Putous-sketsihahmot ovat olleet kotoisin ympäri Suomea. Äänestä oma suosikkisi näistä tyypeistä!

1. Tampere: Sanna-Raipe Helminen (Armi Toivanen)

Tampereen Nekalassa kasvanut Sanna-Raipe valloitti Putouksen kolmannella kaudella. Ylipitkä otsatukka, jääkiekkojoukkue Ilveksen fanitus, navan yläpuolelle ulottuvat farkut sekä Mitää tiärä- ja No sama se ny mulle o -hokemat purivat muihinkin kuin tamperelaisiin. Myös Ilves-legenda Raimo Helminen piti hahmoa kunnianosoituksena.

2. Turku: Samppa Linna (Aku Hirviniemi)

Turkulainen huumoriveikko kertoi olevansa Matin ja Tepon avioton poika. Neljännellä tuotantokaudella Samppa Linnan suusta tuli aina mielenvikast läpändeerust, ja hän yritti päihittää toisen turkulaisen, Ilkka Kanervan, ennätystä naisten kaatamisessa. Hahmo ilmoitti olemassaolostaan aina aidolla Turun murteella täsä mä olen.

3. Helsinki: Jäbä Leisson (Iina Kuustonen)

Jäbä Leisson oli mainostoimistossa työskentelevä, Punavuoressa asuva hipsteri. Jopo-tsykällään liikkunut Jäbä muistetaan peppuvaostaan, hipsterilaseistaan ja mitä jäbä duunaa? -hokemastaan. Lisäksi hän opetti muillekin kuin punavuorelaisille ja mainosalan ammattilaisille, mitä sana kreaa tarkoittaa (luoda kaikkea uutta ja huikeaa). Jäbä sai neljännellä tuotantokaudella aikaan myös kiivaan keskustelun jännittävästä eliölajista, jonka edustajaksi kukaan ei ikinä tunnustautunut.

4. Nokia: Usko Eevertti Luttinen (Aku Hirviniemi)

Nokialta kotoisin oleva pastori viljeli vieläkin villimpiä kaksimielisyyksiä kuin Samppa Linna. Sorvankylän seurakunnan saarnamies oli melkoinen sanamuunnosten mestari, jolta tuli kauden aikana ainakin 50 sanamuunnosta, kuten arvon penaali, pussi nuudelia ja kokattua kalaa ja pikaset limpsat. Hahmo herätti kolmannella kaudella keskustelua siitä, irvailiko hahmo Nokian herätyksen saarnamies Markku Koivistolle.

5. Imatra: Antsku (Jussi Vatanen)

Imatralaisen kotirouva Antsku viihtyi Rossossa likkakavereiden Maikun, Vipen, Susan ja Katan kanssa. Antsku romahteli jatkuvasti ja sai villapaidallaan ja -sukillaan imatralaiset täysin sekaisin. Antskun ansiosta Imatran Rossosta tuli myös turistinähtävyys, sillä tosielämän Antsku löytyi ravintolasta ihan oikeasti.

6. Mikkeli: Heikkis-Jamo (Riku Nieminen)

Mikkeliläinen Urpolan koulun ilmaisutaidon opettaja Jarmo Heikkinen saisi komediakonkari Kari Kyrönsepän mukaan köniinsä kotipaikkansa torilla. Eläpä kuule hötkyile! -sanapartta hokenut Heikkis-Jamon taivalta Putouksen viidennellä tuotantokaudella seurattiin tiiviisti Länsi-Savo- sanomalehdessä.

7. Lahti: Ari Stevari (Ville Tiihonen)

Dekkarin kirjoittamisesta haaveileva Suomen Chicagosta kotoisin oleva Ari Stevari on yksi Putouksen uuden tuotantokauden hahmoista. Lahtelainen Ari on turvallisuusalan ammattilainen, joka on herättänyt huomiota eduskunnassa asti. Paavo Arhinmäki pohti julkisessa päivityksessä, kuka mahtaa olla Arin esikuva. Aria on tosin muistutettu jo: lahtelaiset ovat kotoisin LAHESTA, eivät Lahdesta.

8. Pori: Salme Pasi (Joonas Nordman)

Porilaiset julkkikset Neumann ja Olli Lindholm ovat jo hullaantuneet oman paikkakuntansa Putous-hahmosta, pääluottamusmies Salme Pasista. Juuri alkaneella kaudella esitelty oravapukuinen Pasi saa Jorma Uotiselta kiitosta hokemastaan omii persoonii kaikki, koska "juuri sellaisia me porilaiset nimittäin olemme", Jorma kertoo Iltalehdelle.

9. Lappeenranta: Karjalan Kandalfi (Mari Perankoski)

Karjalan Kandalfi on kotoisin Karjalan laulumailta, mutta koska hahmon luontiin osallistui myös sen esittäjän eteläkarjalainen muusikkomies Jouni Hynynen, täsmensimme paikkakunnan Lappeenrannaksi. Tuoreimman Putous-kauden hahmo lausuu nimensä k:lla, niin kuin Karjalassa lausutaan, ja listaa pahimmaksi vastustajakseen Lappeenrannan verotoimiston.

10. Riihimäki: Jone Riksusta (Eero Ritala)

Ime parsaa! Hakkaan sun faijas! riihimäkeläinen Jone uhitteli jo ensimmäisellä tuotantokaudella. Muodikkaasti valkoiseen pyöräilykypärään ja haalariviritelmään pukeutunut riksulainen oli ainakin viiden ihmisen mielestä niin rakastettava, että hänelle perustettiin oma adressi Adressit.comiin. Sillä vaadittiin Jone Riksustaa takaisin Putouksen sketsihahmofinaaliin. 

Lue kaikki Putouksen uudesta tuotantokaudesta täällä.

Lue myös:

Tätä mieltä aito fitness-guru on Putous-hahmo Kissi Vähä-Hiilarista

Tässä ovat Putouksen uudet sketsihahmot

Putous-tähti Kari Ketonen: "Olen nähnyt painajaisia sketsihahmokisasta"

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!