Ennen kuin räpsäiset, mieti vielä tovi! Kuva: Shutterstock
Ennen kuin räpsäiset, mieti vielä tovi! Kuva: Shutterstock

Parilla niksillä nakuselfiesi pysyvät paremmassa tallessa.

Alastonselfieitä näpsitään ihan omaksi mutta myös muiden iloksi. Harva kuitenkaan haluaa nakuselfieitään kaikkien nähtäville. Valitettavasti digitaalisissa kuvissa piilee aina se vaara, että ne päätyvät ulkopuolisten katseltavaksi.

Senpä takia omista nakuselfieitään kannattaa suojella. Näillä viidellä vinkillä voit yrittää varmistaa, että alaston vartalosi säilyy vain valittujen ihmisten katseen alla.

1. Kaikkien kannattaa suojautua

Jos kuvasi ovat missä tahansa digitaalisessa muodossa, ne saattavat vuotaa teille tietämättömille. Ainoastaan perinteisellä filmikameralla otetut nakukuvat ovat ehdottomassa turvassa.

Vaikka tavallisen pulliaisen nakukuvat eivät ole ehkä yhtä kovassa huudossa kuin esimerkiksi näyttelijä Jennifer Lawrencen, niiden päätyminen vääriin käsiin on mahdollista. Jos vieras ihminen hakkeroi sähköpostitilisi, kännykkäsi tai tietokoneesi kovalevyn, hän todennäköisesti törmää nakukuviisi melko nopeasti. Sieltä ne saattavat päätyä esimerkiksi pornosivustolle, koska alastonkuvat tuppaavat kaikissa muodoissaan olemaan netissä kovaa valuuttaa.

2. Turvaa luuri ennen räpsyä

Aseta ensi töiksesi luuriisi salasana, jonka kännykkä vaatii joka kerta ennen käyttämistä. Suurin osa kännyköistä tallentaa kaikki otetut valokuvat pilveen. Laita siis automaattinen synkronointi asetuksista pois päältä.

3. Mieti ennen kuin lähetät

Pari kertaa tapaamasi tyyppi voi olla vaikka kuinka ihana, mutta muista, että myös ihanat ihmiset voivat tehdä kamalia juttuja. Nakukuvia kannattaa siis lähetellä vain sellaisille tyypeille, joihin luotat sataprosenttisesti.

4. Pidä puhelin itselläsi

Kaipaako kaveri lainaluuria? Tarkista vielä kertaalleen ennen sen eteenpäin luovuttamista, että nakukuviasi ei ole olemassakaan. Kännykästäsi ne on nimittäin erittäin helppoa napata itselleen.

Jos kännykkäsi varastetaan, pystyt hallitsemaan sen sisältöjä edelleen etäyhteydellä. Lisää neuvoja kannattaa kysyä liikkeestä, josta olet ostanut luurisi.

5. Pidä huolta kaikista muistipaikoista

Siinä missä kännykän turvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota, ei kannata unohtaa myöskään tietokonettaan. Yksinkertainenkin salasana hidastaan hakkereiden toimia, mutta muista, että mitä monimutkaisempana sen pidät, sitä parempi. Vinkkejä salasanan tekemiseen löydät täältä.

Kun lähdet poistamaan nakukuviasi yhdestä laitteesta, älä unohda sen kanssa synkronoivia laitteita. Jos puhelimesi synkronoituu tietokoneesi kanssa ja tallentaa kuvat lisäksi pilveen, käy poistamassa otos myös sieltä.

Lähde: Women's Health

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.