Hyvä vai huono kuva? Sen päättää katsoja. Kuva: Shutterstock
Hyvä vai huono kuva? Sen päättää katsoja. Kuva: Shutterstock

Tutkimuksen mukaan seksikkäitä kuvia itsestään someen postaavat naiset vaikuttavat muiden mielestä vähemmän älykkäiltä ja epäviehättäviltä.

Valitsitko profiilikuvaksesi kahdesta vaihtoehdosta sen vähän vihjailevamman? Varaudu siihen, että älynlahjojasi saatetaan arvostella sen perusteella.

Oregonin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan miespuoliset ystävät saattavat antaa positiivista palautetta vihjailevista kuvista, mutta muiden naisten mielestä seksuaalisesti virittyneitä omakuvia julkaisevat naiset vaikuttavat vähemmän viehättäviltä ja vähemmän kyvykkäiltä, kertoo Daily Mail.

Näetkö tässä hyvän ystävän tai bisnesnaisen?

Koetta varten yliopiston tutkijat loivat samasta naisesta kaksi Facebook-profiilia. Profiilit olivat muuten sisällöltään ja viesteiltään samanlaiset, mutta toisen profiilin kuvassa nainen esiintyi farkuissa ja t-paidassa ja toisen kuvassa tyköistuvassa, lyhyessä punaisessa mekossa.

Vastaajat näkivät jomman kumman profiileista ja heitä pyydettiin arvioimaan henkilön viehättävyyttä, sitä, onko hänessä ainesta ystäväksi ja olisiko hän hyvä työntekijä. Minihameversio hävisi kaikilla osa-aluilla. 

– Nuorilla naisilla on paineita näyttää seksikkäältä, mutta seksikkäiden kuvien jakaminen internetissa saattaa herättää enemmän kielteisiä kuin myönteisiä reaktioita, sanoo tutkimusta johtanut Elizabeth Daniels.

Tutkijan mielestään olisi syytä pohtia, mitä tämäntyyppinen ulkonäkökeskeisyys kertoo koko naissukupuolesta.

– Naisten pitäisi tuoda paremmin esiin omaa persoonaansa ja sitä, mitä he elämässään tekevät.

Toisaalta olisi aivan hyvin voinut kysyä, eikö kuvien arvostelijoidenkin kannattaisi miettiä, miksi he pitävät minihameista naista huonompana ystävänä.

Tuoreen Samsungin tilaamaan kyselyn mukaan suurin osa selfieitä ottaneista suomalaisista piti tärkeimpänä sitä, että kuvissa on hyvä tilanne ja kuvakulma.

Lue myös:

Keksintö: Nyt voit syödä selfiesi

Tutkimus väittää selfieitä varsinaisiksi aikasyöpöiksi – Mitä sanoo Sabina Särkkä?

Näin onnistut valokuvissa – Testasimme viisi vinkkiä

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio