Uudet mobiilisovellukset lupaavat sisäistä rauhaa paikasta ja tilanteesta riippumatta.

Löydä hyväksyvän tietoisen läsnäolon voima, missä tahansa oletkin, lupaa älypuhelin­sovellus. Miten muka? Ja kaikkiallako? Myös aamukaaoksessa ennen kahvikupillista tai kesätapahtuman vessajonossa?
Älypuhelimiin voi tarjolla mindfulness-appseja, jotka sisältävät meditaatioharjoituksia. Otan niska­lenkin epäilyistäni ja lataan yhden sovelluksen. Kuinkahan parissa viikossa käy?


VIIKKO 1
Tänään aloitan. Istun bussissa ja valitsen kolmen minuutin ohjatun harjoituksen. Kello soi, ja mindfulness-kouluttaja Leena Pennasen pehmeä ääni aloittaa. Nyt pitäisi äkkiä aistia hengitystä ja kehoa, olla läsnä. Mutta enhän minä osaa! Mieleni vaeltaa ja huomioni siirtyy jatkuvasti muualle. Kas, tuolla onkin Hjallis Harkimo kauppakassi kädessä. Mitähän hän on ostanut?

Viikon lopulla turhaudun. Harjoittelu on ollut yhtä tyhjän kanssa, kun en osaa keskittyä. Soitan Leena Pennaselle ja selitän, kuinka minusta ei ole meditoimaan enkä varmasti ikinä löydä sisäistä rauhaani.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Sinä yrität liikaa, Leena nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leena neuvoo, että mieleen täytyy suhtautua kuin koiranpentuun.

– On tärkeää huomata, kuinka ­nopeasti ulkoiset ärsykkeet nappaavat mielen. Sitten se vain täytyy hakea takaisin.

Leenalle meditoiminen on tärkeää, koska sen avulla arkipäiväiset asiat tuntuvat elähdyttäviltä.

– Emme tarvitse kiksejä kaikesta.

Leena on huomannut, että moni turhautuu, kun heti ei tule rauhallinen olo.

– Eiväthän kuntosalillakaan tulokset näy heti. Mieli kehittyy sitä mukaa, kun harjoituksia tekee.


VIIKKO 2
Jatkan harjoittelua joka päivä. Mieli vaeltaa, mutta ymmärrän, että se saa tehdä niin. Tajuan myös, ­miten paljon keskityn muihin asioihin kuin tähän hetkeen.

Viikon lopulla istun taas ruuhkabussissa. Äkkään, että ajatukseni vaeltelevat työasioista viikonloppusuunnitelmiin. Otan muutaman syvän hengityksen, ja hetken olo on rentoutunut. Ehkä voinkin löytää tietoisen läsnäolon. Pikkuhiljaa.

3 x mielenrauhaa luurista

Mindfulness daily Applikaatiossa on vaihtoehtona tehdä ohjattujen ja hiljaisten harjoitusten lisäksi meditaatio. Englanninkielinen. iPhonelle ilmaiseksi.

Mindfulness App – Leena Pennanen Suomenkieliset harjoitukset ovat joko itsenäisiä tai ohjattuja. iPhonelle ja Androidille 1,79 €.

My Headspace Harjoituksia tehdään kymmenen päivää. Tarkoitus olisi omaksua meditoiminen osaksi arkea. Englanninkielinen. iPhonelle ja Androidille ilmaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla