Mököttäminen, varma ärsyttäjä. Kuva: Shutterstock.
Mököttäminen, varma ärsyttäjä. Kuva: Shutterstock.

Eroavat mielipiteet vai valittaminen? Me Naisten ystävyyskysely paljastaa, mikä ystävässä ärsyttää eniten.

Myöhästely. Kritisointi. Erilaiset arvot. Itsekeskeisyys. Valittaminen. Tämä kaikki rakkaissa ystävissä ottaa joskus päähän. Ja niin, se on ihan luonnollista. Kukapa meistä ei olisi joskus vähän rasittava.

Kysyimme Me Naisten suuren ystävyyskyselyn vastaajilta, mikä ystävissä eniten kiukuttaa. (23 prosenttia muuten vastasi, ettei mikään! Onnittelut heille.)

Nämä kolme asiaa ärsyttivät vastaajia eniten:

1. Ystävällä on liian vähän aikaa nähdä.

”Hän häviää. Siis lähtee muualle opiskelemaan tai muuttaa perheensä kanssa kauemmas ja olettaa, että minä pitäisin häneen yhteyttä. En ole enää jaksanut, joten ehkä olemme entisiä ystäviä”, kertoo 28-vuotias nainen.

2. Hän on negatiivinen tyyppi ja valittaa koko ajan.

”Kaikkein hirvein olisi negatiivinen valittaja, joka kaataisi kaikki ongelmat niskaani eikä kuuntelisi minua lainkaan – tai vielä pahempaa, vain arvostelisi elämääni. Sellainen ihminen onkin lähipiirissäni. En voi enää sanoa häntä ystäväkseni, kaverikin on ehkä liikaa sanottu. Vuosikausia yritin ymmärtää, mutta hän on niin musta aukko, joka syö kaiken energian, että mieluummin olen näkemättä kokonaan. Hänellä tuntuu onneksi olevan muita ystäviä, joten en pode asiasta enää niin huonoa omaatuntoa”, kertoo 41-vuotias nainen.

3. Tuntuu, ettei hän kuuntele huoliani tai ole läsnä.      

”Negatiivisuus kaikissa asioissa on pahin. Heti perään tulee kyllä se, jos hän vain itse ’kaataa omat paskat niskaani’ mutta ei ole kiinnostunut minun asioistani”, sanoo 37-vuotias vastaaja.

Nämäkin mainittiin:

”Paras ystävä on ärsyttävä samoin kuin perheenjäsenet. Pienet turhat asiat hänessä ärsyttävät ja nolottavat. Paras ystäväni esimerkiksi kertoo aina samat jutut ja syö sipsejä äänekkäästi.” Nainen, 30

”Saatuaan lapsen hän pitää minua ilmaisena lapsenvahtina, eikä ole kiinnostunut minun perheestäni.” Nainen, 45

”Yksi ystäväni näkee aina lasin puoliksi tyhjänä, vaikka se on myös puoliksi täynnä.” Nainen, 41

”Riippuu ystävästä. Toisessa ärsyttää liian vähäinen yhteydenotto, toisessa pinnallisuus. Vähän riippuu omastakin päivästä, mikä sattuu ärsyttämään.” Nainen, 32

”Hän pönkittää omaa egoaan minun kauttani. Alentaa minut, haluaa päteä.” Nainen, 51

”Se, jos parisuhde menee ihan kaiken edelle eikä siitä pysty irtautumaan edes niinä harvoina iltoina, kun näkee ystävää. Koko ajan pitää olla kännykkä kädessä ja toisen tavoitettavissa.” Nainen, 24

”Runsas alkoholinkäyttö, joka vaikuttaa elämänhallintaan ja tekee ystävyydestä aika ajoin epätodellista.” Nainen, 48

”Kaikissa meissä on ärsyttäviä piirteitä ajoittain. Lähtökohtaisesti ystäväni ovat ihania, enkä jaksaisi esimerkiksi negatiivisia tyyppejä, jotka aina valittavat kaikesta. Yhteydenpito sellaisiin ihmisiin on jäänyt.” Nainen, 31

”Marttyyrimaisuus – ärsyttävää kyllä ihan kenessä tahansa.” Nainen, 29

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

KAURIS

Tunteet tekevät sinulle tänään temppuja. Älä tee mitään, mikä voisi vaarantaa maineesi. Harkitse sanojasi ennen kuin puhut.

 

VESIMIES

Viehätysvoimasi ja intuitiosi ovat lyömätön yhdistelmä. Pidä silmät auki, niin kukaan ei pääse käyttämään ystävällisyyttäsi hyväkseen.

 

KALAT

Varo, mitä lupaat. Sitoudu ainoastaan projekteihin, joissa pysyt mukana varmuudella loppuun asti. Selviät haasteista luovuudellasi.

 

OINAS

Saat muutoksia aikaan, jos suunnittelet siirtosi huolellisesti. Päivä sisältää muutaman yllätyskäänteen, jotka aiheuttavat sinulle harmaita hiuksia.

 

HÄRKÄ

Tarjoa apuasi harkitusti ja tyylillä. Lähelläsi on joku, jolla on vaikeuksia tuen vastaanottamisessa. Älä odottele vastapalveluksia.

 

KAKSONEN

Keskity tänään ennen kaikkea itseesi. On aika oppia uutta ja kehittää taitojasi. Juhlista hyviä uutisia rakkaan ihmisen seurassa.

 

RAPU

Kokeile jotain erilaista. Lähde käymään sinulle entuudestaan vieraassa paikassa tai testaa yhteistyötä uuden tuttavuuden kanssa.

 

LEIJONA

Kanavoi energiasi muutoksiin. On aika muuttaa jotain arjessasi ja tehdä elämästäsi tasapainoisempaa. Satsaa terveellisiin elintapoihin.

 

NEITSYT

Kiinnostu uusista asioista ja pidä hyviin tyyppeihin yhteyttä. Tapaat ihmisen, joka antaa sinulle ajattelemisen aihetta. On uusien alkujen aika.

 

VAAKA

Tuttu kasvo menneisyydestä tarjoaa sinulle neuvojaan. Pääset niiden siivittämänä oikealle polulle. Älä anna negatiivisten ajatusten sumentaa logiikkaasi.

 

SKORPIONI

Kotona on ilmassa jännitteitä, jotka mylläävät ajatuksiasi pitkin päivää. Älä menetä hermojasi harmillisen takaiskun vuoksi. Rauhallisuus on valttia.

 

JOUSIMIES

Maisemanvaihdos tekisi sinulle tänään hyvää. Jos et pääse liikkeelle, muuta jotain pientä arkirutiineissasi. Ilmassa on romantiikkaa.

 

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.