Leivänpäälliset naamanpäällisinä? Näemme potentiaalisen Instagram-trendin. Kuva: iStock
Leivänpäälliset naamanpäällisinä? Näemme potentiaalisen Instagram-trendin. Kuva: iStock

Luulitko, että kauneustrendeissä kaikki on jo nähty? Ei ole.

Syvä huokaus. Joskus se on ainoa reaktio, jonka uusi kauneusaiheinen somevillitys pystyy tuottamaan.

Uusin hiustrendi on kuulemma hiusten leikkaaminen kirveellä. Tekniikka ei ole niin vaarallinen voisi kuvitella, mutta ei myöskään ole tietoa, onko lopputuloksena kivan näköinen leikkaus. Missään videoissa ei nimittäin paljasteta, miltä kirveskäsitelty kuontalo lopulta näyttää.

Äskeinen huomautus tietysti osoittaa vain kykenemättömyyttä ymmärtää 2010-luvun loppupuolella somessa leviävien kauneustrendien syvintä olemusta. Tuskinpa sekään tyyppi, joka viime vuonna keksi levittää meikkivoidetta poikaystävänsä kiveksillä, halusi ensisijaisesti huipun pohjameikin. 

Vaikka ajoittain saattaa tuntua siltä, että kaikki on jo nähty, kaikkea ei todellakaan vielä ole nähty.

Niinpä kaivoimme esiin viimeiset huumorin rippeemme ja kristallipallon, ja ennustamme nyt kuusi ”kauneustrendiä”, jotka saatetaan hyvinkin nähdä somessa vielä tämän vuosikymmenen puolella. (Tai sitten ei.)

1. Makaronilaatikkotukka

Melkein kaikki juomat ja hedelmät ovat jo muuttuneet hiusväritrendeiksi. Esimerkiksi oluthiusväreistä ja sitrustukkatrendistä uutisoimme jo. Seuraavaksi hiusvärimaailmassa on siirryttävä päivällispöytään.

Esimerkiksi kellertävänvaaleita, juustoisen paahteisia ja rusehtavankultaisia sävyjä sisältävä #makaronilaatikkotukka voi muuttua trendiksi milloin tahansa.


2. Pöytämeikki

Mitä tulee meikkivoiteen levittämiseen, viime vuonna nähtiin melkein kaikki. Paitsi tämä: meikkivoidetta truutataan puhtaalle – tai mikä jottei vähän likaisellekin – pöydälle, ja sitten naamaa hierotaan pöytään, kunnes pohjameikki on valmis. Ta-daa!

Seuraava askel on tietysti se, että kaikki naamalle aiotut tuotteet levitetään pöytäpinnalle ja hierotaan siitä maaliinsa. 

3. Legokynnet

Akryylistä voi muotoilla kynnen pinnalle melkein mitä vain. Viime vuonna kynsissä nähtiin esimerkiksi liikkuvat, tekoripsin viimeistellyt pikku silmämunat

Ehkäpä jo tulevana vuonna nähdään legokynnet eli kynnet, joista jokaiseen on kiinnitetty yksi pikkulego. Kynsissä kiinni oleviin legopalikoihin voi sitten kiinnittää lisää legoja, kunnes käsiä peittävät legolinnat, legopaloasemat ja legoavaruusalukset.

Legokynsitrendistä kertovissa tulevissa jutuissa voidaan mehustella sillä, että legokynsien näpertely auttaa keskittymään ja tarvittaessa kynsistä voi irrottaa teräviä legopalikoita vihamiesten jalkojen alle heiteltäviksi. Kätevää!

4. Pekonikulmakarvat

Kulmakarvoissa nähtiin vuoden 2017 aikana melkein kaikki – paitsi pekoni! Jätämme tähän vain hashtagin #baconbrows ja odotamme, että joku Instagramin ihme toteuttaa. 

Herkkukulmat voi tietenkin tehdä myös vegaanisesta pekonista.

5. Glittervarpaat

Glitterkielet, glitternännit ja glitterpyllyt ovat jo vanhoja juttuja, ja onpa joku Amerikan-serkku keksinyt työntää alapäähänsäkin glitteriä. Glitterillä shokeeraaminen ei siis enää ole mahdollista, mutta kimallus on yhä muodissa.

Niinpä seuraava glittertrendi voi olla vaihteeksi ihan harmiton, kuten vaikka glittervarpaat. Glitterillä päällystetyissä varpaissa yhdistyvät glamour ja perinteiset varpaat hiekassa -lomakuvat tavalla, jota Instagram ei pysty vastustamaan.

6. Menkkaveritukka

Shokeeraamisesta puheen ollen, miten olisi hiusten värjääminen tai niiden ”luonnollisen elinvoiman” lisääminen kuukautisverihuuhtelulla? Istukkasoluja hyödynnetään jo kauneudenhoidossa, miksipä ei menkkojakin.

Kaiken luonnollisen mutta erittäin hörhön kauneudenhoidon erikoisosaajan Gwyneth Paltrow’n perustama Goop-sivusto saattaa hyvinkin olla se lähde, josta tämä trendi lähtee liikkeelle.

Suomen luonto on juuri nyt vehreimmillään ja täynnä kukkaloistoa. Kuinka hyvin sinä tunnet lunnonvaraiset kukkamme? Tällä testillä se selviää.

Sunnuntaina 17.6. vietetään yhteispohjoismaista luonnonkukkien päivää. Päivän tarkoituksena on edistää kasvituntemusta ja -harrastusta ja lisätä yhteisiä luontokokemuksia mahdollisimman monelle. Testissä on käytetty lähteenä luontoportti.com-sivustoa.

Veteraanit täällä taas nostalgisoivat menneitä aikoja! Liity mukaan.

Kun on pieni tietokone taskussa, elämä on hauskaa ja helppoa. Suurin haaste on pistorasian löytäminen sieltä, missä itse sattuu olemaan – kaikki muu on käden ulottuvilla: Perun pinta-ala, pankkitilin saldo, huomisen sää.

Miettikää, mihin aika menisi kesällä, jos nyt ei olisi nyt vaan 20 vuotta sitten:

1. Piirtäisimme karttoja

”Sitten kun ajat jotain kymmenen kilometriä niin sitten tulee navetta tähän oikeelle puolelle. Ni ei siitä vielä, vaan seuraavasta risteyksestä, siinä on ensin tällainen mutka, ja sitä jatkat niin kauan kun tulee T-risteys. Oho ei mahtunutkaan tälle paperille, piirrän uudestaan.” 

2. Odottelisimme mökkivieraita, joille oli piirretty karttoja.

Se oli jännittävää! Osaavatko he perille? Mihin aikaan he mahtavat tulla? Tänään vai huomenna? Ennen vanhaan ei haja-asutusalueiden teillä ollut nimiä, mikä lisäsi jännityskierroksia.

3. Väittelisimme mitättömistä asioista.

Nykyään mukavat väittelyt katkeavat viidessä sekunnissa, koska joku ilonpilaaja aina tarkistaa asian oikean laidan kännykästään. Näin se menisi entisaikojen tapaan: 

”Eikö muka Janne Ahonen voittanut olympiakultaa kertaakaan. Ihan varmasti voitti, älä nyt väitä.”

”Ei voittanut, kun siinä oli nimeenomaan se, ettei voittanut.” 

”Varmasti voitti Torinossa 2002.'”

”Torino ei ollut 2002.”

4. Muistelisimme nimiä.

Ennen vanhaan keskustelun keskelle tuli välillä hiljaisuus, kun kumpikaan ei muistanut jonkun julkkiksen nimeä. Asia jäi häiritsemään, kumpikin tuijotti omaan suuntaansa ja kokeili mielessään eri alkukirjaimia. Ralph ei. Rick ei. Ryan. Ryan… Reynolds! Se, joka tuntien päästä sai nimen yllättäen mieleensä, oli henkinen voittaja.

5. Hankkisimme itsellemme luettavaa luppoajoiksi

Esimerkiksi vessaan! Jos käsi ulottui nestesaippuapurkkiin, sen voi hyvin ottaa luettavaksi. Ehkäpä jopa treenimielessä ruotsiksi ja ääneen: ”Bliw är en mjuk flytande tvål…”