Tätäkään tähteä ei kuulemma kannata mennä katsomaan. Kuva: Shutterstock
Tätäkään tähteä ei kuulemma kannata mennä katsomaan. Kuva: Shutterstock

Miljoona turistia voi olla väärässä. Moni maailman nähtävyys on todellisuudessa rankasti yliarvostettu turistiansa.

Jos et halua tempoilla turistimassassa mitättömän maiseman tai pitkästyttävän patsaan takia, pysy kaukana ainakin näistä suosituista matkakohteista.
 
1. Hollywoodin Walk of Fame
Walk of Fame on kaikkien turistiansojen äiti, varoittaa Totaltravel-sivusto. Kehnot julkkisimitaattorit,  tupakantumppien ja purukumin peittämät tähdet, turistiroina ja sekopäisinä katua valokuvaavat ihmiset saattavat tehdä kokemuksesta ikimuistoisen, mutta eivät hyvällä tavalla.

2. Loch Ness
Legendaarisesta Loch Nessin hirviöstä tunnetussa järvessä ei ole mitään muuta ihmeellistä kuin se hirviö. Joka ei ole siellä. Sen sijaan paikalla on niin paljon hirviökrääsän myyjiä, ettei keskinkertaisesta järvimaisemastakaan ole mahdollista nauttia, kertoo Viral Travel.
 
3. Stonehenge
Kaukana kaikesta paitsi moottoritiestä, ja köysiaitojen takia kiviä ei edes näe läheltä. Lisäksi keskeinen ongelma on se, että kivet ovat aina vain kiviä, Huffington Post tiivistää.
 
4. Dubai

Hiekka-aavikon keskelle rakennettu ostostaivas, jossa voi muun muassa lasketella sisällä lämpimässä ostoskeskuksessa. Muita nähtävyyksiä ei sitten olekaan, jos ei satunnaisia hiekkamyrskyjä lasketa. Ei siis kannata lähteä Dubaihin asti ostoksille ja laskettelemaan, kertoo Business Insider.
 
5. Temple bar, Dublin
Irlannin pääkaupungin nähtävyydet rajoittuvat olueen. Vaikka Irlannin-matkasi tärkein päämäärä olisikin aidossa irkkupubissa istuminen, älä erehdy turistien täyttämälle Temple bar -alueelle. Temple barin ja Guinness-olutmuseon sijaan MSN Travel-sivusto suosittelee matkaajille Irlannin maaseutua.
 
6. Mona Lisa, Pariisi
Jotkut asiat vain näyttävät paremmilta kuvissa. Romanttinen Pariisi saattaa turistin silmin tuntua vain tylyltä ja ylihinnoitellulta Pariisilta, ja pahin ansa on pikkuruinen Mona Lisa -maalaus Louvressa. Jos mestariteoksesta haluaa nähdä vilauksen lasin takaa, on valmistauduttavat taisteluun turistijoukon kanssa, muistuttaa Slice-saitti.
 
7. Pisa
Vaikka Pisan torni onkin kalteva, se on silti vain torni. Muuta nähtävää Pisan kaupungissa ei juuri ole. Kaltevan tornin ympäristö on täynnä turistikrääsää ja turisteja, jotka kaikki koettavat mahtua poseeraamaan kameralle niin, että näyttää kuin torni nojaisi heidän käteensä. Paikan päällä on myöhäistä katsoa muiden turistien pelleilyä nenän vartta pitkin: olethan itsekin raahautunut paikalle, todetaan Just Wanderlust -blogissa.

Lue myös

Matkaile lähellä: 5 nopeaa viikonloppukohdetta

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.