Antsku vei voiton ansaitusti, kuva MTV.
Antsku vei voiton ansaitusti, kuva MTV.

Jussi Vatanen voitti hahmollaan toista kertaa putkeen Putouksen. Onnea, Antsku!

Hurmaava, viaton, lämmin ja niin nätti! Kiltteys on nyt in, sillä Jussi Vatasen esittämä ihana imatralainen kotirouva Antsku vei vuoden sketsihahmon tittelin Armi Toivasen Ymmi Hinaajan nenän edestä.

–Mie en ainaskaan aio romahtaa, Antsku kommentoi Putouksen viidennen kauden tunteikkaassa finaalilähetyksessä ennen voittonsa selviämistä. 

– Iha hitoksee terveisii Imatralle kaikil, Antsku kiitteli.

Viimeisessä lähetyksessä Antsku pääsi vihdoin esittelemään myös "ukkonsa", joka muistutti yllättävän paljon Veeti Kalliota.

Jussi Vatanen on kertonut MTVlle, ettei ole varma Putous-jatkostaan. Putouksen ovat ilmoittaneet jättävänsä jo ainakin Armi Toivanen, Aku Hirviniemi ja Jaakko Saariluoma.

Voitto on Vataselle toinen putkeen. Vuoden 2013 sketsihahmo, somelainen Karim Z.Yskowicz, syntyi saman miehen käsissä.

Jos aiot järjestää voitonjuhlat, ota mallia alta:

Löydä sisäinen imatralaisesi – näin teet Antskun tyylin


Kuva: Panu Pälviä

Näin tuunaat lemmikkisi Antskuksi ja Jäbä Leissoniksi


Kuva: Inka Simola

Lue myös:

Jussi Vatanen: "Tunteet ovat miehelle iso ja vakava asia"

Aku Hirviniemi ja Jussi Vatanen ovat perheellisiä kotiuunoja

Onko tässä tosielämän Putous-Antsku?

–Taidamme olla vähän erilainen marja kuin muut täällä Marjaniemessä, Varpu (vas.), Aicha ja Linda sanovat. Lindan sylissä Aichan tytär Lluvia. Kuva: Amanda Aho
–Taidamme olla vähän erilainen marja kuin muut täällä Marjaniemessä, Varpu (vas.), Aicha ja Linda sanovat. Lindan sylissä Aichan tytär Lluvia. Kuva: Amanda Aho

Vielä vuosi sitten Varpu, Aicha ja Linda eivät tunteneet toisiaan. Nyt he asuvat lapsineen yhteistä omakotitaloa kuin suurperhe.

Eteisen naulakko kantaa raskasta takkikuormaa. Hyllykkö tursuaa pieniä saappaita, talvikenkiä, sandaaleja ja pyöräilykypäriä. Ensimmäinen ajatus on, että tässä Helsingin Marjaniemessä sijaitsevassa kaksikerroksisessa 166 neliön omakotitalossa elää todellinen suurperhe.

Tavallaan luulo...

Omaisuuden osituksessa puolisoilla on hyvä mahdollisuus omaisuuden piilotteluun, ja usein tästä kärsii eroava nainen, sanoo erojuristi Sanna Svahn. 

Kun aviopari eroaa, edessä on väistämättä omaisuuden jakaminen. Jos ero on riitaisa, apuun tarvitaan pesänjakajaa. 

Omaisuuden osituksessa puolisoilla on hyvä mahdollisuus omaisuuden piilotteluun.

Erojuristi Sanna Svahn kertoo, että eron kummankin osapuolen varallisuus todennetaan heidän oman ilmoituksen mukaan. Piilottelu on yleistä, sillä pesänjakaja ei pääse käsiksi puolisoiden tileihin, ellei siihen anneta erillistä suostumusta.

”Helppo pimittää, vaikea seurata.”

Omaisuuden ositus koskee omaisuutta, johon puolisoilla on avio-oikeus. Kun avioerohakemus saapuu käräjäoikeuteen, molempien varallisuus selvitetään tilien ja lainojen osalta siltä päivältä. Molemmat ilmoittavat omaisuutensa avoimesti, mutta mitään viranomaiskeinoja varallisuuden todelliseen selvittämiseen ei ole.

– Jos puoliso jättää ilmoittamatta vaikka toisessa pankissa olevan tilin, sille ei oikein voi mitään. Helppo pimittää, vaikea seurata, Svahn kuvailee.

Riitaisissa eroissa pesänjakaja voi selvittää tietoja arvo-osuustileistä ja muusta kirjatusta omaisuudesta. Myös vero-ilmoituksesta selviää paljon puolisoiden varallisuudesta.

Eron häviäjä on usein nainen

Svahn mukaan usein naiset kärsivät omaisuuden osituksessa.

– On tavallista, että ennen eroa omaisuutta realisoidaan, eli pannaan sellaiseen muotoon, joka ei ole selvitettävissä, Svahn sanoo.

Tai jos eron toisella osapuolella on esimerkiksi oma yritys, firman arvoa vähätellään. Siinä tapauksessa vaimon on oltava valppaana. On hänen velvollisuutensa osoittaa, että vain pari kuukautta aiemmin on tapahtunut tällainen toimeksianto. Silloin pesänjakaja voi päättää, että tämä omaisuus huomioidaan osituksessa.

”Omaisuuden arvoa vähätellään aina erotilanteissa, ja vastaavasti omaisuuden saaja yliarvioi omaisuutta.”

– Silloin vaimon pitää kysyä, missä rahat ovat, kun isäntä unohtaa ilmoittaa tämmöisen satatonnisen osituksesta.

Taloudellisen hyödyn tavoittelu osituspetoksella on rangaistavaa.

Käyttäjä17709
Seuraa 
Liittynyt17.6.2018

Erojuristi paljastaa, miten omaisuutta piilotellaan puolisolta erossa: ”Osituksessa kärsii usein nainen”

"Erojuristi paljastaa, miten omaisuutta piilotellaan puolisolta erossa: ”Osituksessa kärsii usein nainen” Luonnollista koska useimmiten se omaisuus on enimältä osin miehen hankkimaa, nainen on suhteen kuokkavieras mitä varallisuuteen tulee useimmissa tapauksissa. Oikeus voittaa.
Lue kommentti