Me Naiset
|
Outi Pippuri
Hyvä vai huono kuva? Sen päättää katsoja. Kuva: Shutterstock
Hyvä vai huono kuva? Sen päättää katsoja. Kuva: Shutterstock

Tutkimuksen mukaan seksikkäitä kuvia itsestään someen postaavat naiset vaikuttavat muiden mielestä vähemmän älykkäiltä ja epäviehättäviltä.

Valitsitko profiilikuvaksesi kahdesta vaihtoehdosta sen vähän vihjailevamman? Varaudu siihen, että älynlahjojasi saatetaan arvostella sen perusteella.

Oregonin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan miespuoliset ystävät saattavat antaa positiivista palautetta vihjailevista kuvista, mutta muiden naisten mielestä seksuaalisesti virittyneitä omakuvia julkaisevat naiset vaikuttavat vähemmän viehättäviltä ja vähemmän kyvykkäiltä, kertoo Daily Mail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Näetkö tässä hyvän ystävän tai bisnesnaisen?

Koetta varten yliopiston tutkijat loivat samasta naisesta kaksi Facebook-profiilia. Profiilit olivat muuten sisällöltään ja viesteiltään samanlaiset, mutta toisen profiilin kuvassa nainen esiintyi farkuissa ja t-paidassa ja toisen kuvassa tyköistuvassa, lyhyessä punaisessa mekossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vastaajat näkivät jomman kumman profiileista ja heitä pyydettiin arvioimaan henkilön viehättävyyttä, sitä, onko hänessä ainesta ystäväksi ja olisiko hän hyvä työntekijä. Minihameversio hävisi kaikilla osa-aluilla. 

– Nuorilla naisilla on paineita näyttää seksikkäältä, mutta seksikkäiden kuvien jakaminen internetissa saattaa herättää enemmän kielteisiä kuin myönteisiä reaktioita, sanoo tutkimusta johtanut Elizabeth Daniels.

Tutkijan mielestään olisi syytä pohtia, mitä tämäntyyppinen ulkonäkökeskeisyys kertoo koko naissukupuolesta.

– Naisten pitäisi tuoda paremmin esiin omaa persoonaansa ja sitä, mitä he elämässään tekevät.

Toisaalta olisi aivan hyvin voinut kysyä, eikö kuvien arvostelijoidenkin kannattaisi miettiä, miksi he pitävät minihameista naista huonompana ystävänä.

Tuoreen Samsungin tilaamaan kyselyn mukaan suurin osa selfieitä ottaneista suomalaisista piti tärkeimpänä sitä, että kuvissa on hyvä tilanne ja kuvakulma.

Lue myös:

Keksintö: Nyt voit syödä selfiesi

Tutkimus väittää selfieitä varsinaisiksi aikasyöpöiksi – Mitä sanoo Sabina Särkkä?

Näin onnistut valokuvissa – Testasimme viisi vinkkiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla