Turha puunata, ensi viikolla näytetään rähjäisiltä joka tapauksessa. Kuva: Shutterstock
Turha puunata, ensi viikolla näytetään rähjäisiltä joka tapauksessa. Kuva: Shutterstock

Arkivapaat, mihin katositte? Tässä viikon selviytymislukujärjestys.

Siis mitä, ensi viikolla pitäisi jaksaa olla töissä täydet viisi päivää putkeen? Vaikka kalenteria kuinka tihrustaa, ei näkyvissä ole yhtään löppiäistä, Tapsan päivää tai muuta kivaa!

Pitkissä lomissa ja arkiviikkoja rikkovissa pyhäpäivissä on vain yksi huono puoli: ne loppuvat aikanaan. Sen jälkeen paluu tavalliseen arkeen on vähintäänkin piinallista. Itse asiassa työrytmistä kiinni saaminen on joskus niin raskasta puuhaa, että siitä pitäisi ansaita lomaa. Ainakin pari päivää.

Maanantai

No niin, uusi alku. Tervetuloa uusi, tehokas työminä. Olokin on lähes pirteä. Pitääkin kysäistä, mitä mieltä työkaverit olivat Kingistä. Ei hätää, kyllä tämä tästä!

Tiistai

Hetkinen! Tänäänhän on Nuutin-päivä. Mitenkäs se sananparsi taas menikään: Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi. Päättäjät, haloo, selvästi vapaapäivän paikka! Rohkein ryhtyy protestivapaalle, me muut laahustamme kiltisti töihin. Tänään kuuluu vähintäänkin tuhota viimeiset joulusuklaat, herkut ja muut epäterveelliset himotukset (ei hätää, Nuutin-päivän herkuttelua ei lasketa uutenavuotena tehdyn karkkilakkolupauksen rikkomiseksi). Kokeile, pystytkö tekemään töitä toinen käsi konvehtirasiassa. Kiitos vain, Nuutti!

Keskiviikko

Miksi herätyskello soi? Ei pyyyyyysty, ei kykeneeeeee. Näytätkö töissä nuutuneelta? Ei hätää, niin näyttävät kaikki muutkin. Hei, haloo, jo kolmas työpäivä putkeen! Tästä saa reippauspisteitä (mikä muuten myös kuluttaa tavallista enemmän kaloreita). Sitten hyvät uutiset: enää 82 päivää seuraavaan arkivapaaseen. Tsemppiä! Ja ainahan voi lauleskella ”kolme yötä viikonloppuun on”, sävelkin on vielä hyvin muistissa joululta.

Torstai

Onnittelut, olet kestänyt jo kolme päivää putkeen. Nyt vain sinnitellään. Maratonillakin väittävät viimeisten kilometrien olevan ne kaikkein vaikeimmat.

Perjantai

Perjantai, paras päivä viikosta! Peräti kolme päivää, ennen kuin koko rumba alkaa jälleen alusta. (P.s. Enää 80 päivää seuraavaan arkivapaaseen.)

Lue lisää:

Nyt upliftataan! Miten olisi 80-tuntinen työviikko?

Miksi aamulla väsyttää, vaikka nukut tarpeeksi? – 3 selitystä

Väsyttääkö taas? Siivoa työpöytä