Ebayssa kaupitellaan satoja vuoden 1986 kalentereita. Tässä poseeraa nuori showpainija Hulk Hogan. Kuva ebay.com
Ebayssa kaupitellaan satoja vuoden 1986 kalentereita. Tässä poseeraa nuori showpainija Hulk Hogan. Kuva ebay.com

Vuoden 1986 kalenterin päivämäärät täsmäävät vuoden 2014 kalenterin kanssa.

Jos nurkistasi löytyy vuoden 1986 kalenteri, sitä ei kannata heittää roskiin. Daily Mail -lehti on nimittäin huomannut, että tämän vuoden kalenterin päivämäärät täsmäävät vuoden 1986 kalenterin kanssa.

Nimipäivätoivotuksia ei silti kannata katsoa vanhasta kalenterista, sillä osa nimistä on poistettu, ja myös uusia nimiä on lisätty kalenteriin. Toki suomalaiset juhlapyhätkin kannattaa tarkastaa jostain muualta kuin 28 vuotta vanhasta almanakasta.

Vuoden 1986 kalenterin lisäksi myös vuoden 1997 ja 2003 kalenterit täsmäävät vuoden 2014 päivämäärien kanssa. Jos olet jo hankkinut tämän vuoden kalenterin, sen voi ottaa uusiokäyttöön taas vuonna 2025.

Näistä vuosi 1986 muistetaan

Jos olit 28 vuotta sitten vasta pilke vanhempiesi silmäkulmissa, tässä muutama asia, joista vuosi 1986 muistetaan:

1. Olkatoppauksista tuli suuri trendi-ilmiö, eikä Ylen uutisankkuri Eeva Polttila tahtonut mahtua toppauksineen ruutuun.

2. Kotisohvilla pidäteltiin naurua, kun Hansulla, Pirrellä, Auliksella ja Hekalla oli tunnelma pilalla ja paha mieli Fakta homma -sarjassa.

3. Ismo Alangon luotsaama Sielunveljet-yhtye oli suosionsa huipulla samana vuonna kun sadattuhannet suomalaiset kyynelehtivät Dingon hajoamista.

4. Musiikkivideot uhkasivat pysäyttää nuorten henkisen kehityksen.

5. Suomen historian pitkäaikaisin presidentti Urho Kaleva Kekkonen kuoli kolme päivää ennen 86-vuotissyntymäpäiväänsä.

6. Hiihtäjä Marjo Matikainen valittiin vuoden urheilijaksi.

7. Suomalaisia kosketti myös monet maailmalla tapahtuneet tragediat,  kuten Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus ja Ruotsin pääministerin Olof Palmen murha.

Kuva ja lisää vuoden 1986 kalentereita: ebay.com

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Saat päivän haasteista energiaa. Mikään ei nyt saa sinua säikkymään. Johtajan rooli lankeaa tänään todennäköisesti sinulle.

 

KAURIS

Valitse sanasi tarkasti välttääksesi tarpeettoman draaman. Älä yritä pakottaa ketään muottiisi. Anna jokaiselle tilaa.

 

VESIMIES

Järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus pelastavat sinut kaaokselta. Pidä jalat maan pinnalla, sillä nyt ei ole aika haihatella.

 

KALAT

Pidä pää kylmänä. Päivä vaatii tilannetajua ja nopeaa toimintaa. Puhu totta, sillä valkoinen valhe saattaa saada ikävää jälkeä aikaan.

 

OINAS

Tee arkeasi helpottava ratkaisu. Sinun on aika päästää itsesi vähemmällä. Stressin hiipuminen nostaa huomattavasti elämänlaatuasi.

 

HÄRKÄ

Hoida tekemättömiä asioita pois alta. Kyseessä voi olla rahaan tai terveyteesi liittyvä kysymys. Kääri hihat hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

 

KAKSONEN

Kuuntele kaikkien mielipiteitä tuputtamatta omiasi. Joku, joka ei jaa näkemyksiäsi saattaa heittäytyä hankalaksi. Ole kärsivällinen.

 

RAPU

Älä päästä tunteitasi niskan päälle. Pidä rauha maassa ja vältä kytevä konflikti diplomatialla. Kompromissi tuo tilanteeseen ihmepelastuksen.

 

LEIJONA

Kaunista kotiasi tulevia pyhiä varten. Vietä laatuaikaa perheen kanssa ja päivitä kuulumisia. Valmistaudu tulevaan juhlakauteen.

 

NEITSYT

Joudut turvautumaan puheenlahjoihisi tänään. Saatat jumittua pitkään väittelyyn, jossa vahvat persoonat ottavat toisistaan mittaa.

 

VAAKA

Lähde tutustumaan uusiin maisemiin. Pitkä keskustelu ystävän tai perheenjäsenen kanssa avartaa näkökulmaasi. Haaveesi on askeleen lähempänä.

 

SKORPIONI

Ota keskenkeräiset rahakysymykset käsittelyyn. On aika hoitaa pois alta ne asiat, jotka eivät voi odottaa ensi vuoteen. Ole tehokas.