Kuukautisveriläikkä takapuolessa ja sängyllä on joillekin liikaa.

Instagram on kieltänyt väkivaltaisen, syrjivän, lainvastaisen, loukkaavan, pornografisen ja seksuaalisesti vihjailevan sisällön. Siellä ei saa julkaista alastonkuvia tai edes vilattaa. Mutta kukaan ei ole kieltänyt kuvia, joissa näkyy tippa kuukautisverta. Sen takia olikin yllätys, että kanadalaisen opiskelijan ja runoilijan Rupi Kaurin, 22, kuva, jossa nainen makaa sängyllä selkä kameraan päin, takapuolessaan kuukautisveriläikkä, poistettiin. Period-niminen teos oli osa hänen opintoihinsa kuuluvaa kuvallisen retoriikan kurssia.

Eikä yksi poisto riittänyt. Kun kuva oli kadonnut kerran, Rupi julkaisi sen uudestaan, ja se katosi taas. Kuva ei ollut tarkoitettu provokaatioksi, se oli ottajan mielestä yksinkertaisesti kaunis, vahva.

A photo posted by Rupi Kaur (@rupikaur_) on

Kun kuvaa ei kerran saanut jakaa Instagramissa, Rupi laittoi sen Facebookiin.

– On surullista, että näin tapahtuu. Joissain yhteisöissä naisia syrjitään kuukautisten takia. Instagram taitaa olla yksi niistä. Heidän patriarkaattinsa haisee, samoin naisviha. Meitä ei sensuroida, nainen kirjoitti kuvansa yhteyteen. Muutaman päivän jälkeen tästä se ilmestyi taas Instagramiin.

Instagram ei kuitenkaan myönnä, että kuukautisveri olisi heidän kieltolistallaan tai kuva rikkoisi mitään sääntöjä. Heidän edustajansa mukaan kyseessä oli puhdas vahinko. Joku Rupi Kaurin seuraajista oli merkinnyt kuvan loukkaavaksi ja se oli poistettu vahingossa.

– Teemme välillä virheitä. Tässä tapauksessa poistimme aiheettomasti kuvan ja pyrimme korjaamaan tilanteen heti, kun saimme tietää siitä. Olemme pahoillamme tapahtuneesta, Instagramin edustajat totesivat Vice-lehdelle.

Miten asia oikeasti onkaan, Rupi Kaurille ja naisille tämä on pieni erävoitto. Kuukautisissa ei ole mitään pahaa.

Lähteet: Death and Taxes, Motherboard, Instagram

Lue myös:

Miksi Instagram koukuttaa? Asiantuntija vastaa

Rihanna pääsi takaisin Instagramiin – onnistuuko seksittömyys nyt?

Vapauttavaa vai ällöä – kokeilisitko tätä kuukautisten aikana?

Kuukautisista tuli epätrendikkäät – nyt e-pillereitä suositellaan syötäväksi ilman taukoa

Tytöt koodasivat kuukautispelin – poikia ammutaan tamponeilla

Tiesit. Mutta jos kuitenkin vielä muistutettaisiin. Kävisikö semmoinen?

Väestöliiton perhebarometri julkaistiin juuri. Sen huolenaihe on sama kuin jo monena vuonna: suomalaisia syntyy koko ajan vähemmän. On Väestöliiton ydintehtäviä olla asiasta huolissaan, ja se on aivan ok.

Väestöliiton ydintehtävänä on kai myös olla hiukan ärsyttävä taho, joka harmittelee vuosittain, että lasten tekemistä lykätään liian myöhäiseen ikään. Jo sana ”lykkääminen” saakin perheen perustamisen kuulostamaan yhtä kiinnostavalta velvollisuudelta kuin kellarivaraston siivoaminen tai hammaslääkärin määräaikaistarkastus.

Varsinainen hämmästyttävä pommi on kuitenkin se, että perhebarometrin mukaan Lykkääminen johtuu usein tiedon puutteesta. Naiset eivät hahmota, että hedelmällisyys alkaa laskea 35 ikävuoden jälkeen. Mitä ihmettä? Eivätkö? Tämähän loukkaa paitsi älykkyyttäni, myös niitä monia hienoja ammattilaisia peruskoulussa ja terveydenhuoltoalalla, jotka ovat muistutelleet asiasta koko elämäni ajan. Olen varma siitä, että moni nainen tekee viiden vuoden lykkäämispäätöksen kiusallaan joka kerta, kun joku vihjaa kellon tikittävän.

