Sofia (oik.) otti pikkusiskonsa mukaan ämpärinhakureissulle Helsingin Ruoholahteen.
Sofia (oik.) otti pikkusiskonsa mukaan ämpärinhakureissulle Helsingin Ruoholahteen.

Ämpärijonot ovat jo suomalainen kansanperinne.

Kello on aamulla 6.45. Viisi ihmistä seisoo elokuun viileässä ilmassa kauppakeskuksen ovella. Vartin päästä ihmisjoukko on kasvanut tuplasti. Vartija ohjaa ihmiset aidatulle alueelle jonottamaan.

Tunnin kuluttua he saisivat ämpärinsä.

Helsingin Ruoholahdessa avattiin uusi Tokmannin myymälä torstaiaamuna. Kauppaketjun avajaisissa on jaettu perinteisesti ilmaisia ämpäreitä, jotka sisältävät yllätystuotelahjoja. Tällä kertaa jaossa oli tuhat ämpäriä.

Lue myös: Ottaako jonottaminen pattiin? Näin opit nauttimaan siitä

Aiempiin avajaisiin verrattuna jono Ruoholahden-myymälän edustalla oli hillitty. Kahdeksan aikaan paikalle oli saapunut arviolta alle sata ihmistä. Joskus avajaisissa on nähty jopa satojen metrien kiemurtelevia jonoja.

Jonottajat pysyivät rivissä täsmällisesti. Kukaan ei rynninyt kauppaan sisälle sen jälkeen, kun kaupunginjohtaja Jussi Pajunen oli leikannut avajaisnauhan.

Ihmiset valuivat kauppaan siistissä jonossa, ja pari minuuttia myöhemmin ensimmäiset tulivat sieltä ulos ämpäreidensä kanssa.

Me Naiset kysyi jonossa seisovilta asiakkailta, miksi he haluavat ilmaisen ämpärin.

Mihin käytät ämpäriä?

Van, 21 vuotta:
”Kuulin eilen ystävältäni, että täällä jaetaan ämpäreitä. Tarvitsen sellaista siivousämpäriä. Opiskelijalle kelpaa ilmainen tavara. Tätä ennen olen jonottanut muun muassa Itäkeskuksen urheilukaupan avajaisissa.”

Matias, 20 vuotta:
”Käytän ämpäriä tavaroiden säilyttämiseen.”

Sari, 49:
”Minulla oli ylimääräistä aikaa, joten ajattelin tulla katsomaan tämän uuden kaupan. Ämpäri on kätevä esimerkiksi autonpesussa.”

Anita, 61:
”En ole koskaan aiemmin jonottanut ämpäreitä, mutta nyt oli helppo tulla, koska asun tässä ihan lähellä. Ämpäri tulee varmasti käyttöön, esimerkiksi kylpyreissuille. Käytän ämpäriä aina, kun käyn saunassa.”

Sofia, 18 vuotta:
”Tulin seitsemältä jonottamaan, sillä olen opiskelija ja ilmainen ämpäri kiinnostaa. Aion hyödyntää sitä siivoukseen.”

Miksi haluat ilmaisen ämpärin? Näinkin vastattiin

  • Kukkamullan säilyttämiseen
  • Marjojen poimimiseen
  • Sukkien säilyttämiseen
  • Lastenhuoneen tavaroille
  • Ilmainen punainen ämpäri piristää, tarvitseeko siihen muuta syytä?

Lähde: Nimettömät jonottajat Tokmannin avajaisissa

Oletko sinä saanut ilmaisen ämpärin? Millaisessa käytössä se on nykyisin?
Lähetä kuva alla olevalla lomakkeella.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.

 

 

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.