Näyttelijä Antti Holma on julkaissut aiemmin muun muassa videoita, joissa hän esittää pissiksiä. Kuva: Henna Aaltonen
Näyttelijä Antti Holma on julkaissut aiemmin muun muassa videoita, joissa hän esittää pissiksiä. Kuva: Henna Aaltonen

Viestintäkonsultti syyttää näyttelijä Antti Holmaa ideoidensa varastamisesta.

Viestintäkonsultti ja yrittäjä Ville Kormilainen ihmettelee julkisessa Facebook-päivityksessään omiensa ja näyttelijä Antti Holman somevitsien samankaltaisuutta.

Antti Holman hiljattain Facebookissa julkaisemasta Mutsi Netflixissä -videosta tuli jonkinmoinen nettihitti. Siinä näyttelijä esittää äitiä, joka on juuri keksinyt Netflix-suoratoistopalvelun olemassaolon ja ihmettelee sitä. Ville Kormilaisen mielestä siinä on hyvin paljon samaa kuin hänen jo jokin aika sitten  Snapchat-palvelussa lanseeraamassaan Mutsi snäppää -hahmossa.

– Muutama viikko oman lanseerauksen jälkeen ystäväni, taiteilija, näyttelijä, kirjailija ja suuresti arvostamani hahmo Antti Holma teki saman. Moni onkin nähnyt Antin Mutsi snäppää Netflinx-videon, Kormilainen kirjoittaa.

– Ajattelin, että tämä on vain harmiton yhteensattuma. Eilen kello 15.33 latasin Snapchatiin videon, jossa syön runebergintortun kokonaisena. Ja mitä tapahtuu Holman snapissä kello 22.03? RIKU NIEMINEN SYÖ RUNEBERGINTORTUN KOKONAISENA!!! sattumaako? hän kysyy Facebook-päivityksessään.

Joitakin kuukausia sitten lanseerasin Snapchatissa Mutsi snäppää -hahmon. Silmälasipäinen harmiton "äityli" ihmetteli...

Posted by Ville Kormilainen on Friday, 5 February 2016

Antti Holma vastasi Kormilaiselle nopeasti Facebook-kommentillaan.

– Moi Ville! Vaikka äidiksi pukeutuminen ja runebergin tortun syöminen ovat aivan mielettömän originelleja ideoita, en suostu myöntämään tällaista ideavarkautta. Viimeksi kun katsoin snäppisi, sinulla oli huulipunaa ja makasit sohvalla. En tee sellaista snäppiä koskaan, voin luvata sen nyt. 

Antti myös huomautti, ettei ole ainoa, jonka Snapchatissa ideat saattavat olla varastettuja.

– Et ehkä tiedä tätä, mutta koska aktiivisesti syytit minua varkaaksi, sain lukuisia viestejä kahdeksanvuotiailta pojilta, joissa luki että haista homo vittu veit Esko Mörön (Kummeli?) idean. Tästä strategiasta voit myös kirjoittaa someoppaisiisi: hanki 5000 lasta snap-seuraajiksi, niin sinulla on raivoisa viha-armeija käytössäsi. Jos löydät nimeni tortunsyöntisi katsojista, hankin sinulle koko vuoden Runebergin tortut, Antti kirjoittaa viitaten siihen, että Snapchatissä videon julkaissut voi tarkistaa, ketkä kaikki sen ovat nähneet.

Ville Kormilaisen Facebook-päivityksestä kertoi ensin Iltalehti.

Tunnesyöminen ja oman vartalon häpeily estivät radiotoimittaja Hanna Kinnusta olemasta se urheilullinen ja sisukas tyyppi, joka hän todellisuudessa on.

Kaksi vuotta sitten seisoin alasti peilin edessä ja mietin, kuka on vienyt minun kehoni. Raskausarvet ja kilot eivät olleet minun kroppaani, Radio Aallon Dynastiasta tuttu aamujuontaja Hanna Kinnunen muistelee.

Hanna oli juuri aloittanut kehosuhdekurssin, josta etsi apua tunnesyömiseen ja epämukavaan oloon. Kurssilla tehtiin harjoituksia, jotka opettivat kuuntelemaan kehon viestejä.

– Huomasin, etten pystynyt seisomaan peilin edessä minuuttia kauempaa. Tein harjoituksen vielä muutaman kerran, ja pystyin viimein hengittämään. Sitten aloin kiittää vatsaani ja rintojani, jotka ovat jaksaneet kantaa ja imettää kaksi lasta. Aloin keskittyä myönteisiin tunteisiin ja löytää viimein iloisen itseni.

Liian iso liikkumaan?

Hanna on aina ollut liikunnallinen. Hän aloitti tanssin kolmevuotiaana ja jatkoi kilpatanssia 14-vuotiaaksi SM-tasolle asti. Sitten nivelsiteet katkesivat ja tanssi jäi harrastukseksi. Pitkästä liikuntataustastaan huolimatta Hanna ei ole koskaan pitänyt itseään urheilullisena.

