Tällaisenkin kesähetken voisi listata positiivisuushaasteeseen. Kuva: Shutterstock
Tällaisenkin kesähetken voisi listata positiivisuushaasteeseen. Kuva: Shutterstock

Suomalaiset ovat päässeet Facebook-haasteiden makuun, ja niitähän pukkaa! Uusi positiivisuushaaste yllyttää listaamaan kivoja juttuja.

1) Uusi, toimiva ja hiljainen imuri.

2) Töistä lähteminen kerrankin ajoissa.

3) Ilmaiset puistotreenit ulkona auringossa.

Tämänkaltaisia listoja näkyy Facebookissa enemmän ja enemmän, koska arkikuvahaasteesta innostuneena yhä useampi vastaa nyt kiertävään positiivisuushaasteeseen.

Haasteeseen vastaava listaa viikon ajan päivittäin kolme kivaa juttua arjestaan ja haastaa mukaan yhden ystävänsä joka päivä. Helppoa, inspiroivaa – ja ihan hirveän ärsyttävää.

Jo arkikuvahaaste sai osan FB-käyttäjistä kiehumaan raivosta. Sosiaalisen median tutkija Sari Östman veikkasi tuolloin, että arkikuvien sisältö koettiin hienostelevaksi sekä epäaidoksi, ja niitä, joita kukaan ei haastanut mukaan, harmitti ulkopuolelle jääminen. Samat merkit ovat ilmassa nytkin. Jäämme siis kivalistojen lisäksi odottamaan Facebook-raivareita.

Erilaiset positiivisuuteen kannustavat haasteet ja tehtävät ovat kiertäneet blogosfäärissä pian kymmenen vuotta, esimerkiksi sadan päivän onnellisuushaaste, #100happydays, on jo vanha juttu. Me Naiset kertoi siitä jo aiemmin.

Lue myös:

Hemmetin arkikuvahaaste! Miksi se ärsyttää?

Facebook ja blogit herättävät kateutta – naiset paljastavat miksi

Roope Salminen jatkaa Putouksen juontajana. Ruutuun ohjelma palaa keväällä 2018.

Viihdeohjelma Putous palaa ruutuun. Näyttelijät julkistetaan myöhemmin tänä vuonna, mutta se on varmaa, että Roope Salminen jatkaa ohjelman juontajana.

– Putoukseen viime kaudella mukaan pääseminen oli iso unelmien täyttymys, sillä olen alusta asti ollut Putous-fani. Suuri kunnia olla taas mukana juontamassa ja kiitän luottamuksesta, että pyydettiin jatkamaan, Roope Salminen kertoo tiedotteessa.

Putous nähdään MTV3:lla keväällä 2018.

Kahdeksannalle kaudella Putouksen suositun sketsihahmokilpailun voitti Pilvi Hämäläisen hahmo Aina Inkeri Ankeinen. Hämäläisen lisäksi viime vuonna uudistuneessa Putouksessa olivat mukana myös Jenni KokanderMinka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela ja Ernest Lawson.

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen paras?

Kysely

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen suosikkisi?

Suomi 100 -juhlavuosi on hyvä syy gaalojen järjestelyyn. Tänä iltana palkitaan kulttuuriväkeä.

Tänään nähtävä Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta. Suoran lähetyksen Turun Logomosta juontavat näyttelijät Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma.

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan suomalaisia kulttuurintekijöitä, kulttuurivaikuttajia ja -tekoja. Gaalassa esiintyy iso joukko suomalaisia huippunimiä. Mukana ovat a cappella -kokoonpano Rajaton, Paula Koivuniemi, Katri Helena, Mikko Leppilampi ja Irina. Mukana ovat myös muun muassa sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov, balettitanssija Atte Kilpinen sekä Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Leif Segerstam.

Gaalassa jaetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnot, ja Museoliitto palkitsee Vuosisadan museon. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan palkittaviin: yleisöäänestys Vuosisadan kulttuuripersoonasta on käynnissä osoitteessa kulttuurigaala.fi. Äänestys jatkuu tv-lähetyksen loppupuolelle asti. 

Vuosisadan Kulttuurigaala, Yle TV1 klo klo 21.00