on Vain elämää -ohjelman kuvauksissa löytänyt Annesta itselleen sielunkumppanin.

– Sä olet aito ja helposti lähestyttävä ihminen. Olen löytänyt sun kanssa sielunkumppanuuden, jota en ihan osannut odottaa. Me ollaan puhuttu paljon musiikin ulkopuolisista asioista, taiteesta ja arkkitehtuurista, se on ollut hienoa, Lauri kertoo.

Kerrankin suomeksi!

Ehdoton valtaosa The Rasmuksen kappaleista on englanninkielisiä. Edellisessä Vain elämää -jaksossa Lauri versioi myös Ellinooran Elefantin paino -kappaleen englanniksi. Annen kappaleen hän laulaa kuitenkin suomeksi.

Se aiheuttaa tähtikatraassa innostusta Laurin esityksen jälkeen. Anne kehuu Laurin vetoa ”mielettömän ihanaksi.

”Mulla meinaa tulla sellaista vähän enkunkuuloista suomen kieltä.”

– En ole ikinä kuullut, kun jäbä laulaa suomeksi! Tuure puolestaan intoilee.

Lauri myöntää, että suomeksi laulaminen ei ole hänelle nykyään aivan helppo nakki.

– Olen kamppaillut sen kanssa, koska mulla meinaa tulla sellaista vähän enkunkuuloista suomen kieltä. L-kirjaimet menevät eri tavalla, hän toteaa.

Samalla hän kertoo, ettei pidä mahdottomana sitä, että joskus esittäisi enemmänkin kappaleita suomeksi. Hänen todellinen musiikillinen haaveensa on kuitenkin se, että saisi tehdä lastenlevyn. Laurilla on puolivuotias poika puolisonsa Katriinan kanssa.

– Soittelin pojalle skittaa, ja hän alkoi itkeä niissä kohdissa, jotka olivat omasta mielestäni nättejä. Ajattelin, että ei ole todellista, jes! Lapsi on musikaalinen, Lauri naurattaa muita artisteja.

Katso Laurin veto tästä:

Anne Mattilan Vain elämää -päivän kunniaksi listasimme 6 asiaa, jotka tekevät hänestä varsin ihastuttavan tyypin.

Vain elämää -ohjelman yhdeksäs kausi on tähän mennessä osoittautunut varsin positiiviseksi yllätykseksi. Vaikka monen katsojan mielestä ohjelma on vuosi vuodelta menettänyt tenhoaan, tänä syksynä startannut kausi on saanut vanhatkin fanit innostumaan uudelleen.

Yksi syy on se, että tällä kertaa ohjelmaan on kutsuttu mukaan varsin kiehtovia tyyppejä. Introverttiuteen taipuvainen taiteilijajoukko tuntuu pitkästä aikaa tuoreelta. Tällä kaudella huomio on myös aiempaa tiukemmin musiikissa – ei niinkään hassuissa oheisaktiviteeteissa tai monisanaisissa avautumisissa.

Jokaisessa Hirvensalmen illallispöydän äärellä istuvassa artistissa on omat hyvät puolensa. Joukosta yksi nousee kuitenkin ylitse muiden. Ehkä hieman yllättäen, porukan ihastuttavimmaksi tyypiksi kohoaa iskelmälaulaja Anne Mattila, 34.

Me Naisten Alina Koskela kirjoitti aiemmin kolumnissaan rakastuneensa tällä kaudella Vain elämää -ohjelmaan. Samalla hän myös hullaantui itselleen entuudestaan tuntemattomasta Annesta.

– Anne Mattila on tuttu hahmo iskelmäsukupolvelle, mutta kaltaiselleni nuorisolaiselle hän oli kauden vierain ja luotaantyöntävin hahmo. Vähänpä tiesin, sillä hänestä tuli hetkessä parikymppisen katsojan suosikki, Koskela kirjoittaa.

Ja kyllä Annesta kelpaakin hullaantua! Annen Vain elämää -päivän kunniaksi listasimme 6 asiaa, jotka tekevät hänestä varsin ihastuttavan tyypin:

1. Koko Suomen luottoystävä!

Ainakin kaksi Vain elämää -pöydän ympärillä tänä vuonna istuvaa artistia on löytänyt Annesta itselleen lyhyessä ajassa sydänystävän. Toinen heistä on Evelina ja toinen Lauri Ylönen.

