”Koska molemmat olemme näyttelijöitä, toinen ymmärtää heti työn luonteen ja rytmin”, Antti ja Anu kertovat.
”Koska molemmat olemme näyttelijöitä, toinen ymmärtää heti työn luonteen ja rytmin”, Antti ja Anu kertovat.

Näyttelijäpari Anu Sinisalon ja Antti Reinin arki sujuu ihanimmin, kun ­molemmilla on oma osoitteensa. – Tässä elämänvaiheessa erillään asuminen on meille hyvä vaihtoehto.

Näyttelijät Antti Reini, 50, Anu Sinisalo, 48 ovat pitäneet yhtä kolmisen vuotta, mutta asuvat erillään.

– Moni ihmettelee, ettemme asu yhdessä. Mutta olen aina nauttinut yksinolosta. Pienestä pitäen olen ollut hiljainen tai ujo tai vetäytyvä ja ollut itsekseni tosi paljon. Se on seurannut minua läpi elämän, Anu kertoo.

Anu tuli äidiksi 18-vuotiaana. Koska hänen aikuinen lapsensa ei asu enää hänen luonaan, Anu elää ensimmäistä kertaa aikuisena vaihetta, jolloin hän voi hetkittäin valita yksinolon.

– Koska koko aikuiselämäni olen ollut äiti, en ole aiemmin elänyt yksin, Anu kertoo.

– Se ei liity Anttiin ja meidän suhteeseemme, vaan minun persoonaani ja siihen, kuka olen.

Antilla on kolme tytärtä edellisistä liitoistaan. Hän on huomannut, ettei perinteinen perhe-elämä hänelle sovi.

– Muistaakseni avioliitoista puolet päättyy eroon kahden vuoden sisällä. Eikö se ole merkki siitä, ettei yhdessä asuminen välttämättä ole ainoa toimiva parisuhteen muoto? Uskon, että tässä ajassa ihmiset ovat oppineet ajattelemaan myös itseään ja tarpeitaan. Erillään asuminen voi olla myös toisen kunnioittamista.

– Tässä elämänvaiheessa erillään asuminen on meille hyvä vaihtoehto. Mutta mitä tapahtuu vuoden päästä, sitä ei voi tietää.

Ensimmäinen yhteinen kuvaus sängyssä

Anu ja Antti tapasivat ensimmäistä kertaa työn merkeissä vuosikymmenen alussa, mutta ihastuivat vasta puolitoista vuotta myöhemmin, kun törmäsivät sattumalta toisiinsa kahvilassa.

Vares – Pahan suudelma -leffassa Antin näyttelemä yksityisetsivä Jussi Vares joutui Anun esittämän kohtalokkaan naisen pauloihin ja löysi tämän pian sängystään.

– Antin kanssa oli tosi hyvä tehdä töitä. Roolihahmoni oli pahis, eikä ollut helppoa mennä hänen nahkoihinsa. Antin kanssa oli turvallista näytellä vaikeissakin kohdissa. Saatoin kokeilla asioita, ja se ei ole mahdollista, jos kemiat eivät toimi, Anu kertoo.

– Ensimmäinen yhteinen kuvauksemme oli sänkykohtaus. Niihin ei ikinä totu, aina se on yhtä outoa, Anu muistelee.

Lue Anun ja Antin koko haastattelu 31.1. ilmestyvästä Me Naisista.

Vares – Sheriffi ensi-illassa 7.1.2015.

Lue lisää:

Antti Reini ja Anu Sinisalo kertovat, mitä toisissaan rakastavat – katso upea kuva!

Miehen logiikka: Antti Reini

Näyttelijä Anu Sinisalo: ”Olen jo käynyt läpi ydinperhevaiheen”

ANU SINISALO

Näyttelijä syntyi 3.3.1966 Helsingissä.

Tuttu monista televisiosarjoista kuten Samppanjaa ja vaahtokarkkeja ja Helppo elämä, josta palkittiin parhaan naisnäyttelijän Venlalla.

Päärooli Ei kiitos -elokuvassa.

Tuli Jani Rasimuksen kanssa toiseksi Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa viime syksynä.