– Laihdutin ensimmäisen kerran 11-vuotiaana. Koulussa jotkut kiusasivat pyöreydestä. Ajattelin, että hoidan asian ja lenkkeilin salaa koko kesän. Laihdutus loppui, kun äitini havahtui muutokseen kesän lopussa. Olin hetken aikaa aivan liian taitava salaamaan ensin surun kiusatuksi tulemisesta ja sen jälkeen laihduttamiseni, Hanna kertoo.

Teini-iässä tanssivalmentaja haastoi Hannan kanssaan painonpudotuskisaan.

Toisen kerran Hanna kohtasi paineita laihduttaa, kun teini-iässä tanssivalmentaja haastoi hänet kanssaan painonpudotuskisaan.

– Hänen mukaansa parin kilon pudotus olisi auttanut lajissa pärjäämisessä. Tanssissa kilpailu oli kovaa, ja tunsin tanssijoita, joilla oli anoreksia tai bulimia. Lajista puuttui lapsen näkökulmasta tervettä suhtautumista urheiluun. En ryhtynyt laihdutuskisaan.

Tanssi pysyi säännöllisenä osana Hannan elämää aina kolmekymppiseksi asti. Hän tanssi kuubalaista salsaa, streetiä ja discoa ja myös opetti tanssimista.

– Rakastan tanssia ja olen ollut lahjakas oppimaan koreografioita. Silti mielessäni on kytenyt ajatus siitä, että en voi harrastaa lajia, jos olen tietyn kokoinen.

Suklaasieposta salikissaksi

Ruuhkavuosien myötä tanssiharrastus jäi lähes kokonaan, ja Hannan urheilut koostuivat satunnaisista kuntosalipyrähdyksistä.

– Vuosina 2006–2009 näyttelin Salatut Elämät -sarjassa ja olin reilusti ylipainoinen. Taustalla oli vaikea ero, jota hoidin tunnesyömällä. Myös raskauteni vaikuttivat suhteeseeni liikuntaan ja ruokaan, Hanna pohtii.

– Ensimmäinen lapseni syntyi vuonna 2010. Synnytys oli raju ja päättyi sektioon. Kun pääsin kotiin, kävelin 3,5 tuntia päivässä, koska halusin palavasti olla hyvinvoiva tuore äiti.

Vuonna 2012 syntyi toinen lapsi, ja jälleen Hanna hoiti väsymystä tunnesyömällä. Vasta muutaman vuoden kuluttua kehosuhdekurssille lähdettyään hän oivalsi, millaista liikuntaa ja ruokaa hänen vartalonsa kaipaa.

– Olin ollut monta vuotta surullinen, en oma iloinen itseni. Tajusin, että liikunnan tärkein tehtävä on tuottaa hyvää oloa ja energiaa ja ettei minun tarvitse mennä suklaakaapille, jos on paha tai väsynyt olo.

”Haluan, että lapsillenikin välittyy se, että minulla on terve suhde vartalooni.”

Tänä syksynä Hanna on treenannut salilla personal trainer Mikko Silvennoisen ohjauksessa. Liikuntarutiinin löytymiseen vaikutti se, että Hannan kilpirauhasesta löydettiin loppukesästä kasvain.

– Se oli hyvänlaatuinen, mutta se säikäytti, ja koin tarvetta laittaa asiat uuteen tärkeysjärjestykseen. Olen 37-vuotias ja jemmannut paljon suklaata ja karkkia itseeni. Nyt on aika pitää itsestä huolta, Hanna sanoo.

– Jotkut sanovat, että on luksusta maksaa pt:stä, mutta ei se ole. Tarvitsin jonkun, joka ymmärtää jahkailujani ja ruuhkavuosiani. Mikon laatima treeniohjelma ja ruokavalio tuntuvat luonnollisilta.

Hannalle tärkeintä treenaamisessa eivät ole pudotetut kilot. Siksi hän ei ole asettanut itselleen painotavoitteita. Tärkeintä on tehdä liikunnasta pysyvä elämäntapa.

Nykyään Hanna ei mieti, tarvitsisiko olla tietyn muotoinen voidakseen urheilla. Hän käy tanssimassa streetiä aina kun ehtii.

– Suhtaudun peilikuvaani rehellisesti, se on tällä hetkellä sellainen kuin on. Uskon ennen kaikkea hyvinvoivaan kehoon ja haluan, että lapsillenikin välittyy se, että minulla on terve suhde vartalooni. Nyt ajattelen, etteivät kilot määrittele kuntoani.

Hanna Kinnunen

Oulusta kotoisin oleva 37-vuotias Radio Aallon Dynastia-ohjelman aamujuontaja asuu Klaukkalassa miehensä ja 5- ja 7-vuotiaiden lastensa kanssa.

Työskennellyt näyttelijänä esimerkiksi Salatut Elämät -sarjassa ja Levottomat 3 -elokuvassa sekä toimittajana Yleisradiossa.

Kirjoittanut kehopositiivisuuteen kannustavan kirjan Valtavan ihana yhdessä Aino-Kuutamo Uusitorpan kanssa.

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.