Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Höylällä voi saada aikaan ikävää jälkeä. Vahinkojen ehkäisemiseksi kannattaa huolehtia ihon riittävästä kosteuttamisesta.

Tuleeko bikinirajat höylättyä suihkussa?

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan 87 prosenttia naisista poistaa häpykarvojaan, ja suurin osa heistä käyttää toimenpiteeseen partaterää, kertoo Daily Mail.

Terällä höyläämiseen liittyy kuitenkin terveysvaaroja. 60 prosenttia tutkimukseen osallistuneista naisista oli kokenut jonkinlaisia sheivaamiseen liittyviä ongelmia. Niistä tyypillisimpiä olivat haavat, kutina ja sisäänpäin kasvaneet karvat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sheivaaminen rasittaa väistämättä ihoa, joten sen kosteuttamisesta kannattaa huolehtia. Siten voi myös helpoiten välttyä höyläämisen aiheuttamilta iho-ongelmilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeile käyttää sheivaamisen yhteydessä saippuan sijasta öljyä tai kosteusemulsiota, joka liukastaa ihon. Kolme muuta sheivausta helpottavaa vinkkiä löydät TÄÄLTÄ.

Sisäänpäin kasvaneet karvat tuntuvat pieninä kohoumina ihossa. Niiden muodostumista voi ehkäistä kuorimalla ihoa. Jos sisäänpäin kasvaneet karvat ovat saaneet ihon punoittamaan, hipiää voi rauhoittaa esimerkiksi aloe vera -geelillä, vinkkaa Health Me Up -sivusto.

Lue myös:

3 x karvoille kyytiä kotona

Neljä vinkkiä hellempään karvanpoistoon

Sisältö jatkuu mainoksen alla