Putous-sketsihahmot ovat olleet kotoisin ympäri Suomea. Äänestä oma suosikkisi näistä tyypeistä!

1. Tampere: Sanna-Raipe Helminen (Armi Toivanen)

Tampereen Nekalassa kasvanut Sanna-Raipe valloitti Putouksen kolmannella kaudella. Ylipitkä otsatukka, jääkiekkojoukkue Ilveksen fanitus, navan yläpuolelle ulottuvat farkut sekä Mitää tiärä- ja No sama se ny mulle o -hokemat purivat muihinkin kuin tamperelaisiin. Myös Ilves-legenda Raimo Helminen piti hahmoa kunnianosoituksena.

2. Turku: Samppa Linna (Aku Hirviniemi)

Turkulainen huumoriveikko kertoi olevansa Matin ja Tepon avioton poika. Neljännellä tuotantokaudella Samppa Linnan suusta tuli aina mielenvikast läpändeerust, ja hän yritti päihittää toisen turkulaisen, Ilkka Kanervan, ennätystä naisten kaatamisessa. Hahmo ilmoitti olemassaolostaan aina aidolla Turun murteella täsä mä olen.

3. Helsinki: Jäbä Leisson (Iina Kuustonen)

Jäbä Leisson oli mainostoimistossa työskentelevä, Punavuoressa asuva hipsteri. Jopo-tsykällään liikkunut Jäbä muistetaan peppuvaostaan, hipsterilaseistaan ja mitä jäbä duunaa? -hokemastaan. Lisäksi hän opetti muillekin kuin punavuorelaisille ja mainosalan ammattilaisille, mitä sana kreaa tarkoittaa (luoda kaikkea uutta ja huikeaa). Jäbä sai neljännellä tuotantokaudella aikaan myös kiivaan keskustelun jännittävästä eliölajista, jonka edustajaksi kukaan ei ikinä tunnustautunut.

4. Nokia: Usko Eevertti Luttinen (Aku Hirviniemi)

Nokialta kotoisin oleva pastori viljeli vieläkin villimpiä kaksimielisyyksiä kuin Samppa Linna. Sorvankylän seurakunnan saarnamies oli melkoinen sanamuunnosten mestari, jolta tuli kauden aikana ainakin 50 sanamuunnosta, kuten arvon penaali, pussi nuudelia ja kokattua kalaa ja pikaset limpsat. Hahmo herätti kolmannella kaudella keskustelua siitä, irvailiko hahmo Nokian herätyksen saarnamies Markku Koivistolle.

5. Imatra: Antsku (Jussi Vatanen)

Imatralaisen kotirouva Antsku viihtyi Rossossa likkakavereiden Maikun, Vipen, Susan ja Katan kanssa. Antsku romahteli jatkuvasti ja sai villapaidallaan ja -sukillaan imatralaiset täysin sekaisin. Antskun ansiosta Imatran Rossosta tuli myös turistinähtävyys, sillä tosielämän Antsku löytyi ravintolasta ihan oikeasti.

6. Mikkeli: Heikkis-Jamo (Riku Nieminen)

Mikkeliläinen Urpolan koulun ilmaisutaidon opettaja Jarmo Heikkinen saisi komediakonkari Kari Kyrönsepän mukaan köniinsä kotipaikkansa torilla. Eläpä kuule hötkyile! -sanapartta hokenut Heikkis-Jamon taivalta Putouksen viidennellä tuotantokaudella seurattiin tiiviisti Länsi-Savo- sanomalehdessä.

7. Lahti: Ari Stevari (Ville Tiihonen)

Dekkarin kirjoittamisesta haaveileva Suomen Chicagosta kotoisin oleva Ari Stevari on yksi Putouksen uuden tuotantokauden hahmoista. Lahtelainen Ari on turvallisuusalan ammattilainen, joka on herättänyt huomiota eduskunnassa asti. Paavo Arhinmäki pohti julkisessa päivityksessä, kuka mahtaa olla Arin esikuva. Aria on tosin muistutettu jo: lahtelaiset ovat kotoisin LAHESTA, eivät Lahdesta.

8. Pori: Salme Pasi (Joonas Nordman)

Porilaiset julkkikset Neumann ja Olli Lindholm ovat jo hullaantuneet oman paikkakuntansa Putous-hahmosta, pääluottamusmies Salme Pasista. Juuri alkaneella kaudella esitelty oravapukuinen Pasi saa Jorma Uotiselta kiitosta hokemastaan omii persoonii kaikki, koska "juuri sellaisia me porilaiset nimittäin olemme", Jorma kertoo Iltalehdelle.

9. Lappeenranta: Karjalan Kandalfi (Mari Perankoski)

Karjalan Kandalfi on kotoisin Karjalan laulumailta, mutta koska hahmon luontiin osallistui myös sen esittäjän eteläkarjalainen muusikkomies Jouni Hynynen, täsmensimme paikkakunnan Lappeenrannaksi. Tuoreimman Putous-kauden hahmo lausuu nimensä k:lla, niin kuin Karjalassa lausutaan, ja listaa pahimmaksi vastustajakseen Lappeenrannan verotoimiston.

10. Riihimäki: Jone Riksusta (Eero Ritala)

Ime parsaa! Hakkaan sun faijas! riihimäkeläinen Jone uhitteli jo ensimmäisellä tuotantokaudella. Muodikkaasti valkoiseen pyöräilykypärään ja haalariviritelmään pukeutunut riksulainen oli ainakin viiden ihmisen mielestä niin rakastettava, että hänelle perustettiin oma adressi Adressit.comiin. Sillä vaadittiin Jone Riksustaa takaisin Putouksen sketsihahmofinaaliin. 

Lue kaikki Putouksen uudesta tuotantokaudesta täällä.

Lue myös:

Tätä mieltä aito fitness-guru on Putous-hahmo Kissi Vähä-Hiilarista

Tässä ovat Putouksen uudet sketsihahmot

Putous-tähti Kari Ketonen: "Olen nähnyt painajaisia sketsihahmokisasta"