Me Naiset
|
Eve Risto
Kestää, kestää! Enää 22 tuntia, sitten päättyy paasto. Kuva: Shutterstock
Kestää, kestää! Enää 22 tuntia, sitten päättyy paasto. Kuva: Shutterstock

Älypuhelimeen koukussa? Täh, et tietenkään ole, vilkaiset siitä vain pari juttua bussissa. Ja liikennevaloissa. Hississä. Vessassa?

Aika monella alkaa oikeastaan olla jo vaikea sanoa, mihin käsi loppuu ja mistä luuri alkaa. Lue nämä vinkit, jos ruudun tapittaminen alkaa nyppiä.

Osta herätyskello. Joo, just se pirisevä härpäke viime vuosisadalta. Anna sen hoitaa herättämisesi ja laita puhelin pokkana pois päältä yöksi. Päätä vaikka, että avaat sen vasta aamupalan jälkeen. Ei huolta, Naamakirja pysyy kyllä pystyssä siihen asti.

Plopit vähemmälle. Facebook, WhatsApp, Viber, Gmail, punaisia pallukoita kuin sieniä sateella. Saat pahimmat riivaajat hiljenemään asetuksista. Vartti ei muuten ole virallinen takaraja kommentoida kaverisi linkittämää "siis jotain maailman parasta videota oikeesti." Oikeesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Faktat tiskiin. Testaa päivän ajan: merkkaa ylös, kuinka monesti kävit Facebookissa ja montako tuntia kulutit puhelimen parissa. Takuulla tehokkain tapa aloittaa vieroitus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"No ootas mä googlaan sen." Tsekkaa sää ikkunasta ja jätä bussiaikataulut tuurisi nojaan, vaikka – tiedetään – voisitkin tarkistaa kaiken asteen ja minuutin tarkkuudella. Ehkä elämän yllätyksellisyys ei olekaan aina niin kamalan paha asia?

Ai niin, tällä voi soittaakin. Jos edestakaisin viestittely stressaa, soita vanha kunnon puhelu. Asia hoituu kerralla kuosiin ja pääset turisemaan ruudun töpöttelyn sijaan.

BONUS: Paastohaaste! Mitä jos repäisisit ja julistautuisit sunnuntaiksi offline-tilaan? Kyllä, että ihan oikeasti et koskisi puhelimeen koko päivänä. Orpo olo muuttuu taatusti helpotukseksi ennen pitkää, kokeile vaikka. 

Lue myös:

Näin käytät älypuhelinta talvella

Tiesitkö? Hikoilu rikkoo puhelimesi

Pelaa kännykkäpeliä – parannat seksielämääsi!

Voisiko älypuhelin estää itsemurhan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla