Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Yhä useampi julkkis valitsee alkoholittoman vaihtoehdon. Mitä sinä juot tänä kesänä?

Hyvinvointibuumi panee yhä useammin miettimään, mitä terassilla tilaisi, kun siiderit ja valkkarit ovat poissa laskuista.

Sporttisia naisia jututtaessa on käynyt ilmi, että alkoholittomuus on enemmän sääntö kuin poikkeus. Moni nauttii mieluummin aamutreenistä ja pirteästä olosta kuin alkoholijuomista.

Esimerkiksi Salkkari-näyttelijä Venla Savikuja on kova punttitreenaaja ja pitänyt siksi tipatonta yli kahden vuoden ajan. Malli Viivi Pumpanenkin keskittyy mieluummin joogaamaan, tanssimaan ja käymään salilla kuin ottamaan lasillisia. Myös juontaja Jenni Pääskysaari sekä useat fitnessbloggaajat ovat mieluummin vesi- kuin ottolinjalla – vain muutamia mainitakseni.

– Yleiskunto on parempi ja olo kevyempi, kun ei läträä alkoholilla. Myös kavereille jää enemmän aikaa ja energiaa. Hyvä puoli on sekin, että paino pysyy kurissa, koska ei tule nauttineeksi tyhjiä kaloreita. Treeni on tehokkaampaa, kun ei tarvitse poltella sidukoista kertynyttä moskaa, Viivi kertoo.

Joten onhan se epäreilua, että oluissa ja viineissä on mistä valita, mutta hyvää oloaan vaalivat ovat joutuneet valitsemaan äklösokerisista tai kitkeristä purkkimehuista vähiten pahan.

Lue myös:

Jutta Gustafsberg vinkkaa: Tämä juoma poistaa turvotuksen

Viiniasiantuntijan valinnat: Nämä ovat parhaat laatikkoviinit

Mia Suszko nousi semifinaalin onnistujaksi, mutta kuka kruunataan uudeksi The Voice of Finlandiksi?

IS TV-LEHTI: Tänään selviää, kuka on The Voice of Finland 2018. Onko hän Fiona Krüger, 16, Jerkka Virtanen, 36, Mia Suszko, 25, vai Wanqiu Long, 31? Kaikilla neljällä on vahvuutensa.

Nuori Fiona esitti viime viikon semifinaalissa koskettavan kappaleen Oothan tässä vielä huomenna. Anna Puun tiimin herkkä-ääninen laulaja sai tähtivalmentajansa kyynelehtimään, mutta joko äänentoistossa oli vikaa, tai kappale ei ollut oikea Fionalle. Ääni ei soinut niin voimakkaana kuin huippukohdat vaatisivat. Toivottavasti finaalissa onnistutaan paremmin.

Redraman tiimin Jerkka esitti Sannin biisin 2080-luvulla. Tämäkään ei ollut täysosuma, mutta tarpeeksi hyvä loppukilpailuun. Finaalissa toivon mukaan seinät tärähtelevät kappaleessa, jossa miehen komea ja vivahteikas lauluääni pääsee oikeuksiinsa.

Toni Wirtasen tiimin Wanqiu on kysymysmerkki finaalia ajatellen. Semifinaalissa tuli jälleen tunne, että Toni on valinnut suosikilleen liian vaikeaa tulkittavaa. Wanqiulla on erikoinen ääni, mutta hän ei valloittanut yleisöä tarpeeksi suurella volyymilla esityksessään, joka oli Sinéad O’Connorin Nothing Compares 2 U.

Olli Lindholmin tiimin Mia nousi – ehkä monen yllätykseksi – ehjällä tulkinnallaan semifinaalin onnistujaksi. Hänen California Dreamin’ -versionsa soi upeasti ja koko esitys oli hallittu. Tässä ei yritetty liikaa, mikä lupaa finaaliin paljon.

The Voice of Finland, Nelonen pe klo 20.00

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski löysi puolisonsa yhteisten ystävien kautta. – Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii.

Olympiamitalisti Krista Pärmäkoski, 27, on valinnut kahden kodin taktiikan puolisonsa, valmentaja Tommi Pärmäkosken, 34, kanssa. Omakotitalo pohjalaismaisemissa Kuortaneella on avioparin ykköskoti, ja asunto Lahdessa toimii kaupunkikämppänä. Novascotiannoutaja Carla kulkee sujuvasti mukana molemmissa.

Krista matkustaa 250 päivää vuodessa, mutta Tommin työt keskittyvät nykyään enimmäkseen Suomeen hänen jätettyään pestinsä F1-kuljettaja Sebastian Vettelin kuntovalmentajana.

– Minulla ei ollut osuutta siihen päätökseen, Krista heittää.

Pariskunta tapasi aikoinaan yhteisten tuttujen kautta.

– Kaverimme taisivat tunnistaa, että olisimme sopiva mätsi. Asiat etenivät nopeasti tutustumisemme jälkeen.

Nyt Tommi vastaa Kristan voimavalmennuksesta ja yrittää välillä ehtiä mukaan harjoitusmatkoille. Silti pitkiin erojaksoihin on ollut pakko tottua.

– Nooh, siinä pysyy suhde tuoreena, Krista vitsailee ensin, mutta vakavoituu sitten.

– Kyllä ikävä ja yksinäisyys ovat iso haaste. Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii. Puolisoni ei ole koskaan painostanut, että tule jo kotiin sieltä.

Mitä Krista kertoo perhesuunnitelmistaan? Miksi hän oli vähällä lopettaa uransa? Lue Kristan koko haastattelu uusimmasta Me Naisista 16/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.