LouLou D’vil, Suomen oma Dita von Teese, vedettiin mukaan kansainväliseen burleskisoppaan. Kuva: Kaisa Rautaheimo / Sanoma-arkisto
LouLou D’vil, Suomen oma Dita von Teese, vedettiin mukaan kansainväliseen burleskisoppaan. Kuva: Kaisa Rautaheimo / Sanoma-arkisto

Yhdysvaltalaisen burleskitähden Ruby Ragen potkut ovat saaneet monen suunniltaan. Eikö burleskissa ollutkaan kyse kaikenkokoisten hyväksymisestä?

Burleskiyhteisössä kohistaan! New Orleansissa sijaitsevan Lucky Pierre’s burleskiklubin esiintyjä Ruby Rage on saanut potkut tanssiryhmästään. Hänen mukaansa syynä on hänen kokonsa. Ruby kertoo ulkomaalaiselle burleskilehdelle, että hänen vartaloonsa ei oltu enää tyytyväisiä, eikä sen ajateltu sopivan ryhmän esityksiin.

Moni burleskiharrastaja ja -esiintyjä on kertonut jo aloittavansa klubin boikotin. Heidän mukaansa Rubyn potkut sotivat koko burleskin ideaa vastaan. Esityksiä pidetään kaikenlaisten ihmisten leikkikenttänä, jossa muodolla, ulkonäöllä tai sukupuolella ei ole väliä.

Klubi on vastannut kohuun Facebookissa. Heidän mukaansa tällainen käytös on kiusantekoa, ja tosiasiassa kyse on ohjelmamuutoksista ja show’n parantelusta. He vetivät myös suomalaisen, ulkomailla menestyneen ammattiesiintyjän LouLou D’vilin mukaan soppaan toteamalla, että haluavat esitysten olevan samanlaisia kuin hänellä.

– Jos esiintyjä osaa viihdyttää yleisöä, millä muulla ei ole merkitystä. Se on mielipiteeni, LouLou D’vil kommentoi Facebookissa.

Yksi kansainvälisesti tunnetuimmista burleskiesiintyjistä, pluskokoinen Dirty Martini, otti asiaan kantaa sunnuntaina. Hän muistuttaa, että burleskissa on kyse siitä, että naiset taistelevat misogyniaa vastaan ja ottavat oman seksuaalisuutensa haltuunsa, eivätkä anna miesten määritellä sitä. Lucky Pierre -klubi vihjasi ensimmäisissä Facebook-kommenteissaan, että Ruby Rage ei sopisi burleskiesiintyjien nykyisiin ulkonäkövaatimuksiin, mutta eivät selittäneet, mitä ne tarkoittavat. Myös burleskitähtiä palkitseva Burlesque Fall of Fame on tuominnut asian.

Burleskista on tullut Suomessa ilmiö, joka huipentuu joka vuosi Helsingissä järjestettäviin burleskifestivaaleihin. Tämän vuoden Helsinki Burlesque Festival 2015 järjestetään tulevana viikonloppuna 27.2.–1.3.

Lähteet mm.: Nola, 21 Century Burlesque, Nola

Lue myös:

Burleskissa leikitään kuningatarta

Burleskitähti LouLou D’vil: ”Vyötäröni kapeni 10 senttiä korsetilla”

Maailman kuuluisin burleskitähti oli 25 vuotta sitten melko erinäköinen

Illan Suomi Love -jaksossa Simo haluaa yllättää tyttärensä Hennan. – Haluan sanoa hänelle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään.

Lauantai-iltana esitettävässä Suomi Love -jaksossa kempeleläinen Simo haluaa ilahduttaa 26-vuotiasta tytärtään Hennaa. Simo kertoo jaksossa, että hänellä on aina ollut läheiset välit tyttäreensä.

– Henna on aina ollut isän tyttö. Ehkä isältä saa joitain asioita helpommin periksi, Simo kertoo Suomi Love -jaksossa hänen ja tyttärensä suhteesta.

Keväällä 2014 Simo sai kuulla ilouutisen, kun Henna ja tämän puoliso Jani kertoivat odottavansa lasta.

– Se oli todellinen ilouutinen. Todella mahtava tunne, Simo muistelee.

”Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain.”

Kesän edetessä Henna alkoi kuitenkin saada erikoisia oireita. Simo ajatteli niiden liittyvän raskauteen.

– Kun vaikeudet jatkuivat, Henna hakeutui kesäkuun lopulla OYKSiin. Tutkimuksissa todettiin kallonpohjan syöpäkasvain. Se oli valtava isku perheelle ja kaikille, Simo kertoo ohjelmassa liikuttuneena.

Samana päivänä, kun Henna sai tietää kasvaimesta, hän ja Jani saivat toisenkin uutisen. He saivat tietää, että syksyllä syntyvä lapsi on tyttö.

– Hennalla oli elokuun alussa ensimmäinen leikkaus, ja tyttö kasvoi mahassa. Sitten 1.lokakuuta syntyi Emppu-tyttö sädehoitojen keskellä.

”Hän ei anna periksi.”

Simon mukaan kasvain on yhä olemassa.

– Mutta kun Hennan luonteen tietää, niin hän ei anna periksi. Hän on ollut koko ajan sillä asenteella, että kyllä täältä tullaan.

Simo haluaa yllättää tyttärensä Haloo Helsingin Vapaus käteen jää -kappaleella. Kappale on Hennalle tärkeä – ja se oli myös Hennan ja Janin hääkappale vuonna 2015.

”Haluan sanoa Hennalle, että isä välittää omasta tyttärestään.”

– Haluan sanoa Hennalle tämän kappaleen kautta, että isä välittää omasta tyttärestään. Ja nyt kun on jaksamista tämän sairauden keskellä, niin me tullaan olemaan tukena.

Suomi Love TV1:llä la kello 21.15.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.