Muista, että luovat tauot ovat arvokkaita hetkiä. Kuva: Shutterstock
Muista, että luovat tauot ovat arvokkaita hetkiä. Kuva: Shutterstock

Ota elämästäsi irti mahdollisimman paljon, myös töissä.

Päivittäin tehdyt arkiset valinnat vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Psychology Today -sivusto listasi keinoja, jotka auttavat voimaan hyvin myös sorvin äärellä.

8 keinoa parantaa työhyvinvointia

 1. Luo aamurutiini

 Aloita aamu myönteisellä ja energisoivalla rutiinilla, josta saat potkua päivän puuhiin. Kirjoita esimerkiksi tehtävälista, johon voit lisätä myös inspiroivia aforismeja, joista saat lisäboostia. Stressitekijät vähenevät, kun luot aamuihisi tutun tavan, joka antaa päivän kululle selkeät sävelet.

2. Vietä aikaa työkavereidesi kanssa

Älä erakoidu omiin oloihisi, vaan sosiaalisoidu myös työpaikalla. Ohimennen jutustelu, kuulumisten vaihto ja pelkkä hymykin riittävät. Työpaikan yhteisössä viihtyminen on paitsi olennainen osa työhyvinvointia, myös yksi sosiaalisista tukiverkostoista.

3. Arvosta myös tehottomampaa työaikaa

Kovasta työnteosta palkitaan, kiitellään ja taputellaan selkään. Kuitenkin, aivan yhtä tärkeitä ovat ne hetket, jolloin ei raada niska limassa deadlinet niskaan hengittäen. Kahvipaussit ja hetkittäiset luovemmat tauot ovat nimittäin niitä arvokkaita hetkiä, jolloin kirkkaat ajatukset ja ongelmanratkaisut usein syntyvät. Pidä siis kiinni tauoistasi.

4. Leiki enemmän

Kyllä, tasapainon työn ja huvin välillä voi löytää myös kesken työpäivän. Vaikka työpaikallasi ei olisi pelihuonetta tai pomppulinnaa, voit keksiä omat pikku leikkisi. Käyttäkää kollegasi kanssa kahvitauko vaikkapa paperilennokkien väsäilyyn tai hirsipuun pelaamiseen.

5. Muuta sähköpostikäyttäytymistäsi

Toimistotyöntekijöillä suuri osa päivästä kuluu sähköpostin äärellä. Kiire ja loppumaton viestivirta näkyvät kommunikointitavassasi: kirjoitat viestisi lyhyesti, ytimmekkäästi – jopa tympeästi. Kokeile antaa sähköpostien kirjottamiselle enemmän aikaa: Aloita viestisi ystävällisellä tervehdyksellä ja kysy kevyt kuulumiskysymys aluksi. Toisenlaisella viestintätavalla voit luoda vankempia ihmissuhteita.

6. Puhu tuntemattomille

Mitä ujompi olet, sen rohkaisevampaa ja itsetuntoa rakentavampaa on jutella tuntemattomille useammin. Uusien ihmisten tapaaminen lisää hyväksytyksi tuntemisen tunnetta ja on sitä paitsi hauskaa. Pyydä vieraampi työkaveri lounaalle tai vaihda hississä kuulumiset ventovieraan kanssa.

7. Sovi sporttisempi tapaaminen

Kokoustamisen ei tarvitse olla jäykkää istuskelua puuduttavassa kokoushuoneessa. Lähtekää sen sijaan kävelylle mahdollisuuksien mukaan joko lähipuistoon tai käytäville. Ajatukset kirkastuvat ja kroppakin kiittää.

8. Istu, äläkä tee mitään

Jos mikään edellisestä ei auta, istuskele aloillasi ja ole tekemättä mitään. Kun pyörittelee omia ajatuksiaan kaikessa rauhassa, saattaa pian huomata, että työkavereiden kanssa jutustelu ja aktiivinen työskentely maistuvat yllättän kivalta.

Lue lisää:

Haluaisitko nukkua pidempään työaamuina? Tiede on puolellasi!

Nainen, etkö saanutkaan ylennystä? Vika ei välttämättä ole kyvyissäsi

Tämän voit oppia huonolta pomolta

Mira Luodin Urho-lapsella on synnynnäinen sydänvika, jonka vuoksi pojan sydän pysähtyi vauvana kolmesti.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Mira Luodin päivää. Mira kertoo jaksossa uusperheestään, johon kuuluu viisi lasta. Nelonen on julkaissut klipin jaksosta jo ennakkoon.

Miran aviomiehen Mika Haapasalon tyttäret Jenni ja Susanna ovat jo teini-ikäisiä, ja lisäksi Miralla on kaksi lasta, Eirik ja Trine, edellisestä suhteestaan.

Urho on minun ja Mikan yhteinen 3-vuotias lapsi, jolla on synnynnäinen sydänvika, Mira kertoo perheensä kuopuksesta.

Mira on kertonut aikaisemmin, että Urho oli vain muutama kuukauden ikäinen, kun rakennevika sydämessä todettiin. Sairaalassa pojan sydän pysähtyi kolmesti, Mira kertoo myös Vain elämää -ohjelmassa.

– Pisin niistä on ollut sellainen, etten enää muutamaan tuntiin tiennyt, onko minulla lasta vai ei, Mira kertoo jakson insertissä.

”Kävin jo ne tunteet läpi, että olen menettänyt lapseni.”

Pöydän ääressä Mira kertoo muille artisteille, että kokemus muutti hänen ajattelutapaansa.

– Urholla oli sydän pysähtyneenä ja mä kävin jo ne tunteet läpi, että olen menettänyt lapseni.

– Hurjia aikoja, mutta onneksi se päättyi hyvin, Aki Tykki toteaa.

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20.00. Me Naiset kuuluu Nelosen kanssa samaan Sanoma-konserniin.

Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters
Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters

Twitter-yleisön mielestä David Beckham oli kuninkaallisten häiden paras osa. 

Koko viikonlopun ajan kansainvälistä mediatilaa on hallinnut yksi ihminen, näyttelijä Meghan Markle, eli nykyinen Sussexin herttuatar Meghan.

Toki Meghanin aviomies prinssi Harry on myös näkynyt kuvissa morsiamensa rinnalla, ja hippusen palstatilaa ovat saaneet esimerkiksi innostuneet sulhaspojat, kirkkaankeltaisissa juhlinut Amal Clooney ja lenkkareita mekon kanssa käyttänyt Serena Williams.

Yksi tyyli-ikoni on kuitenkin jäänyt liian vähälle huomiolle: jalkapallolegenda, tyyli-ikoni ja lukemattomien ihmisten julkkisihastus numero yksi, David Beckham

Jos Twitteriä on uskominen, tummanharmaassa puvussa ja kaksirivisessä vaaleanharmaassa liivissä esiintynyt Beckham oli yksi häiden tärkeimmistä vieraista. 

Eivätkä nämä ole edes hänen häänsä!

Beckham, aina niin ärsyttävän hyvännäköisenä. 

Poskisuukko Beckhamille sai Sir Elton Johnin lipomaan huuliaan.

Mitä Beckhamin tyyliin tulee, siitä tiedetään Voguen mukaan seuraavaa:

Kapealinjainen puku oli Dior Hommelta, ja sen on suunnitellut Kim Jones, joka juuri nimitettiin merkin johtoon alkuvuodesta. Mukava avaus herra Jonesin pääsuunnittelijauralle siis. Pukuun Beckham yhdisti kultaisen taskukellon ja aurinkolasit.

Lisäksi Beckhamilla on tietysti eräänlaisia pysyviä asusteita. Esquire arvelee artikkelissaan, että David Beckham saattaa olla ainoa kuninkaallisten häiden vieras, jolla on tatuointeja kaulassa. 

Beckham paranee vanhetessaan

Kuluneen sanonnan mukaan nainen on kuin viini, eli paranee vanhetessaan (joskaan Alkon asiantuntijan mukaan sanonta ei koske kaikkia viinejä). 43-vuotias Beckham on elävä todiste siitä, että vähintäänkin osa miehistäkin paranee iän myötä. 

Pyörivätkö kellon viisarit David Beckhamin kohdalla eri suuntaan?
Toivoa on!

Siltä varalta, että joku ei vieläkään ole vakuuttunut Beckhamin nousujohteisesta tyylikkyydestä:

David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.
David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.

David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.
David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.

David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.
David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.