Perheeseen kuuluu aikuinen poika sekä miesystävä Antti Reini.

ANTTI REINI

Itseoppinut näyttelijä syntyi 27.8.1964 Helsingissä.

Näytellyt lukuisissa leffoissa ja tv-sarjoissa, rooleja myös Ruotsissa ja Norjassa.

Seitsemäs Vares-elokuva,­ Vares-seriffi, ensi-illassa 7.1.

Kolmen tyttären isä, seurustelee Anu Sinisalon kanssa.

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen

 

Näyttelijä Elisabeth Moss on television uuden kultakauden ykkösnainen. – Olisin tyytyväinen, vaikka tekisin tv-sarjoja lopun elämääni.

Kun Elisabeth Mossin, 35, tähdittämää The Handmaid’s Tale -sarjaa käsikirjoitettiin, Donald Trumpin tie presidentiksi näytti vielä melkein mahdottomalta. Mutta sitten lähes koko maailman yllätykseksi Trump valittiin Yhdysvaltain johtoon ja The Handmaid’s Talesta tuli äkkiä pelottavan ajankohtainen.

– Me halusimme vain tehdä mahdollisimman hienon sarjan. Tapa, jolla The Handmaid’s Tale koskettaa nyt katsojia, tuntuu karmaisevalta, näyttelijä Elisabeth Moss kertoo cannesilaisen hotellin patiolla.

Moss esittää tulevaisuuteen sijoittuvassa sarjassa Offred-nimistä naista, joka on pakotettu synnytyskoneeksi. Margaret Atwoodin Orjattaresi-romaaniin perustuva tarina on lähes kauhuelokuvamainen. Kun Trumpin valtaantulon jälkeen Yhdysvaltain hallinto ryhtyi ajamaan naisten oikeuksien rajoittamiseen tähtääviä lakeja, dystopia ei enää näyttänytkään etäiseltä.

Elisabeth Moss on sarjassa mukana myös tuottajana.

– Joskus taiteessa saavutetaan osin tiedostamattakin jotain olennaista tästä ajasta, hän sanoo.

Kahdeksan kuukauden avioliitto

Syyskuussa Moss valittiin arvostetussa New York Magazinessa television uuden kultakauden kuningattareksi. Mossin ansiolistalla ovat myös The Handmaid’s Talea edeltäneet Mad Men ja Top of the Lake, joiden naissankarit ovat monella tapaa edelläkävijöitä. Mad Menin Peggy Olsonin roolista Moss sai vuosien varrella peräti kuusi Emmy-palkintoa.

– Urallani ei ole ollut vaihetta, jolloin olisin joutunut todella taistelemaan ja torjumaan epätoivoa, Moss myöntää menestyksensä.

Mad Menin alkutaipaleella Moss näytti talkshow-esiintymisissään usein hieman hermostuneelta. Kiitosten ja palkintojen kertyessä varautuneisuus on kuitenkin vaihtunut lennokkuudeksi.

”Toisaalta rakastan laittautumista. Olen aina rakastanut.”

Nytkin Moss hymähtelee usein haastattelun lomassa. Hän nauraa kertoessaan, kuinka vaikeaa on saada ylle Cannesin punaiselle matolle tarkoitettu iltapuku.

– Toisaalta rakastan laittautumista. Olen aina rakastanut, Moss sanoo.

Top of the Lake -sarjan ohjannut Jane Campion on kuvaillut Mossia Mona Lisaa muistuttavaksi hahmoksi.

– Roolihahmoni Robin on ehkä monalisamainen. Hän kätkee tunteensa ja motivaationsa. Mutta en kai ole sellainen tosielämässä, Moss arvelee.

Yksityiselämästään Moss on ollut joka tapauksessa vähäsanainen. Viime vuonna hänen huhuttiin seurustelevan brittinäyttelijä Tom Hiddlestonin kanssa, mutta sitten Hiddleston alkoi tapailla laulaja Taylor Swiftiä. Syyskuussa Moss saapui Emmy-gaalaan seuralaisenaan oma äitinsä Linda.

