Koukuttaako kappaleiden jakaminen tarpeeksi, jotta Boomiosta tulee ”seuraava some”? Kuva: Shutterstock
Koukuttaako kappaleiden jakaminen tarpeeksi, jotta Boomiosta tulee ”seuraava some”? Kuva: Shutterstock

Ehkä seuraava somehitti onkin musapalvelu.

Ensin tuli Facebook. Kivaa hengailua kavereiden kesken, vähän tökkimistä ja kuvien jakamista. Sen jälkeen innostuimme Twitteristä, julkisesta pelikentästä ja parin lauseen viesteistä. Twitterin jälkeen jäimme koukkuun kuvien jakamiseen Instagramissa ja Pinterestissä, ja samoihin aikoihin deittailijat siirtyivät etsimään rakkautta Tinderistä.

Sen uuden somen, josta kaikki puhuvat ja jota kaikki käyttävät, paikkaa ei ole vielä luovutettu eteenpäin – ainakaan Suomessa. Yhdysvalloissa on kohkattu jo tovi Snapchatista, joka on viimein alkanut yleistyä muidenkin kuin tuhmia kuvia lähettelevien teinien keskuudessa. Viimeisimmäksi paikan vei Tinder, joka yleistyi Suomessa nopeasti.

Fortune-lehti nosti esille musiikkiin keskittyvän sosiaalisen median, Boomion, josta veikataan seuraavaa isoa juttua.

Se jatkaa samalla pelikentällä kuin musiikkipalvelut Spotify ja Last.fm. Näistä kummassakaan yhteisöllisyyttä, sosiaalisen median kulmakiveä, ei ole saatu toteutettua koukuttavasti. Ehkä Boomio onnistuu siinä?

Palvelun tarkoituksena on rakentaa sosiaalinen verkosto, jossa käyttäjät voivat jakaa toisilleen lempikappaleitaan. Kappaleiden jakamista kutsutaan ”boomaukseksi”. Ne lähetetään halutuille henkilöille kuunneltavaksi, jonka jälkeen viesti tuhoutuu vähän kuin Snapchatissa. Musaviestin saatuaan kappaleen voi tietenkin ostaa omaksi. Palvelussa piilee siis mahdollisesti myös eurojen kilinää musateollisuudelle.

Boomio-pomo kertoi Fortunen haastattelussa, että he haluaisivat tehdä musiikille saman, minkä Instagram teki kuville. Mutta milloin tämä palvelu saataisiin Suomeen? Vielä se ei ole saatavilla, vaikka yritys lupaa sivuillaan, että verkkoja muuallekin kuin Yhdysvaltoihin viritellään.

Tutustu Boomioon vaikka täällä.

Myös nämä sosiaaliset mediat ovat yrittäneet pinnalle:

Seuraava somehitti paljastaa salaisuutesi

Uudessa somessa saat rehellisen vastauksen takapuolesi koosta

Oletko kyllästynyt Facebookiin? Uuteen some-palveluun Elloon ei ole helppo päästä

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C More -kanavalla

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Saat päivän haasteista energiaa. Mikään ei nyt saa sinua säikkymään. Johtajan rooli lankeaa tänään todennäköisesti sinulle.

 

KAURIS

Valitse sanasi tarkasti välttääksesi tarpeettoman draaman. Älä yritä pakottaa ketään muottiisi. Anna jokaiselle tilaa.

 

VESIMIES

Järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus pelastavat sinut kaaokselta. Pidä jalat maan pinnalla, sillä nyt ei ole aika haihatella.

 

KALAT

Pidä pää kylmänä. Päivä vaatii tilannetajua ja nopeaa toimintaa. Puhu totta, sillä valkoinen valhe saattaa saada ikävää jälkeä aikaan.

 

OINAS

Tee arkeasi helpottava ratkaisu. Sinun on aika päästää itsesi vähemmällä. Stressin hiipuminen nostaa huomattavasti elämänlaatuasi.

 

HÄRKÄ

Hoida tekemättömiä asioita pois alta. Kyseessä voi olla rahaan tai terveyteesi liittyvä kysymys. Kääri hihat hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

 

KAKSONEN

Kuuntele kaikkien mielipiteitä tuputtamatta omiasi. Joku, joka ei jaa näkemyksiäsi saattaa heittäytyä hankalaksi. Ole kärsivällinen.

 

RAPU

Älä päästä tunteitasi niskan päälle. Pidä rauha maassa ja vältä kytevä konflikti diplomatialla. Kompromissi tuo tilanteeseen ihmepelastuksen.

 

LEIJONA

Kaunista kotiasi tulevia pyhiä varten. Vietä laatuaikaa perheen kanssa ja päivitä kuulumisia. Valmistaudu tulevaan juhlakauteen.

 

NEITSYT

Joudut turvautumaan puheenlahjoihisi tänään. Saatat jumittua pitkään väittelyyn, jossa vahvat persoonat ottavat toisistaan mittaa.

 

VAAKA

Lähde tutustumaan uusiin maisemiin. Pitkä keskustelu ystävän tai perheenjäsenen kanssa avartaa näkökulmaasi. Haaveesi on askeleen lähempänä.

 

SKORPIONI

Ota keskenkeräiset rahakysymykset käsittelyyn. On aika hoitaa pois alta ne asiat, jotka eivät voi odottaa ensi vuoteen. Ole tehokas.