Leivänpäälliset naamanpäällisinä? Näemme potentiaalisen Instagram-trendin. Kuva: iStock
Leivänpäälliset naamanpäällisinä? Näemme potentiaalisen Instagram-trendin. Kuva: iStock

Luulitko, että kauneustrendeissä kaikki on jo nähty? Ei ole.

Syvä huokaus. Joskus se on ainoa reaktio, jonka uusi kauneusaiheinen somevillitys pystyy tuottamaan.

Uusin hiustrendi on kuulemma hiusten leikkaaminen kirveellä. Tekniikka ei ole niin vaarallinen voisi kuvitella, mutta ei myöskään ole tietoa, onko lopputuloksena kivan näköinen leikkaus. Missään videoissa ei nimittäin paljasteta, miltä kirveskäsitelty kuontalo lopulta näyttää.

Äskeinen huomautus tietysti osoittaa vain kykenemättömyyttä ymmärtää 2010-luvun loppupuolella somessa leviävien kauneustrendien syvintä olemusta. Tuskinpa sekään tyyppi, joka viime vuonna keksi levittää meikkivoidetta poikaystävänsä kiveksillä, halusi ensisijaisesti huipun pohjameikin. 

Vaikka ajoittain saattaa tuntua siltä, että kaikki on jo nähty, kaikkea ei todellakaan vielä ole nähty.

Niinpä kaivoimme esiin viimeiset huumorin rippeemme ja kristallipallon, ja ennustamme nyt kuusi ”kauneustrendiä”, jotka saatetaan hyvinkin nähdä somessa vielä tämän vuosikymmenen puolella. (Tai sitten ei.)

1. Makaronilaatikkotukka

Melkein kaikki juomat ja hedelmät ovat jo muuttuneet hiusväritrendeiksi. Esimerkiksi oluthiusväreistä ja sitrustukkatrendistä uutisoimme jo. Seuraavaksi hiusvärimaailmassa on siirryttävä päivällispöytään.

Esimerkiksi kellertävänvaaleita, juustoisen paahteisia ja rusehtavankultaisia sävyjä sisältävä #makaronilaatikkotukka voi muuttua trendiksi milloin tahansa.


2. Pöytämeikki

Mitä tulee meikkivoiteen levittämiseen, viime vuonna nähtiin melkein kaikki. Paitsi tämä: meikkivoidetta truutataan puhtaalle – tai mikä jottei vähän likaisellekin – pöydälle, ja sitten naamaa hierotaan pöytään, kunnes pohjameikki on valmis. Ta-daa!

Seuraava askel on tietysti se, että kaikki naamalle aiotut tuotteet levitetään pöytäpinnalle ja hierotaan siitä maaliinsa. 

3. Legokynnet

Akryylistä voi muotoilla kynnen pinnalle melkein mitä vain. Viime vuonna kynsissä nähtiin esimerkiksi liikkuvat, tekoripsin viimeistellyt pikku silmämunat

Ehkäpä jo tulevana vuonna nähdään legokynnet eli kynnet, joista jokaiseen on kiinnitetty yksi pikkulego. Kynsissä kiinni oleviin legopalikoihin voi sitten kiinnittää lisää legoja, kunnes käsiä peittävät legolinnat, legopaloasemat ja legoavaruusalukset.

Legokynsitrendistä kertovissa tulevissa jutuissa voidaan mehustella sillä, että legokynsien näpertely auttaa keskittymään ja tarvittaessa kynsistä voi irrottaa teräviä legopalikoita vihamiesten jalkojen alle heiteltäviksi. Kätevää!

4. Pekonikulmakarvat

Kulmakarvoissa nähtiin vuoden 2017 aikana melkein kaikki – paitsi pekoni! Jätämme tähän vain hashtagin #baconbrows ja odotamme, että joku Instagramin ihme toteuttaa. 

Herkkukulmat voi tietenkin tehdä myös vegaanisesta pekonista.

5. Glittervarpaat

Glitterkielet, glitternännit ja glitterpyllyt ovat jo vanhoja juttuja, ja onpa joku Amerikan-serkku keksinyt työntää alapäähänsäkin glitteriä. Glitterillä shokeeraaminen ei siis enää ole mahdollista, mutta kimallus on yhä muodissa.

Niinpä seuraava glittertrendi voi olla vaihteeksi ihan harmiton, kuten vaikka glittervarpaat. Glitterillä päällystetyissä varpaissa yhdistyvät glamour ja perinteiset varpaat hiekassa -lomakuvat tavalla, jota Instagram ei pysty vastustamaan.

6. Menkkaveritukka

Shokeeraamisesta puheen ollen, miten olisi hiusten värjääminen tai niiden ”luonnollisen elinvoiman” lisääminen kuukautisverihuuhtelulla? Istukkasoluja hyödynnetään jo kauneudenhoidossa, miksipä ei menkkojakin.

Kaiken luonnollisen mutta erittäin hörhön kauneudenhoidon erikoisosaajan Gwyneth Paltrow’n perustama Goop-sivusto saattaa hyvinkin olla se lähde, josta tämä trendi lähtee liikkeelle.