Se tiedetään, että Moss meni vuonna 2010 naimisiin koomikko Fred Armisenin kanssa. Liitto kesti kahdeksan kuukautta. Myöhemmin Moss on kuvaillut suhdetta traumatisoivaksi ja itseään 15 vuotta vanhempaa Armisenia epänormaaliksi.

Mutta on Mosskin ristiriitainen hahmo. Hän kertoo olevansa feministi ja tekee hyväntekeväisyystyötä naisasia- ja perhesuunnittelujärjestöjen puolesta. Toisaalta hän kuuluu skientologiakirkkoon. Vaikka näyttelijä ei yleensä avaudu yksityisasioistaan, elokuussa hän yllättäen puolusti skientologiaa julkisesti. Taustalla oli Instagram-kommentissa esitetty kritiikki: miten autoritaarisesta maailmasta varoittavan The Handmaid’s Talen tähti voi kuulua lahkoon, joka kohtelee jäseniään kuin sarjan painajaismaailman hallinto? Moss vastasi lyhyesti ilmoittamalla, että uskonnonvapaus, suvaitsevaisuus ja tasa-arvo ovat hänelle tärkeitä.

Kylpytakissa töllön ääressä

Suomessa odotetaan yhä Top of the Laken toista tuotantokautta, joka valmistui melkein vuosi sitten. Ensimmäinen kausi esitettiin Ylellä, mutta toista kautta ei ole ostettu siitä yksinkertaisesta syystä, että se on niin kallis. Mossin nimestä voi nyt pyytää isoja rahoja.

Aikoinaan elokuvanäyttelijät olivat tähtiä, ja jos joku siirtyi televisioon, kyseessä oli askel alaspäin ja pysyvä arvonalennus. Moss on kiistatta tähti, mutta ei tee silti Hollywoodissa elokuvia oikeastaan lainkaan.

– Olisin tyytyväinen, vaikka tekisin sarjoja lopun elämääni, hän kommentoi.

Mossilla on kuitenkin uusi työkenttä eurooppalaisissa elokuvissa. Näyteltyään parissa brittielokuvassa hän otti vastaan roolin ruotsalaisessa satiirissa. Ruben Östlundin ohjaama The Square voitti tänä vuonna Cannesin elokuvajuhlien Kultaisen palmun.

”Juhlavuus ei ainoastaan kuulu asiaan, se on kaiken työn keskellä kivaa.” Toukokuussa näyttelijä Elisabeth Mossin tähdittämä The Square voitti Cannesin elokuvajuhlilla Kultaisen palmun.
”Juhlavuus ei ainoastaan kuulu asiaan, se on kaiken työn keskellä kivaa.” Toukokuussa näyttelijä Elisabeth Mossin tähdittämä The Square voitti Cannesin elokuvajuhlilla Kultaisen palmun.

Moss nauraa muistellessaan, millaista oli lukea käsikirjoitus ensimmäisen kerran.

– Se oli aivan hullu! Yhdysvalloissa elokuvat ovat yleensä sellaisia, että ne on mahdollisimman helppo selittää. Perusidean pitää olla näppärä, jotta leffa ylipäänsä rahoitetaan. Media selittääkin ne sitten puhki.

Mossin roolihahmoja yhdistää eräs seikka: he pistävät luun kurkkuun turhantärkeille miehille.

– Minua kiinnostaa kaksinaismoraalisuuden paljastaminen huumorin keinoin. Saarnaamisella tavoitat vain samanmieliset. Ajattelutapojen muuttamiseen sen sijaan tarvitaan oivalluksia ja uusia näkökulmia.

Vapaa-ajan puutettaan Moss pahoittelee vasta päästessään mehustelemaan, miten hän sen käyttäisi.

– Luksusta on se, että saan olla vähän aikaa yksin. Joskus en halua nähdä ketään. Olen kylpytakissa ilman meikkiä ja katson televisiota. Sellainen on lomaa.

Näyttelijä syntyi 24.7.1982 Los Angelesissa Yhdysvalloissa.

Tunnetaan mm. rooleistaan tv-sarjoissa Mad Men, Top of the Lake ja The Handmaid’s Tale.

Saanut mm. parhaan naispääosan Golden Globen ja peräti kuusi Emmyä Mad Men -sarjan Peggy Olsonina.