Ruutujen tuijottamiseen käytetään nykyään enemmän aikaa kuin nukkumiseen. Näppärimmät tekevät molempia yhtä aikaa. Kuva: Shutterstock
Ruutujen tuijottamiseen käytetään nykyään enemmän aikaa kuin nukkumiseen. Näppärimmät tekevät molempia yhtä aikaa. Kuva: Shutterstock

Brittiläisen valvontavirasto Ofcomin tutkimuksen mukaan tekniikanymmärrys on parhaimmillaan teini-ikäisenä.

Uuden tutkimuksen mukaan britit viettävät nykyään enemmän aikaa ruutujen – tietokoneen, puhelimen, tabletin ja television – äärellä kuin nukkuen, Independent-lehti kertoo. Valvontavirasto Ofcomin tutkimus paljastaa, että brittiaikuinen viettää päivästään keskimäärin 8 tuntia ja 41 minuutia näyttöjen äärellä. Tämä on 20 minuuttia enemmän kuin unten mailla.

Saman selvityksen mukaan 6-vuotiaat ymmärtävät yhtä hyvin nykytekniikkaa kuin 45-vuotiaat ja parhaimmillaan ymmärrys on 14–15-vuotiailla. 15 ikävuoden jälkeen alkaa hidas alamäki.

Guardian-lehden haastattelussa Ofcomin edustaja selittää, että 2000-luvulla syntyneet lapset käyttävät nykytekniikkaa täysin eri tavalla kuin vanhempansa ja jopa teini-ikäiset ja nuoret aikuiset. He eivät muista hitaita modeemiyhteyksiä ja tai c-kasettien kuuntelua, vaan ovat kasvaneet kosketusnäyttöjen parissa Spotifyä kuunnellen.

– 2000-luvulla syntyneet määrittelevät tulevaisuuden viestinnän. Vaikka lapset ja teini-ikäiset ymmärtävät eniten tekniikasta, kaikki ikäryhmät hyötyvät uudesta, Ofcom-pomo Ed Richards kommentoi Independentille.

Ofcomin selvitys paljasti, että yhdeksällä kymmenestä 16–24-vuotiaasta brittinuoresta on älypuhelin, jota käytetään 3 tuntia ja 36 minuuttia päivässä, ja kännykänkäytöstä vain 3 prosenttia on puheluiden soittamista.

Tutkimukseen osallistui 800 lasta ja 2000 aikuista. Ofcom tutkii brittien viestintätottumuksia vuosittain.

Lue myös:

Tiesitkö? Hikoilu rikkoo puhelimesi

Käyvätkö tekoälyleffat toteen? Koneen sanotaan läpäisseen ihmistestin

Hei sinä, vietät liikaa aikaa sosiaalisessa mediassa!

Mika ja Marketa Häkkinen pääsivät nauttimaan syntymäpäiväjuhlista ison vierasjoukon kanssa. Kuva: Sakari Majantie
Mika ja Marketa Häkkinen pääsivät nauttimaan syntymäpäiväjuhlista ison vierasjoukon kanssa. Kuva: Sakari Majantie

Mika Häkkisen syntymäpäivillä esiintyivät muun muassa Virve Rosti, Samuli Edelmann ja Danny.

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen juhli 50-vuotissyntymäpäiviä eilen Ravintola Sipulissa.

Hyväntuulinen sankari saapui paikalle vaimonsa Marketa Häkkisen, 40,  kanssa. Pariskunta vaihtoi punaisella matolla nopean suukon ja ihastuneita katseista.

Illan ohjelma ja vieraat olivat Mikalle yllätys.

– Näistä juhlista kuulin, mutta en osannut arvatakaan missä, milloin ja keitä henkilöitä tänne tulee, Häkkinen ehti kommentoida ottaessa vastaan kutsuvieraita.

Noin satapäisessä vierasjoukossa oli lukuisia Mikan ystäviä ja myös tuttuja kasvoja. Muun muassa ex-kiekkoilija Esa Tikkanen, ex-rallikuski Marcus Grönholm, Vanessa Kurri sekä Hanna-Maria Seppälä ja Anssi Hintsa saapuivat juhlimaan yhtä Suomen tunnetuinta urheilijaa.

Illan esityksistä vastasivat Samuli Edelmann, Virve Rosti ja Danny sekä Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen.

Mika Häkkisen oikea syntymäpäivä on 28. syyskuuta.

Uinnin huipulla uran tehnyt Hanna-Maria Seppälä haaveilee nyt lääketieteelliseen pääsystä.

Ex-uimari Hanna-Maria Seppälä ja liikemies Anssi Hintsa saapuivat eilen Mika Häkkisen 50-vuotisssyntymäpäiville yhdessä. Samalla tammikuussa avioituneesta parista saatiin ensimmäinen julkinen yhteiskuva. 

– Olemme päättäneet, että pidämme yksityiskohdat hääjuhlista privaattina, mutta pienimuotoiset juhlat meillä oli ja kävimme häämatkalla, Hanna-Maria kertoi.

– Maailman ihanimman miehen olen saanut.

Parin suhde on kohauttanut alusta asti, sillä kaksikolla on 23 vuotta ikäeroa ja Anssilla edellisestä liitosta viisi lasta.

”Päällimmäisenä haaveilen lääkärin ammatista.”

Yhteiset lapset eivät vielä tässä vaiheessa ole ajankohtaisia.

– Jossain vaiheessa totta kai, entinen huippu-uimari toteaa.

– Päällimmäisenä haaveilen lääkärin ammatista, että pääsisin sisään lääkikseen. Haen sinne keväällä ensimmäistä kertaa.

Hanna-Maria ei itse aikonut juhlia pitkän kaavan kautta, sillä hän osallistuu tänä aamuna uintikilpailuun.

– Anssi tuntee Mikan paremmin.

Anssi Hintsa on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.