Johnny Depp jäi kiinni koirien laittomasta maahantuonnista, kun vei yorkshirenterrierinsä, Boon ja Pistolin, trimmattavaksi. Kuvat: Reuters / Amber Heard Instagram
Johnny Depp jäi kiinni koirien laittomasta maahantuonnista, kun vei yorkshirenterrierinsä, Boon ja Pistolin, trimmattavaksi. Kuvat: Reuters / Amber Heard Instagram

Johnny Depp vei koiransa laittomasti Australiaan. Siksi viranomaiset antoivat hänelle uhkavaatimuksen.

Australian viranomaiset antoivat Johnny Deppille, 51, uhkavaatimuksen torstaina. Hänen pitää viedä koiransa takaisin Yhdysvaltoihin lauantaihin 16. toukokuuta mennessä tai muuten ne lopetetaan.

Hollywood-tähti toi kaksi yorkshirenterrieriään, Boon ja Pistolin, huhtikuussa yksityiskoneellaan Australiaan, koska kuvaa siellä viidettä Pirates of the Caribbean -elokuvaa.

Australiassa eläimiä koskevat tiukat maahantuontimääräykset. Johnnyn koirilla olisi pitänyt olla maahantuontilupa ja niiden olisi pitänyt viettää kymmenen päivää karanteerissa. Karanteenin tarkoitus on estää eläinsairauksien leviäminen.

Baby #Pistol #amberheard

A photo posted by Amber Heard (@amberheard_official) on

– Se, että on Johnny Depp, ei tarkoita vapauksia Australian lain noudattamisessa. Joko herra Depp vie koiransa takaisin Kaliforniaan tai me lopetamme ne. Hänellä on nyt 50 tuntia aikaa, Australian maatalousministeri Barnaby Joyce sanoi torstaina The Guardianin mukaan.

Johnny fanit ovat olleet raivostuneita Australian viranomaisille ja ovat keränneet nimiä nettiadressiin koirien pelastamiseksi. The Guardianin uusimpien tietojen mukaan Johnny aikoo kuitenkin viedä Boon ja Pistolin takaisin Yhdysvaltoihin juuri ennen uhkavaatimuksen deadlinea.

Myös maatalousministeri twiittasi perjantai-iltapäivällä koirien lähteneen. Johnnya ja hänen puolisoaan Amber Heardia saattavat silti odottaa sakot maahantuontimääräysten ja karanteerin rikkomisesta.

Lue myös:

Instagramin ihanat koirat – tässä osa niistä

Kannattaako koiran antaa nuolla naamaa?

Suomalainen Kaapo-koira esiintyy Time-lehden vuoden vaikuttavimmassa kuvissa

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla