Tätäkään tähteä ei kuulemma kannata mennä katsomaan. Kuva: Shutterstock
Tätäkään tähteä ei kuulemma kannata mennä katsomaan. Kuva: Shutterstock

Miljoona turistia voi olla väärässä. Moni maailman nähtävyys on todellisuudessa rankasti yliarvostettu turistiansa.

Jos et halua tempoilla turistimassassa mitättömän maiseman tai pitkästyttävän patsaan takia, pysy kaukana ainakin näistä suosituista matkakohteista.
 
1. Hollywoodin Walk of Fame
Walk of Fame on kaikkien turistiansojen äiti, varoittaa Totaltravel-sivusto. Kehnot julkkisimitaattorit,  tupakantumppien ja purukumin peittämät tähdet, turistiroina ja sekopäisinä katua valokuvaavat ihmiset saattavat tehdä kokemuksesta ikimuistoisen, mutta eivät hyvällä tavalla.

2. Loch Ness
Legendaarisesta Loch Nessin hirviöstä tunnetussa järvessä ei ole mitään muuta ihmeellistä kuin se hirviö. Joka ei ole siellä. Sen sijaan paikalla on niin paljon hirviökrääsän myyjiä, ettei keskinkertaisesta järvimaisemastakaan ole mahdollista nauttia, kertoo Viral Travel.
 
3. Stonehenge
Kaukana kaikesta paitsi moottoritiestä, ja köysiaitojen takia kiviä ei edes näe läheltä. Lisäksi keskeinen ongelma on se, että kivet ovat aina vain kiviä, Huffington Post tiivistää.
 
4. Dubai

Hiekka-aavikon keskelle rakennettu ostostaivas, jossa voi muun muassa lasketella sisällä lämpimässä ostoskeskuksessa. Muita nähtävyyksiä ei sitten olekaan, jos ei satunnaisia hiekkamyrskyjä lasketa. Ei siis kannata lähteä Dubaihin asti ostoksille ja laskettelemaan, kertoo Business Insider.
 
5. Temple bar, Dublin
Irlannin pääkaupungin nähtävyydet rajoittuvat olueen. Vaikka Irlannin-matkasi tärkein päämäärä olisikin aidossa irkkupubissa istuminen, älä erehdy turistien täyttämälle Temple bar -alueelle. Temple barin ja Guinness-olutmuseon sijaan MSN Travel-sivusto suosittelee matkaajille Irlannin maaseutua.
 
6. Mona Lisa, Pariisi
Jotkut asiat vain näyttävät paremmilta kuvissa. Romanttinen Pariisi saattaa turistin silmin tuntua vain tylyltä ja ylihinnoitellulta Pariisilta, ja pahin ansa on pikkuruinen Mona Lisa -maalaus Louvressa. Jos mestariteoksesta haluaa nähdä vilauksen lasin takaa, on valmistauduttavat taisteluun turistijoukon kanssa, muistuttaa Slice-saitti.
 
7. Pisa
Vaikka Pisan torni onkin kalteva, se on silti vain torni. Muuta nähtävää Pisan kaupungissa ei juuri ole. Kaltevan tornin ympäristö on täynnä turistikrääsää ja turisteja, jotka kaikki koettavat mahtua poseeraamaan kameralle niin, että näyttää kuin torni nojaisi heidän käteensä. Paikan päällä on myöhäistä katsoa muiden turistien pelleilyä nenän vartta pitkin: olethan itsekin raahautunut paikalle, todetaan Just Wanderlust -blogissa.

Lue myös

Matkaile lähellä: 5 nopeaa viikonloppukohdetta