Mitä tehdä, kun netti ei toimi? No, mitäpä muutakaan kuin jäädä koukkuun dinopeliin!

Kyllähän se harmittaa, jos netti ei toimi. Internet-selaimen näyttäessä yhtäkkiä virheilmoitusta kädet alkavat väkisin vähän hiota. Mitä tässä nyt pitäisi tehdä, kun pääsy interwebsiin on yhtäkkiä evätty?

Yksi vaihtoehto on tyytyä kohtaloonsa. Laittaa puhelin tai tietokone syrjään ja jatkaa elämää.

Mutta jos internet pätkii käyttäessä Googlen Chrome -selainta, varsin loistokas vaihtoehto on pelata dinopeliä!

Sellainen vinkeä asia on nimittäin piilotettu Chromen ”Ei internetyhteyttä”-virheilmoituksen taakse. Ilmoitus tunnetaan myös vähemmän seksikkäällä nimellä ERR_INTERNET_DISCONNECTED.

Dinopeliin käsiksi pääseminen on varsin helppoa niin puhelimella kuin desktop-koneellakin.

Puhelimella peli avautuu, kun painaa sormella virheilmoituksen pikselistä dinosaurusta. Tietokoneella peliin pääsee painamalla välilyöntiä. 

Pelin startattua dino alkaa kipittää hurjaa kyytiä eteenpäin kohti kaktuksia, joiden yli pelaajan on tarkoitus loikkia. Kaktuksen yli voi loikata painamalla puhelimen näyttöä. Tietokoneella saurusta ohjaillaan välilyönnillä ja nuolinäppäimillä.

Dino juoksee ja...
Dino juoksee ja...
...dino loikkaa!
...dino loikkaa!

Google-saurus kipittää kohti kaktuksia koko ajan vauhdikkaammin. Jos dino osuu kaktukseen, peli alkaa alusta. Tietyssä vaiheessa peliä mukaan lentää myös lentoliskoja, joita dinosauruksen pitää väistellä henkensä pitimiksi.

Tässä vielä havainnollistava giffi:

Pelin tarkoituksena on pitää dino hengissä mahdollisimman kauan. Dino on luotu ikiliikkujaksi, joten peliä voi periaatteessa pelata loputtomiin. Käytännössä dino alkaa kuitenkin lopulta liikkua niin nopeasti, ettei ihmisen reaktiokyky riitä enää suojelemaan dinoa kaktuksilta.

Peli on hämmentävän yksinkertainen. Ja ehkä juuri siksi niin koukuttava!

Peli on koukuttanut satojatuhansia sen pariin sukeltaneita jo muutaman vuoden ajan. Mikään uusi Chromen ominaisuus dinopeli ei nimittäin missään nimessä ole. Saurus on piileskellyt Chromen virheilmoituksesta jo vuodesta 2014 saakka.

Syksyllä 2018 peli on noussut uudelleen otsikoihin, koska peliin tehtiin syyskuun alussa päivitys. Nyt dino saa pelin alkutaipaleella päähänsä juhlahatun!

Dino juhlii!
Dino juhlii!

Dino sai hatun päähänsä, koska täytti syyskuun alussa 4 vuotta. Hattu ei jäänyt Googlen ainoaksi tavaksi muistaa synttärisankaria. Merkkipäivän kunniaksi Google paljasti vastauksen monia askarruttaneeseen kysymykseen: miksi pelissä jolkottaa nimenomaan dinosaurus?

– Dinosaurus leikittelee ajatuksella siitä, että palaamme ”esihistorialliseen aikaan”, kun emme pääse verkkoon, kertoi Sebastien Gabriel, yksi pelin kolmesta kehittäjästä.

Kukapa ei rakastaisi jyväskyläläisiä – noita Keski-Suomen nöyriä kingejä!

Tiesit jo ehkä, että turkulaisista saa aivan parhaita ystäviä, että Oulusta tulevat Suomen itsevarmimmat ihmiset ja että tamperelaiset ovat mukavan mutkattomia

Nyt Me Naiset listasi asiat, jotka tekevät jyväskyläläisistä varsin rakastettavia.

 1. Kun sinulla on jyväskyläläinen kaveri, opit puhumaan kirjakieltä melkein huomaamattasi. Keski-Suomi ei ole murrevapaata aluetta, mutta jyväskyläläinen suodattaa turhat rönsyt kielestään ja puhuu todella selkeästi. Väärin ymmärtämisen vaaraa ei ole.
   
 2. Selkeys on mukana myös kaikessa jyväskyläläisten toiminnassa. Jos jyväskyläläinen puhuu jostain, hän myös tarkoittaa sitä ja pitää päätöksistään kiinni. Onko parempaa ystävää kuin jyväskyläläinen? (No, ehkä turkulainen pääsee lähelle.)
   
