Tällaisenkin kesähetken voisi listata positiivisuushaasteeseen. Kuva: Shutterstock
Tällaisenkin kesähetken voisi listata positiivisuushaasteeseen. Kuva: Shutterstock

Suomalaiset ovat päässeet Facebook-haasteiden makuun, ja niitähän pukkaa! Uusi positiivisuushaaste yllyttää listaamaan kivoja juttuja.

1) Uusi, toimiva ja hiljainen imuri.

2) Töistä lähteminen kerrankin ajoissa.

3) Ilmaiset puistotreenit ulkona auringossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämänkaltaisia listoja näkyy Facebookissa enemmän ja enemmän, koska arkikuvahaasteesta innostuneena yhä useampi vastaa nyt kiertävään positiivisuushaasteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haasteeseen vastaava listaa viikon ajan päivittäin kolme kivaa juttua arjestaan ja haastaa mukaan yhden ystävänsä joka päivä. Helppoa, inspiroivaa – ja ihan hirveän ärsyttävää.

Jo arkikuvahaaste sai osan FB-käyttäjistä kiehumaan raivosta. Sosiaalisen median tutkija Sari Östman veikkasi tuolloin, että arkikuvien sisältö koettiin hienostelevaksi sekä epäaidoksi, ja niitä, joita kukaan ei haastanut mukaan, harmitti ulkopuolelle jääminen. Samat merkit ovat ilmassa nytkin. Jäämme siis kivalistojen lisäksi odottamaan Facebook-raivareita.

Erilaiset positiivisuuteen kannustavat haasteet ja tehtävät ovat kiertäneet blogosfäärissä pian kymmenen vuotta, esimerkiksi sadan päivän onnellisuushaaste, #100happydays, on jo vanha juttu. Me Naiset kertoi siitä jo aiemmin.

Lue myös:

Hemmetin arkikuvahaaste! Miksi se ärsyttää?

Facebook ja blogit herättävät kateutta – naiset paljastavat miksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla