Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kalliiden laihdutuskurssien uskotaan tuovan säästöjä valtiolle.

Isossa-Britanniassa terveysviranomaiset haluavat passittaa ylipainoiset kansalaiset valtion kustantamina Painonvartijoihin, kertoo Daily Mail.

Saarivaltiossa on ehdotettu, että julkisen terveydenhuollon tulisi jatkossa tarjota sairaalloisesta ylipainosta kärsiville potilaille mahdollisuutta osallistua ilmaiseksi Painonvartijoiden 12 viikon laihdutuskurssille.

Britannian aikuisväestöstä noin 25 prosenttia on luokiteltu sairaalloisen ylipainoisiksi ja peräti 40 prosenttia ylipainoisiksi. 

Laihdutuskurssin hinta on noin 120 euroa henkilöltä, joten valtiolle aiheutuvien kokonaiskustannusten arvioidaan nousevan satoihin miljooniin euroihin.

Asiantuntijoiden mukaan laihdutuskurssien maksaminen voisi silti tuoda maalle säästöjä. Tällä hetkellä ylipaino ja siihen liittyvät sairaudet maksavat Britannian julkiselle terveydenhoidolle yli viisi miljardia puntaa vuodessa.

Ylipaino ei suinkaan ole ainoastaan brittien ongelma. Kuusi vuotta sitten alkanut talouskriisi on lihottanut ihmisiä ympäri maailmaa, uutisoi Yle.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n mukaan ihmiset käyttävät ruokaan aiempaa vähemmän rahaa, mutta ostavat yhä useammin halpaa roskaruokaa.

Lähteet: Daily Mail, Yle

Lue myös:

Nuori, nainen ja yli 100 kiloa: "Ongelmani ei ole lihavuus, vaan muiden asenteet"

Kirjailija Sari Järnille tehtiin laihdutsleikaus – näin lähipiiri reagoi