Aina pennin venyttäminen ei kannata. Kokosimme listan tuotteista, joista kannattaa pulittaa euro tai toinenkin enemmän.

Elämme kovia aikoja, mutta onhan se nyt ikävää, kun sormet menevät läpi halpisvessapaperista ja viinipullonavaajasta katkeaa terä ensimmäisellä käyttökerralla. Säästämiselle on paikkansa, mutta se ei ole näiden tuotteiden kohdalla.

Kengät

"Aina virhe, jos ostaa jotkut kuudenkympin muovisaapikkaat."

"Huonot urheilukengät provosoivat pahimmillaan rasitusvammoja, ja siinä sitten taas ollaan syvän vitutuksen kourissa monta kuukautta."

"Kengät ostetaan kenkäkaupasta. Muotipuotien asustekengät eivät kestä mitään."

Suklaapatukat

"Älytön ero on merkkipatukalla ja jollain Rainbow-yritelmällä samasta aiheesta."

Fööni

"En ikinä ostaisi viiden markan hiusfööniä enää. Heikosti hönkivä puhalluslaite on aivan yhtä tyhjän kanssa. Tehokkaampaa melkein laittaa pää ikkunasta ulos ja antaa tuulenvireen tehdä tehtävänsä."

Ulkoliikuntavaatteet

"Huonoissa alkaa vaan ottaa päähän koko homma. Hyvät hengittävät, ja ne on hyvin leikattu, huonot hiertävät tai ahdistavat ja ovat läkähdyttäviä."

Siivousvälineet

"Näissä etenkin ottaa päähän, jos välineellä sotkee enemmän kuin puhdistaa. Halvat myös hajoavat käsiin, ja sitten vasta sotkuista onkin, kun menee sata vuotta ennen kuin jaksaa ostaa uuden."

Hiustenhoitotuotteet

"Huono sampoo on kuin vettä, sitä saa lutrata litratolkulla. Huonoilla hoitoaineilla ei tee mitään, ne huuhtoutuvat hiuksista kuin vesi sorsan selästä."

"Huono hiustenhoitoaine tekee enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Mieluummin säästän kropparasvassa tai hiusten muotoiluaineissa."

Meikkipussin kulmakivet: meikkivoide ja ripsiväri

"Laadukas meikkivoide pysyy ja peittää, tai ylipäätänsä tekee juuri sen, minkä on luvannutkin."

"Sensai 38 on ainoa, joka meitsille kelpaa. En halua niitä luomien alle suttaantuvia ripsareita, joita pitää hinkata irti vahvoilla tököteillä."

Talvitakki

"Kannattaa panostaa kunnon talvitakkiin. Oma untuvatakkini on ollut käytössä jo kymmenen vuotta ja palvelee varmasti vielä toiset kymmenen. On paljon kivempi kävellä ulkona viimassa kunnon varusteissa, kun kylmä ei kalva luita ja ytimiä."

Ruoka

"Flora on flora, muut rasvat sulavat paahtoleivän päällä ällölöllöksi."

"En osta halpis-broileria. Se ei ruskistu kunnolla, kypsyminen kestää ikuisuuden ja maistuu silti kumilta."

"Se halvin juusto ei vaan ole hyvää!"

Paistinpannu

"Elämänlaatuni koheni noin 300 prosenttia sen jälkeen, kun törsäsin suureen, pinnoitettuun laatupannuun. Halpikset ovat epämääräisiä vempuloita, joilla paistaminen on arpapeliä."

Lennot

"Olen tullut siihen tulokseen, että lennoissa pihistely on hölmöä hommaa. Mikään tarjous ei ole sen väärti, että suostun lentämään neljän välipysähdyksen kautta ja matkustamaan 24 tuntia. Kyllä aikakin on rahaa."

Kasvovoide

"Varsinkin, kun 35 vuotta ylittyy, lärvi tarvitsee laadukasta voidetta, muuten se on kuiva ja ruttuinen."

Nukkumavälineet

"Marketin halvimmat tyynyt ovat ihan surkeaa höttöä. Sijoita siis siihen – samoin hyvään patjaan, jolla nukut. Näissä laadun kyllä huomaa."

T-paidat

"Halvin mahdollinen t-paita on hyvin todennäköisesti sellainen, joka alkaa haista hielle heti ekan käytön jälkeen. Venyy ja viruu. Hyvää puuvillaan kannattaa panostaa."

Mistä sinä et suostu pihistelemään? Osallistu keskusteluun kommenttikentässä!

Lue myös:

Ylittyikö kesäbudjetti överisti? Näin kiristät kivuttomasti vyötä syksyksi

Kannattaako rahoja jemmata? – 6 säästö- ja sijoitusvinkkiä

Inka Mäkiö on nuukuuden ammattilainen