Me Naiset
|
ME NAISET
Jennifer Anistonkin tietää, mistä tässä jutussa on kyse. Kuva: Reuters
Jennifer Anistonkin tietää, mistä tässä jutussa on kyse. Kuva: Reuters

Näyttelijä Jennifer Aniston ei valitettavasti ole ainoa nainen, jonka vatsaa kytätään ja raskautta epäillään. Alkakaamme kapinaan!

Näyttelijä Jennifer Aniston, 47, on viimein raskaana! Ihmevauva pelasti hänen avioliittonsa! Näin julisti InTouch Weekly -lehti keskiviikkona. Eikä tässä vielä kaikki. Sensaationhakuinen amerikkalaislehti oli saanut paparazzikuvia bikiniasuisesta Anistonista rannalla. Lehden kanteen oli laitettu nuoli osoittamaan tähden (ihan normaalia) vatsaa, jonka lehti tiesi olevan "vauvamasu".

Salaa otetuissa lomakuvissa Bahamalla Aniston näyttää nauttivan rantaelämästä aviomiehensä Justin Theroux'n kanssa.

Näyttelijän edustaja kumosi ”raskausuutisen” toteamalla, että huhun levittäjä saisi hävetä. Samalla hän huomautti siitä faktasta, ettei paparazzikuvassa pömpöttävä vatsa täysin varmasti aina ja joka kerta tarkoita, että siellä olisi ihmevauva tai mikään muukaan vauva. Se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ihminen on syönyt ja juonut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Hän oli juuri syönyt herkullisen ison lounaan.”

– Hän oli juuri syönyt herkullisen ison lounaan, edustaja sanoi ja lisäsi, että Aniston yritti nauttia elämästään turvassa ja yksityisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aikaisemmissa haastatteluissa Aniston on kertonut, kuinka ärsyttäviä jatkuvat vauvautelut ovat ja kuinka loukkaavaa on se, että häntä pidetään joko itsekkäänä uratykkinä tai epäonnistuneena naisena vain, koska hänen vaginastaan ei ole pumpsahtanut lasta.

Me symppaamme sinua, Jennifer Aniston! Osoitamme tukemme ja ryhdymme taistoon törppöjä vastaan julkaisemalla tuoreita kuvia naisista, jotka eivät ole raskaana.

”Nämä korkeavyötäröiset housuni ovat niin uudet, että kiristävät istuessa. Kuvan ottamisen jälkeen avasin ylänapin. Helpotti.”

”Muistan ikuisesti, kuinka naapurin täti kysyi 17-vuotiaalta siskoltani suoraan, että hei, oletkos raskaana, kun mahasi on noin iso. Olin silloin itse 12-vuotias. Se oli tietenkin siskolleni mutta myös minulle kamalan traumaattinen kokemus. Miten joku saa päähänsä, että on ok kysyä tuollaista päin naamaa?”

”Missä iässä nainen on turvassa raskausepäilyiltä? On se nyt perkele, kun vielä 47-vuotiastakin kytätään! Nyt vähän turvottelee, koska söin eilen grillimakkaraa ja join olutta. Huom. Tässä kuvassa saatan hieman myös pullistaa, oikeasti mahani ei ole näin iso. Ja miksihän ajattelin, että tämä on tärkeä mainita?”

”Mieskollegani töräytti joitakin vuosia sitten täysin päin näköä, että taitaa olla pulla uunissa, kun maha noin pullottaa. Nyt vähän harmittaa, että hämilläni nauroin möläytykselle kuin hyvällekin vitsille. Vaikka itse en tyhmästä huomiosta loukkaantunut, loukkaannun nyt jälkikäteen periaatteellisesti kaikkien niiden naisten puolesta, joiden mielen vastaavat urpot ovat pahoittaneet. Tuskin kollegallani kävi mielessäkään, että saattaisin esimerkiksi kärsiä lapsettomuudesta.”

”Vaikka olen jo 42-vuotias ja kaksi lasta aikoja sitten synnyttänyt, niin eiköhän sukujuhlissa tullut eräs puolituttu nainen onnittelemaan tulevasta perheenlisäyksestä. Alkoi hävettää aivan hirveästi, punastuin ja sopersin, etten nilkkavammani takia ole viime aikoina pystynyt harrastamaan liikuntaa (edes vatsalihaksia). Lopputuloksena oli vaivaantunut hiljaisuus, jolta olisimme kaikki säästyneet, jos hän olisi pitänyt vain mölyt mahassaan.”

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Lapseton

Sama hormoniongelma, joka aiheuttaa lapsettomuuteni aiheuttaa myös lievän ylipainoni. Liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta huolimatta minulla on siis pyöreähkö maha. Olen kolmekymppinen, jonka tuttavapiiriin tupsahtelee yhtenään vauvoja, ja viime aikoina on ollut todella ahdistavaa mennä juhliin, esimerkiksi juurikin kavereiden lasten ristiäisiin ja nimiäisiin, joista löytyy aina se yksi, yleensä n. 55-65-vuotias täti, joka katsoo aiheelliseksi tulla onnittelemaan tai kommentoimaan "(kauniisti) pyöristyneen mahan johdosta". Itse olen sinut lapsettomuuteni kanssa, mutta näiden möläyttelijätätien kanssa alkaa todella mennä hermot. Olen kyllästynyt toteamaan, kuinka minun lapsiani joudutaan vielä odottamaan yli 9 kuukautta, kun samalla tekisi lähinnä mieli kirkua, että kiitti ihan v***sti muistutuksesta, että minulla on tämä maha ja sen alla monirakkulaiset munasarjat, jotka aiheuttavat monenlaisia ongelmia joka ikinen päivä. Tulee vihainen ja surullinen olo niiden kanssasisarteni puolesta, jotka joutuvat kuulemaan tahdittomia raskauskyselyitä samalla, kun haaveilevat lapsista ja todella kipuilevat lapsettomuuden takia. Seuraavalla kerralla taidan sanoa raskausutelijoille, että antaa olla viimeinen kerta, kun he moista keneltäkään kyselevät, että sen "raskausmahan" on voinut aiheuttaa myös todella traumaattiset asiat.

Endometrioositar

Endometrioosi aiheuttaa kroonisen tulehdustilan kehoon ja hyvin usein vatsanseutua turvottaa kuin olisi 6-7 kk raskaana. Tämä on tukala olotila ilman merkitseviä katseita ja tungettelevia kysymyksiä. Kysymykset loukkaavat myös siksi, että endometrioosi on yleisin lapsettomuuden syy. Ja endometrioosia arvioidaan sairastavan Suomessa 200 000 naista eli melkein Tampereen väkiluvun verran naisia saa kärsiä kivuista mutta myös tolloista kyselyistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla