Kuin ysärillä olisi taas! Kuvat: iStock, Oona Kujala, Viivi Aaltovesi
Kuin ysärillä olisi taas! Kuvat: iStock, Oona Kujala, Viivi Aaltovesi

Uusi appi huijaa kuvat näyttämään siltä, kuin ne olisi otettu vuonna 1998.

Vaikka kamerat, älypuhelimet ja kännykkäsovellukset ovat kehittyneet huimasti, täydellisten kuvien räpsiminen on ikuinen ja saavuttamaton tavoite. Kuvausvälineen valinta on tarkkaa, oikea kuvakulma pitää osata valita, ja huonossa valossa kuvaamisellekin on ihan omat kikkansa.

Mutta entäpä jos kuva näyttäisi tahallaan pikkuisen epätarkalta ja vauhdissa räpsäistyltä kuin sen olisi ottanut kertakäyttökameralla? Kertiskuvat ovat nyt Instagramin ykkösjuttu ja ysärityyliin otetut kuvat näyttävät uskomattoman ihanilta!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi älypuhelinappi Fuji Cam mahdollistaa kuvien ottamisen kertistyyliin omalla puhelimella. Elle kertoo, että appi on paitsi hauska, se säästää myös aikaa: kertakäyttökameroita on taas myynnissä, mutta niillä otettuja kuvia on hankala siirtää kännykkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen sijaan, että ottaisi kertiskameralla hauskan kuvan, skannaisi sen ja sitten julkaisisi Instagramissa, ysäriappin avulla homma hoituu sekunneissa.

Kokeilimme, miten appi oikein toimii sekä miltä kuvat sitten näyttävät:

”Sovellukseen on todella saatu oikeanlaista tunnelmaa aikaan: aloitusnäyttö on kuin kertakäyttökamera, jossa voi valita, haluaako salaman vai ei, ja sitten ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa kuva. Simppeliä!

”Otettava kuva näkyy kännykän näytöllä vain hyvin pienestä kurkistusaukosta.”

Otettava kuva näkyy kännykän näytöllä vain hyvin pienestä kurkistusaukosta, mikä aluksi ihmetytti, mutta sittemmin nauratti. Eihän kertakäyttökamerassakaan näe kunnolla, millainen kuva on tulossa, joten miksi appissakaan tarvitsisi.

Aloitusnäkymä Huji Cam -appissa.
Aloitusnäkymä Huji Cam -appissa.

Hauskaa on myös se, että kuvista tulee oikeasti erilaisia. Välillä salaman kanssa mukaan kuvaan pääsee hauska valoläikkä, ja toisinaan jokin kohta on huonommin tarkentunut kuin muu kuva.

Jos siis todella haluaa kertakäyttökameran laatuisia kuvia, tällä niitä saa. Plussaa myös kuvan nurkassa olevasta päivämäärästä.”

Tällaisia otoksia syntyy sisällä valokuvatessa:

Myös maisemakuvien räpsiminen ulkona onnistuu:

Sisältö jatkuu mainoksen alla