 3. Jyväskyläläinen rakastaa kaupunkiaan ja varsinkin sen vireää kävelykatua. Sitä, mitä Kauppakadulta ei löydy, ei jyväskyläläinen tarvitse.
   
 4. Jyväskyläläiset rakastavat ulkoilua ja seikkailuja monipuolisissa luontokohteissa. Kaupungista löytyy luontopolkuja, kiipeilymahdollisuuksia sekä tietenkin suuri ja mahtava Laajavuori. Laskettelemaan pääsee siis melkein keskustassa, ja samalla voi ihailla Matti Nykäsen tutuksi tekemää hyppyriä.
   
 5. Onkohan Suomessa muita yhtä kunnollisia ja hyväkuntoisia kaupunkilaisia? Mäkinen maasto ja kauniit ulkoilureitit pitävät jyväskyläläiset liikkeessä – sekä kohottavat nopeasti junantuomankin kuntoa.


  Jyväskyläläiset ovat tottuneet siihen, että kaupungin silloilla tuulee aina. Kuva: Shutterstock
  Jyväskyläläiset ovat tottuneet siihen, että kaupungin silloilla tuulee aina. Kuva: Shutterstock   

 6. Tosin, kaupunki on ihanan kompakti. Sen ympäri ja läpi jaksaa kävellä ja pyöräillä heikompikuntoinenkin. Jyväskylässä tuntuu kuin kaikki tärkeä olisi sijoitettu viiden kilometrin säteelle, mutta silti sieltä löytyy kaikkea. Jyväskylä = iso minijyvänen. Eli sellainen ihastuttavan pieni, mutta kokoaan suurempi kylä!
   
 7. Maan kaunein yliopistokampus sijaitsee Jyväskylässä. Vaikka akateeminen maailma ei muuten kiinnostaisikaan, jyväskyläläinen käy mielellään ulkoilemassa kampusalueilla ja imee kulttuurin sekä sivistyksen ilmaa siellä. Lähde mukaan ja pyydä jyväskyläläistä ystävääsi tai tuntematonta näyttämään ainakin Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset.
   
 8. Jyväskylä tunnetaan muutenkin opiskelijakaupunki-imagostaan. Se on yksi suomalaiskaupungeista, jossa on väkilukuun suhteutettuna eniten opiskelijoita. Eläväinen ja nuorekas opiskelijakulttuuri tarttuu helposti, ja elämä pysyy vireänä tässä jatkuvasti kehittyvässä kaupungissa.
   
 9. Kaupungissa on myös maan ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta, joka on jo yksistään loistava syy kutsua Jyväskylää Suomen Ateenaksi.
   
 10. Jyväskyläläiset eivät pelkää vettä! Rannat ovat lähellä, ja joka paikassa pääsee uimaan. Ollaanhan keskellä Järvi-Suomea! Vesireittejä pitkin pääsee aina vaikka Lahteen saakka, ja Rantaraitti on yksi Suomen kauneimmista ulkoilureiteistä.
   
 11. ”Jyväskyläläiset ovat sellaisia itsevarmoja menestyjiä, jotka eivät tee itsestään numeroa”, kertoo yksi jyväskyläläisten ystävä, joka vierailee usein kaupungissa. Ammattikorkeakoulussa sijaitseva Tiimiakatemia on upea esimerkki jyväskyläläisestä menestystarinasta. Noin 25 vuotta sitten perustettu Tiimiakatemia uskoo tietenkin tiimityöskentelyyn ja yhdessä tekemällä oppimiseen, ja sieltä on käynnistynyt monia onnistuneita yritysprojekteja.
   
 12. Jyväskyläläinen osaa juhlia ja nauttii kulttuurista. Suurajot, Jyväskylän kesä, Wemmi-markkinat… Melkein joka viikko kaupungissa on joku suuri tapahtuma.  
   
 13. Mutta kun jyväskyläläinen juhlii, hän tekee sen tyylillä. Kun baarissa on vaikkapa oululainen, tamperelainen ja jyväskyläläinen, oululainen kertoo härskeimmät jutut, tamperelainen juhlii pisimpään ja jyväskyläläinen lähtee kotiin silloin, kun bileet ovat vielä parhaimmillaan!
   
 14. Rakastatko makeaa? Suuntaa silloin Vaajakoskelle, tuohon kaupunginosaan, joka on tuttu herkullisesta Pandan-tehtaasta ja Naissaaren viehättävästä kahvilasta. Ihminen ei voi olla koskaan onneton, jos hänellä on laku- ja suklaatehdas naapurissa.
   
 15. Jyväskylä ja sen asukkaat ovat kätevästi keskellä Suomea. Tarvitseeko tähän enää muita perusteluja?
  Leppoisaa kylämeininkiä. Tietenkin Jyväskylässä! Kuva: Shutterstock
  Leppoisaa kylämeininkiä. Tietenkin Jyväskylässä! Kuva: Shutterstock

 

Kerro sinäkin mielipiteesi alla!

Millaisia jyväskyläläiset ovat sinun mielestäsi? Sana on vapaa alla olevassa kommentointikentässä.