Suomalaiset nuoret aikuiset vaikuttavat siinä mielessä itsetuhoisilta, että heidän mielestään ideaaliperhe on kaksi lasta, pienellä ikäerolla.

Painostuksen tunne saattaa toki tulla aivan omien korvien välistä. Väestöliittokin on huolissaan ennen kaikkea siitä, että ihmiset eivät saa niin montaa lasta kuin haluaisivat, ja perhebarometrin kanssa on tehty itse asiassa tänä vuonna tosi kiinnostavaa työtä. Nuorilta aikuisilta on kysytty, miksi lisääntyminen ei kiinnosta. Kävi ilmi, että lapsiperheiden elämä näyttää heidän silmissään pelkältä ankealta arjenhallinnalta, ruuanlaitolta ja Prismassa käymiseltä.

Lisäksi vaikuttaa siltä, että tasa-arvotyötä olisi vielä: naiset ovat huolissaan omasta urastaan ja oman elämänsä menettämisestä vauvan myötä. Miehet taas ovat pikkuisen huolissaan siitä, voiko lapsen jälkeen tehdä yhtä paljon ylitöitä kuin ennen. Tässä valossa syntyvyyden pieneneminen alkaakin jo saada selityksensä.

Suomalaiset nuoret aikuiset vaikuttavat siinä mielessä itsetuhoisilta, että heidän mielestään ideaaliperhe on kaksi lasta, pienellä ikäerolla. Väestöliiton Anna Rotkirchkin toteaa, että tällainen perhenormi ei ainoastaan näytä raskaalta setiltä vaan oikeasti on raskas. Olisiko pieni perhekäsityksen laajentaminen paikallaan? Että jospa vaikka yksi lapsi riittäisi? Eipä tällä planeetalla ihmisistä tule pulaa, vaikka muutama suomalainen jäisi syntymättäkin.

Tauno Todellisuus

Nainen! Tiesitkö, että hedelmällisyytesi laskee nelikymppisenä!

Eikö lapsiluvun pienentäminen ja rajojen vartioiminen ole ainut järkevä toiminta tällä hetkellä? Sitten kun ja jos päättäjät heräävät todellisuuteen ymmärtäen että tämä globalismi olikin bankstereiden tilaama ja mainosmiesten luoma kusetus (taas kerran) ja jonkinlaista järkeä ja ennustettavuutta alkaa päätöksissä olemaan niin ehkä sitten voitaisiin harkita lastenkin hankkimista tähän maahan. Ihmisten ruokaketjun tietoinen tuhoaminen, mikrosäröytys ja kuplatalous malli puhumattakaan AI:n...
Lue kommentti

– En olisi ikinä uskonut, että mulle järjestetään tällaista, Henna, 26, kommentoi isänsä järjestämää yllätystä.

Suomi Love -ohjelman toisessa jaksossa nähtiin ja kuultiin lauantaina taas koskettavia tarinoita ja esityksiä. Yksi jakson liikuttavimmasta hetkistä oli, kun kempeleläinen Simo halusi ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Hennan ja hänen perheensä elämä ei ole ollut helppoa viime vuosina. Vuonna 2014 Hennan raskausoireet paljastuivat kallonpohjan syöpäkasvaimeksi. Lue lisää:

Jaksossa Simo-isä järjesti tyttärelleen yllätyksen: Henna pääsi kuuntelemaan livenä suosikkibiisinsä, Haloo Helsingin Vapaus käteen jää.

”Nyt kun on jaksamista sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena, Simo kertoi jaksossa.

Haloo Helsingin Ellin tekemät sanat sopivat Hennan elämään, jossa on ollut niin ala- kuin ylämäkiäkin.

Kun elämässä kaiken menettää
silloin vapaus on ainut mitä käteen jää
on ylämäki raskas askeltaa
mutta alamäkeen liian usein katoaa
jos se ei tapa niin se todellakin hajottaa
ei muistojen päälle kulta kerrosta saa
hymyile tai itket kuinka vaan
ole hetki niin kuin huomista ei olisikaan,
kertosäkeessä lauletaan.

Henna liikuttui isänsä järjestämästä yllätyksestä.

– Ihan meni sanattomaksi, ja itku pääsi. En olisi ikinä uskonut, että mulle järjestetään tällaista, Henna kertoi esityksen jälkeen.

Jos et nähnyt Simon yllätystä ja Haloo Helsingin esitystä, katso se tästä: