Cheek heinäkuussa 2016. Kuva: Media-arkisto / Jonna Öhrnberg
Cheek heinäkuussa 2016. Kuva: Media-arkisto / Jonna Öhrnberg

Kirja avaa räppärin elämästä puolen, jonka vain hänen lähipiirinsä on päässyt aiemmin näkemään. 

Cheekin eli Jare Henrik Tiihosen elämäkerta JHT Musta lammas ilmestyy lokakuun alussa. Tänään julkaistun tiedotteen mukaan kirja avaa suositun räppärin elämästä puolen, jonka vain artistin läheisimmät ystävät ja sukulaiset ovat tähän asti päässeet näkemään.

Teoksessa avataan Cheekin tarinaa kaduilla tappelevasta lahtelaispojasta yhdeksi Suomen suosituimmista räppäreistä. Kirjaan on haastateltu Cheekin läheisiä ystäviä, sukulaisia ja kollegoita.

– Oon pitkään miettinyt, että jos joskus minusta kirjoitettaisiin elämäkerta, niin uskaltaisinko kertoa kaiken kaunistelematta. Oisinko mä valmis siihen? Cheek kertoo.

Hän kertoo, että elämäkerta on ”brutaalin rehellinen”.

Ollaan tehty tätä yli puolitoista vuotta joka viikko. Kirjan julkaisu jännittää, koska vain harva tietää minusta asioita, joita kirjassa tullaan kertomaan. Se on kauhistuttavaa, mutta myös vapauttavaa.

 

Tässä se nyt on! Tätä 6.10. ilmestyvää JHT - Mustalammas elämäkertakirjaa ollaan kirjotettuu joka viikko yli puolentoista vuoden ajan. Oli varmaan mun uran rohkein liike lähtee paljastamaan kaikki, mutta se tuntu silti oikeelta tässä hetkessä. Stadikoiden jälkeen tuli tyhjä olo ja mietin, että onko mulla enää mitään annettavaa. Päätin, että jos vielä teen jotain, niin täytyy antaa kaikki mitä löytyy. Siksi kirjoitin elämänkerrallisen ja täysin avoimen Alpha Omega albumin. Seuraavaksi on vuorossa saagan toinen osa, brutaalin rehellinen elämäkerta kirjan muodossa. Kirjan julkaisu jännittää, koska vain harva tietää musta asioita, joita kirjassa tullaan kertomaan. Se on kauhistuttavaa, mutta myös vapauttavaa. #JHT #mustalammas #elämäkerta #saaga2 "Saattaa sattuu ja hävettää / mut testamenttii on myöhästä arkussa väkertää" -Alpha Omega-

A photo posted by Jare Henrik Tiihonen (@cheekofficial) on

Toimittaja ja pop-kriitikko Mikko Aaltosen kirjoittama JHT Musta lammas ilmestyy 6.10.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.