Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tutkimuksen mukaan tehokkaimmin laihtuu syömällä kevyttä ruokaa, jonka luulee olevan runsaskalorista.

Kappas, ajatuksen voimalla voi ehkä sittenkin laihtua!  Nimittäin jenkkitutkimuksen mukaan ihmisen aineenvaihdunta kiihtyy, kun hän luulee syövänsä runsaskalorista ruokaa.

Tutkimus toteutettiin pirtelöiden avulla, jotka sisälsivät 380 kilokaloria. Kaikille tutkimukseen osallistuneille henkilöille annettiin samaa pirtelöä, mutta osalle pirtelön väitettiin sisältävän 620 kilokaloria, kun osa taas luuli juoman sisältävän vain 140 kilokaloria.

Selvisi, että greliiniarvot elimistössä laskivat kolme kertaa nopeammin niillä henkilöillä, jotka luulivat nauttineensa runsaskalorisempaa juomaa kuin niillä, jotka kuvittelivat juoneensa kevyempää pirtelöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nälkähormoniksikin kutsuttu greliini on hormoni, joka säätelee näläntunnetta ja vaikuttaa aineenvaihduntaan. Eli kun greliinin määrä elimistössä kasvaa, kasvaa myös nälkä. Kun greliinipitoisuus laskee, aineenvaihdunta kiihtyy, ja elimistö ryhtyy hyödyntämään syötyä energiaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkimuksen mukaan siis pelkästään sillä, mitä syö, ei ole merkitystä vaan myös sillä, mitä luulee syövänsä. Eli tehokkaimmin laihtuu syömällä kevyttä ruokaa, jonka luulee olevan varsin tuhtia.

Näppärää. Vielä kun joku keksisi, miten salaattilautasen saisi tuntumaan neljän juuston pizzalta.

Lähde: Daily Mail

Lue lisää:

Jutta Gustafsberg: Nämä välipalat eivät sovi laihduttajalle

Palele ja laihdu! Kylmän 3 yllättävää terveyshyötyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla