Ei, nämä ovat aivan tavalliset alushousut. Kuukautisalushousuissa suoja on rakennettu housujen sisään. Kuva: Shutterstock.
Ei, nämä ovat aivan tavalliset alushousut. Kuukautisalushousuissa suoja on rakennettu housujen sisään. Kuva: Shutterstock.

Menkat? Pidä mielessä tämä vaihtoehto: alushousut, jotka sisältävät kuukautissuojan. Mutta yksi filosofinen ongelma niissä on.

Oletko kyllästynyt säätämään tamponien kanssa? Tunkemaan alushousuihisi kertakäyttöisiä kuukautissuojia?

Ratkaisu: kuukautisalushousut. Olethan jo kuullut niistä?

Jenkkiläinen Thinx-yritys on kehittänyt alushousut, jotka toimivat myös kuukautissuojina. Patentoitu teknologia lupaa pitää vuodot kurissa hygieenisesti ja varmasti, hehkutettiin jo vuosi sitten.

Nyt housuista taas kohkataan. Kesäkuun alussa niistä kirjoitti esimerkiksi Huffington Post.

Malleja on useita, ja homma toimii siis niin, että niiden sisään on rakennettu osa, joka imee vuodon sisäänsä. Malleista riippuen housut pystyvät torppaamaan eri määriä vuoroja: hipsterimallin sanotaan olevan imukyvyltään jopa kahden tamponin luokkaa.

Hinnat pyörivät 20–30 euron tienoilla, eli aivan ilmaisia nämä housut eivät ole. Housut voit pestä hellävaraisesti koneessa ja käyttää uudelleen.

Hyvä puoli tässä on se, että alushousut todella näyttävät nätiltä! Ei mitään mummovirityksiä – tarjolla on kevyemmille vuotopäiville myös tangamalli. Pitsiäkin vilahtelee.

Tältä kuukautisalushousut näyttävät:

 

 

On kuitenkin erä filosofinen kysymys, joka huutaa vastausta. Ja josta on hieman vaikea päästä yli.

Jos kuukautissuoja yhdistetään alushousuihin, eikö silloin synny… niin, aikuisten vaipat? Onko sinulla mahdollisesti päällä samat varusteet kuin kadulla vastaantulevilla taaperoilla?

Kyllä. Mutta ovatpa edes vähän nätit sellaiset.

Lue myös

Rakkautta kuukautisten aikaan – testasimme seksitamponin tositoimissa

Kokeile: ruuasta apu PMS-oireisiin

Kuukautiskivut vaikuttavat älykkyyteen

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!