"Ehkä en heitäkään näitä vielä menemään!" Kuva: Shutterstock
"Ehkä en heitäkään näitä vielä menemään!" Kuva: Shutterstock

E-pillereiden huonoista puolista on puhuttu viime aikoina paljon, mutta nyt niiden terveysvaikutukset ovat nousseet puheenaiheeksi Yhdysvalloissa. Myös Girls-sarjan tähti Lena Dunham vannoo hormonaalisen ehkäisyn nimiin.

E-pillereiden haitoista on viime aikoina puhuttu paljon. Kohonnut veritulppariski ja hormonitoiminnanhäiriöt huolettavat monia, ja niin sanottu luomumpi ehkäisy on nostanut suosiotaan.

Yhdysvalloissa keskustellaan nyt pillerien hyödyistä – äänekkäästi. Siellä korkein oikeus on nimittäin juuri päättänyt, että työpaikkojen terveydenhuolto voi kieltäytyä tarjoamasta pillereitä työntekijöilleen uskonnollisiin syihin vedoten. Valtion käytäntö on aikaisemmin ollut se, että työpaikkojen tulee tarjota naisille pillerit veloituksetta, osana tavallista terveydenhuoltoa. Nyt ehkäisyn hinta nousee monelle liian korkeaksi.

Aloite on herättänyt myös julkkikset puolustamaan pillereitä. Esimerkiksi Girls-sarjan luoja ja tähti Lena Dunham on twiitannut aiheesta kiivaasti.

– Minä tarvitsen ehkäisypillereitä, koska minulla on endometrioosi, jonka kipuihin ne auttavat. Minkä takia sinä tarvitset niitä? Lena kommentoi eilen Twitter-tilillään.

Lenan kysymys keräsi vastauksia nopeasti. Syyt vaihtelivat naisten seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta sairauksien hoitoon. Yhdet eivät yksinkertaisesti halua lapsia, toiset pyrkivät pitämään akneihonsa hallinnassa ja kolmannet vihaavat kuukautisiaan.

Twiiteissään Lena Dunham halusi vielä muistuttaa ihmisiä yhdestä asiasta: Pillereiden syömiseen ei tarvitse mitään syytä, jos niin haluaa tehdä.

Lena Dunham. Kuva: Reuters

Lue myös:

"Ehkäisy jää, jos haluan miestä kovasti"

Uudenlainen ehkäisy: kännykkä kertoo varmat päivät

Rahanhukkaa, suohirviöitä ja lihomista – tämän takia naiset luopuvat e-pillereistä

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Ensi kesän morsiamet, varautukaa uudenlaisiin huomenlahjoihin. 

Sensuellit boudoir-henkiset kuvat morsiamesta ovat olleet trendikäs huomenlahja muutaman vuoden ajan, ja voimaannuttavat alaston- sekä alusvaatekuvaukset ovat muutenkin kasvattaneet suosiotaan.

Nyt sensuellien kuvien ottaminen näyttää saapuneen myös miesten keskuuteen, ainakin Yhdysvalloissa. Trendin nimi on dudeoir. Idea on tismalleen sama kuin perinteisissä boudoir-kuvissa, mutta naisten boudoir-kuvia mukailevat asennot ja asetelmat tuovat dudeoiriin ylimääräisen ripauksen huumoria. 

Kurpitsakuvat leviävät netissä

Arizonassa on julkaistu jo toinen dudeoir-kalenteri, jossa parrakkaat ja vatsakkaat miehet poseeraavat metsämaisemissa vain boksereihin ja flanellipaitoihin pukeutuneina. Valokuvaaja Masika May on kuvannut useammankin yhdysvaltalaisen aviomiehen dudeoir-hengessä lahjaksi heidän vaimoilleen. 

Tennesseessä valokuvaaja Gayla Thompson suostutteli hiljattain aviomiehensä poseeraamaan vähissä vaatteissa Halloweenin kunniaksi. #kurpitsapylly-hashtagilla varustetuista kuvista tuli nopeasti huippusuosittuja sosiaalisessa mediassa.

– Nämä olivat minun ideoitani, mutta kun aloimme kuvata, mieheni otti ohjat omiin käsiinsä, eikä ohjeistusta tarvittu. Hän on tosi hyvä malli, Thompson kertoo Huffington Postissa.

Ehkäpä jo ensi kesän morsiamet saavat huomenlahjaksi eroottisia kuvia.