Näihin pöksyihin mahtuisi kuusi Disneyn prinsessaa. Kuva: Shutterstock
Näihin pöksyihin mahtuisi kuusi Disneyn prinsessaa. Kuva: Shutterstock

Miksi lapsille suunnattujen animaatioprinsessojen vyötärön pitää olla luonnottoman kapea, kun sankaritar näyttäisi ihan yhtä upealta normaalivartaloisenakin?

Disney-yhtiötä on usein syytetty epärealististen kauneusihanteiden luomisesta. Kritiikkiä ovat saaneet erityisesti animaatioiden kapeauumaiset naishahmot. Monen sankarittaren vyötärö on yhtä ohut kuin heidän kaulansa.

Nyt Emmy-palkittu kuvittaja Loryn Brantz on päättänyt siirtyä sanoista tekoihin kritiikissään. Hän muokkasi kuudelle Disney-neidolle realistiset vartalot ja julkaisi ne Buzzfeed-sivustolla. Brantz on sitä mieltä, että hahmojen pitäisi näyttää enemmän oikeilta ihmisiltä, koska ne on suunnattu lapsille.

– Lapsena emme ymmärrä, että tällaiset kuvastot vaikuttavat meihin, mutta ne ehdottomasti tekevät niin, Brantz sanoi Huffington Postille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sankarittarien vartaloiden muokkaaminen realistisempaan suuntaan ei vaatinut paljon vaivaa. Branz nykäisi vain paria viivaa, jotta prinsessojen vyötäröt eivät olisi enää yhtä äärimmäisiä. Kuten arvata saattaa, hahmot näyttävät edelleen upeilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso realististen Disney-hahmojen kuvat täältä.

Lue myös:

Mitä ihmettä? Naisvangit näyttävät Disney-prinsessoilta

Disney-elokuva teki Elsa-nimestä hitin – "Lapsuudessani lehmät ja mummot olivat Elsoja"

Tällainen on Disneyn uusi prinsessa

Sisältö jatkuu mainoksen alla