– Sä olet aito ja helposti lähestyttävä ihminen. Olen löytänyt sun kanssa sielunkumppanuuden, jota en ihan osannut odottaa. Me ollaan puhuttu paljon musiikin ulkopuolisista asioista, taiteesta ja arkkitehtuurista, se on ollut hienoa, Lauri kertoi Annelle tämän viikon jaksossa.

Emme ihmettele, että Lauri on löytänyt juuri Annesta itselleen loistokaverin. Ruudunkin läpi Anne onnistuu säteilemään fiiliksiä, jotka saavat haaveilemaan kahvikupposesta ja keskusteluhetkestä Annen omassa taidekahvilassa. Hänen rauhallinen tyylinsä ja pitkän uran synnyttämä tuttuutensa saavat uskomaan, että tähän tyyppiin voi todella luottaa.

2. Hän osaa nauttia elämän pienistä iloista…

Oman Vain elämää -päivänsä alussa Anne nähdään yksinään maalailemassa innostunut hymy kasvoillaan ikkunanpokia. Hän kertoilee samalla, että puuha on aivan mahtavan rentouttavaa. Päivänsä aktiviteetiksi hän on valinnut lehmien kanssa telmimistä ja traktorilla ajelua.

Hän ei turhia hötkyile ja tekee asiat juuri omalla tavallaan.

Miten ihanan tavallista! Annen kyvyssä arvostaa elämän pieniä asioita on jotain varsin hurmaavaa.

3. …ja on kiistatta monilahjakas

Sen lisäksi, että Anne on samastuttava kotoilija, hän on myös piinkova ammattilainen. Musiikillisen menestyksensä lisäksi hän on niittänyt mainetta taidemaalarina. Hänen nikkarointitaitonsa vaikuttaisivat nekin olevan omaa luokkaansa:

– Olen taulukehyksiä äitini synnyinkodin navetan ikkunankarmeista ja vaarini vanhan ladon seinälaudoista. Tavaroillani pitää olla jokin tarina, ja pyrin välttämään uuden ostamista viimeiseen asti. Silloinkin minun pitää lyödä tavaraan oma käteni jälki esimerkiksi tuunaamalla sitä hieman, Anne kertoi Me Naisille vuonna 2014.

4. Rauhallinen oman tiensä kulkija

Vain elämää -ohjelmassa Anne ei ole koskaan suuna päänä laukomassa mielipiteitään. Sen sijaan hän osallistuu keskusteluun rauhallisella itsevarmuudella. Hän ei turhia hötkyile ja tekee asiat juuri omalla tavallaan.

Samalla metodilla hän kertoo myös edenneensä urallaan. Hän kertoo, ettei ole koskaan suostunut tanssimaan muiden pillin mukaan.

– Kunnioitan muita, mutta minua ei ohjailla. Olen aina tehnyt selväksi, että tämä on minun ura ja elämä, ja teen asiat niin kuin teen, hän sanoo.

5. Salattu elämä vasta kiehtova onkin!

Anne on paljastanut tekevänsä musiikkia myös muille artisteille. Hän tekee biisit salanimellä, jota ei suostu kertomaan.

– Olen tehnyt albumillisen biisejä yhdelle laulajalle. Se ei ole iskelmää, Anne kertoo.

Salanimen varjolla Anne pystyy kuulemma kirjoittamaan kappaleita vapaammin.

”Kunnioitan muita, mutta minua ei ohjailla.”

– Silloin voi kirjoittaa asioista, joista ei itse uskaltaisi laulaa

Millaista musiikkia Anne muille tekee? Millaisia ovat lyriikat, joita Anne ei rohkenisi itse laulaa? Millainen on rauhallisen maalaistalon plikan mystinen, rouheampi puoli? Kiinnostaa!

6. Hänestä huokuu viisaus ja aurinko

Annen hurmaavuutta on loppupeleissä melko vaikea selittää. Jotain sympaattista hänessä vain yksinkertaisesti on. Alina Koskela kuvailee Annen mahtavuutta kolumnissaan osuvasti:

– Mattila huokuu vilpitöntä aurinkoisuutta ja viisautta, jota saamme varmasti kuulla paljon kauden aikana. Maailma olisi paljon parempi paikka, jos jokainen meistä olisi vähän enemmän Anne.

Niin totta!

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.