Antti Rinne. Kuva: Sanoma-arkisto / Anna Huovinen
Antti Rinne. Kuva: Sanoma-arkisto / Anna Huovinen

Poliitikko on tällä hetkellä kolmatta kertaa naimisissa.

SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne avaa tuntemuksiaan kahdesta avioerostaan ja uusioperheen haasteista Ilta-Sanomissa.

Hänen mukaansa ensimmäinen avioero oli suhteellisen vaivaton. Seuraava oli kuitenkin valtavan raskas. Nelilapsisen uusioperheen elämä oli ollut jo pitkään kiireistä. Antti oli tehnyt samaan aikaan useampaa työtä, mikä kiristi perheen tunnelmaa. Rinne kertoo, että riiteli ex-kumppaninsa kanssa paljon.

– Huusimme toisillemme, mökötimme, ja kun tunteet ovat pinnassa, rationaalisuus sumenee. Emme olleet tarpeeksi kypsiä aikuisia ja välit tulehtuivat. Näin jälkeenpäin olen miettinyt sitä, kuinka lapsellisesti aikuiset ihmiset voivatkaan käyttäytyä, hän kertoo IS:lle.

Perhe hajosi vuonna 2002, ja Antin entinen vaimo Merja muutti lasten kanssa pois yhteisestä kodista.

”Minulla oli todella vaikeaa, mietin sitä yksinäisyyttä, joka yhtäkkiä oli elämässäni. ”

– Kun ero tuli ja perhe lähti, se iski konkreettisesti tajuntaani. Minulla oli todella vaikeaa, mietin sitä yksinäisyyttä, joka yhtäkkiä oli elämässäni. Ajattelin, miten paljon menetys vaikuttaakaan elämääni. Etäisyyden ja sen herättämien tunteiden käsittely oli raskasta. Olin epäonnistunut nelikymppinen mies, Antti kertoo IS:lle.

Huoli lapsista

SDP:n puheenjohtajan mielestä Suomessa erotaan liikaa. Hän on Ilta-Sanomien mukaan erityisen huolissaan lasten hyvinvoinnista. Oman eron kohdalla sen vaikutukset tyttäriin mietitytti paljon.

– Riidat vaikuttivat aivan varmasti tyttöjemme hyvinvointiin, hän kertoo IS:lle.

Antilla on edellisestä liitosta neljä lasta. Emma ja Milla ovat Merjan edellisestä liitosta. Ex-parilla on kaksi yhteistä biologista lasta, Ilona ja Roosa.

–  Ajattelen, että minulla on neljä tytärtä, Antti kertoi vuonna 2014 Me Naisille.

Nykyään Antti on naimisissa Heta Ravolainen-Rinteen kanssa. Hän kertoo uuden suhteen tuoneen hänen elämäänsä vakautta ja rauhaa.

Vuonna pariskunta kertoi Me Naisille, miten hoitavat suhdettaan. Lue lisää täältä.


Antti ja Heta vuonna 2014. Kuva: Sanoma-arkisto / Lauri Mannermaa
Antti ja Heta vuonna 2014. Kuva: Sanoma-arkisto / Lauri Mannermaa

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.