Me Naiset
|
Jenni Junkala
Ruutujen tuijottamiseen käytetään nykyään enemmän aikaa kuin nukkumiseen. Näppärimmät tekevät molempia yhtä aikaa. Kuva: Shutterstock
Ruutujen tuijottamiseen käytetään nykyään enemmän aikaa kuin nukkumiseen. Näppärimmät tekevät molempia yhtä aikaa. Kuva: Shutterstock

Brittiläisen valvontavirasto Ofcomin tutkimuksen mukaan tekniikanymmärrys on parhaimmillaan teini-ikäisenä.

Uuden tutkimuksen mukaan britit viettävät nykyään enemmän aikaa ruutujen – tietokoneen, puhelimen, tabletin ja television – äärellä kuin nukkuen, Independent-lehti kertoo. Valvontavirasto Ofcomin tutkimus paljastaa, että brittiaikuinen viettää päivästään keskimäärin 8 tuntia ja 41 minuutia näyttöjen äärellä. Tämä on 20 minuuttia enemmän kuin unten mailla.

Saman selvityksen mukaan 6-vuotiaat ymmärtävät yhtä hyvin nykytekniikkaa kuin 45-vuotiaat ja parhaimmillaan ymmärrys on 14–15-vuotiailla. 15 ikävuoden jälkeen alkaa hidas alamäki.

Guardian-lehden haastattelussa Ofcomin edustaja selittää, että 2000-luvulla syntyneet lapset käyttävät nykytekniikkaa täysin eri tavalla kuin vanhempansa ja jopa teini-ikäiset ja nuoret aikuiset. He eivät muista hitaita modeemiyhteyksiä ja tai c-kasettien kuuntelua, vaan ovat kasvaneet kosketusnäyttöjen parissa Spotifyä kuunnellen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– 2000-luvulla syntyneet määrittelevät tulevaisuuden viestinnän. Vaikka lapset ja teini-ikäiset ymmärtävät eniten tekniikasta, kaikki ikäryhmät hyötyvät uudesta, Ofcom-pomo Ed Richards kommentoi Independentille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ofcomin selvitys paljasti, että yhdeksällä kymmenestä 16–24-vuotiaasta brittinuoresta on älypuhelin, jota käytetään 3 tuntia ja 36 minuuttia päivässä, ja kännykänkäytöstä vain 3 prosenttia on puheluiden soittamista.

Tutkimukseen osallistui 800 lasta ja 2000 aikuista. Ofcom tutkii brittien viestintätottumuksia vuosittain.

Lue myös:

Tiesitkö? Hikoilu rikkoo puhelimesi

Käyvätkö tekoälyleffat toteen? Koneen sanotaan läpäisseen ihmistestin

Hei sinä, vietät liikaa aikaa sosiaalisessa mediassa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla