Aina pennin venyttäminen ei kannata. Kokosimme listan tuotteista, joista kannattaa pulittaa euro tai toinenkin enemmän.

Elämme kovia aikoja, mutta onhan se nyt ikävää, kun sormet menevät läpi halpisvessapaperista ja viinipullonavaajasta katkeaa terä ensimmäisellä käyttökerralla. Säästämiselle on paikkansa, mutta se ei ole näiden tuotteiden kohdalla.

Kengät

"Aina virhe, jos ostaa jotkut kuudenkympin muovisaapikkaat."

"Huonot urheilukengät provosoivat pahimmillaan rasitusvammoja, ja siinä sitten taas ollaan syvän vitutuksen kourissa monta kuukautta."

"Kengät ostetaan kenkäkaupasta. Muotipuotien asustekengät eivät kestä mitään."

Suklaapatukat

"Älytön ero on merkkipatukalla ja jollain Rainbow-yritelmällä samasta aiheesta."

Fööni

"En ikinä ostaisi viiden markan hiusfööniä enää. Heikosti hönkivä puhalluslaite on aivan yhtä tyhjän kanssa. Tehokkaampaa melkein laittaa pää ikkunasta ulos ja antaa tuulenvireen tehdä tehtävänsä."

Ulkoliikuntavaatteet

"Huonoissa alkaa vaan ottaa päähän koko homma. Hyvät hengittävät, ja ne on hyvin leikattu, huonot hiertävät tai ahdistavat ja ovat läkähdyttäviä."

Siivousvälineet

"Näissä etenkin ottaa päähän, jos välineellä sotkee enemmän kuin puhdistaa. Halvat myös hajoavat käsiin, ja sitten vasta sotkuista onkin, kun menee sata vuotta ennen kuin jaksaa ostaa uuden."

Hiustenhoitotuotteet

"Huono sampoo on kuin vettä, sitä saa lutrata litratolkulla. Huonoilla hoitoaineilla ei tee mitään, ne huuhtoutuvat hiuksista kuin vesi sorsan selästä."

"Huono hiustenhoitoaine tekee enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Mieluummin säästän kropparasvassa tai hiusten muotoiluaineissa."

Meikkipussin kulmakivet: meikkivoide ja ripsiväri

"Laadukas meikkivoide pysyy ja peittää, tai ylipäätänsä tekee juuri sen, minkä on luvannutkin."

"Sensai 38 on ainoa, joka meitsille kelpaa. En halua niitä luomien alle suttaantuvia ripsareita, joita pitää hinkata irti vahvoilla tököteillä."

Talvitakki

"Kannattaa panostaa kunnon talvitakkiin. Oma untuvatakkini on ollut käytössä jo kymmenen vuotta ja palvelee varmasti vielä toiset kymmenen. On paljon kivempi kävellä ulkona viimassa kunnon varusteissa, kun kylmä ei kalva luita ja ytimiä."

Ruoka

"Flora on flora, muut rasvat sulavat paahtoleivän päällä ällölöllöksi."

"En osta halpis-broileria. Se ei ruskistu kunnolla, kypsyminen kestää ikuisuuden ja maistuu silti kumilta."

"Se halvin juusto ei vaan ole hyvää!"

Paistinpannu

"Elämänlaatuni koheni noin 300 prosenttia sen jälkeen, kun törsäsin suureen, pinnoitettuun laatupannuun. Halpikset ovat epämääräisiä vempuloita, joilla paistaminen on arpapeliä."

Lennot

"Olen tullut siihen tulokseen, että lennoissa pihistely on hölmöä hommaa. Mikään tarjous ei ole sen väärti, että suostun lentämään neljän välipysähdyksen kautta ja matkustamaan 24 tuntia. Kyllä aikakin on rahaa."

Kasvovoide

"Varsinkin, kun 35 vuotta ylittyy, lärvi tarvitsee laadukasta voidetta, muuten se on kuiva ja ruttuinen."

Nukkumavälineet

"Marketin halvimmat tyynyt ovat ihan surkeaa höttöä. Sijoita siis siihen – samoin hyvään patjaan, jolla nukut. Näissä laadun kyllä huomaa."

T-paidat

"Halvin mahdollinen t-paita on hyvin todennäköisesti sellainen, joka alkaa haista hielle heti ekan käytön jälkeen. Venyy ja viruu. Hyvää puuvillaan kannattaa panostaa."

Mistä sinä et suostu pihistelemään? Osallistu keskusteluun kommenttikentässä!

Lue myös:

Ylittyikö kesäbudjetti överisti? Näin kiristät kivuttomasti vyötä syksyksi

Kannattaako rahoja jemmata? – 6 säästö- ja sijoitusvinkkiä

Inka Mäkiö on nuukuuden ammattilainen

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Sinun on aika tehdä päätös. Älä pitkitä asiaa, joka sinun on pitänyt hoitaa jo pitkään. Pidä huolta itsestäsi liikkumalla ja syömällä hyvin.


SKORPIONI
Pidä varasi impulsiivisten tai turhan vaativien ihmisten lähellä. Tärkeintä on, että pidät huolta itsestäsi. Tee päätöksiä omat tarpeesi mielessäsi.


JOUSIMIES
Ole tarkkana leikinlaskun kanssa, sillä saatat tulla loukanneeksi jonkun tunteita. Muista kuunnella ja käyttää tunneälyäsi.


KAURIS
Ota opiksi päivän tapahtumista. Kokemukset rikastuttavat sinua, mutta niitä on osattava käyttää oikein. Älä anna periksi painostukselle.


VESIMIES
Teot puhuvat tänään paremmin kuin sanat. Omistaudu asiallesi täysillä. Luota siihen, että työsi kantaa hedelmää ennemmin tai myöhemmin.


KALAT
Päivä kysyy tilannetajua. Tunteet ovat pinnassa, mikä vaatii varovaisuutta ja huomaavaisuutta. Yritä ymmärtää jokaisen näkökulmaa.

 

OINAS
On hyvä hetki itsesi kehittämiseen. Lähde tekemään uusia aluevaltauksia. Tee jotain, mistä olet haaveillut jo pitkään.


HÄRKÄ
Hoida raha-asiasi itse ilman välikäsiä. Joku saattaa pettää luottamuksesi tänään. Sokea luottamus voi kostautua.


KAKSONEN
Mieti, mikä sinua ajaa nyt eteenpäin. On tärkeää, että motiivisi ovat kohdillaan. Pysyttele hiljaa haaveistasi, jos sinusta tuntuu siltä.


RAPU
Pidä lippu korkealla. On aika suunnata vieraille vesille ja kokeilla pelottomasti jotain uutta. Yllätyt iloisesti, jos uskaltaudut kauas mukavuusalueeltasi.


LEIJONA
Älä anna viime hetken muutosten pilata päivääsi. Sopeudu ja ota uusista tilanteista ilo irti. Moni seikka on kiinni ainoastaan asenteestasi.


NEITSYT
Onnistumisen avaimet ovat kommunikointi ja ymmärtäväisyys. Luvassa on muutoksia positiiviseen suuntaan. Älä kaunistele totuutta.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!