Adele kuvattiin Grammy-gaalassa helmikuussa 2017. Kuva: Reuters
Adele kuvattiin Grammy-gaalassa helmikuussa 2017. Kuva: Reuters

Adele joutuu keskeyttämään suurkiertueensa juuri ennen viimeisiä konsertteja.

Supersuosittu brittilaulaja Adele peruu suuren konserttikiertueensa kaksi viimeistä konserttia vedoten ongelmiin äänihuulissaan. Konsertit oli tarkoitus pitää Wembley Stadiumilla Lontoossa. Adelen suurkiertue on käsittänyt jo 121 konserttia, ja nyt perutut konsertit olisivat olleet kiertueen viimeiset.

Adele ilmoitti asiasta perjantain ja lauantain välisenä yönä Facebook-sivullaan ja Instagram-tilillään. Hän kertoo pitkässä ja polveilevassa viestissä, kuinka käsittämättömän pahoillaan on tapahtuneesta. 

”En edes tiedä mistä aloittaisin. – – Lääketieteelliseen arvioon nojaten en yksinkertaisesti pysty esiintymään viikonloppuna. Olisi asian totaalista aliarvioimista sanoa, että sydämeni on särkynyt.”

Äänihuulet vahingoittuneet

Adele ehti pitää Wembleyllä jo kaksi isoa konserttia, mutta hänellä oli niissä vaikeuksia äänensä kanssa. Hän kertoo päivityksessä, että tuntui kuin olisi täytynyt koko ajan selvittää kurkkua, eikä äänenkäyttö ollut yhtä vaivatonta kuin tavallisesti. Perjantai-iltana hän kävi lääkärissä ja sai tietää vahingoittaneensa äänihuuliaan.

Adele pyytää moneen otteeseen viestissä anteeksi faneiltaan. Konserttikiertueen saattaminen loppuun olisi ollut merkittävä virstanpylväs myös Adelen omalle uralle. Lontoossa sijaitseva Wembley on brittilaulajalle erityisasemassa konserttipaikkana. 

”Kuka helvetti peruu keikan Wembley Stadionilla?!” hän ihmettelee päivityksessään itsekin. 

Lue myös: 10 syytä rakastaa Adelea

Nähdäänkö Adele-konsertteja enää?

Jo ennen ääniongelmien julkituloa on spekuloitu, mahtaako Adele enää tehdä konserttikiertueita. Bustle kertoo, että Adelen Wembleyn-keikan ohjelman välistä löytyi käsinkirjoitettu lappu, jossa Adele kertoo halunneensa, että hänen viimeiset keikkansa ovat Wembleyllä.

”En tiedä teenkö kiertueita enää koskaan, joten halusin viimeisten esiintymisteni tapahtuvan kotona,” lapussa lukee.

Lapun aitoudesta ei ole takeita, mutta Adele on vuosien varrella useaan otteeseen kertonut, miten vaikeaa ja epämieluisaa konsertoiminen hänelle on. Vaikka lappunen ei olisi aito, sen sanoma lienee lähellä totuutta. 

Ei siis olisi yllätys, vaikka keskeytyneen konserttikiertueen viimeiset keikat todella jäisivät viimeisiksi. 

Juttua muokattu 2.7.2017: Tarkennettu, että Wembleyn-keikalta löytynyt lappunen oli ohjelman välissä.

Kymmenosaisessa sarjassa selvitellään Suomen hämmentäviä, elämää hankaloittavia ja jopa huvittavia määräyksiä.

IS TV-LEHTI: Ostan baarista tuopin olutta ja haluan juoda sen ravintolan ulkoterassilla, mutta en saa viedä juomaa terassille itse.

Tässä hyvä esimerkki monien ihmeellisten sääntöjen Suomesta.

Nyt näitä erikoisia, hämmentäviä, elämää hankaloittavia ja jopa huvittavia määräyksiä selvitetään uudessa Sääntö-Suomi-ohjelmassa, jota juontaa Jussi Heikelä.

– Ohjelman idea on kertoa suomalaisten sääntöuskovaisuudesta. Meillä saattaa olla jopa vähemmän määräyksiä kuin muualla maailmassa, mutta se, miten me niihin suhtaudumme, on pirun poikkeuksellista, Heikelä sanoo.

– Suomi on ihan kärkimaita – ellei jopa paras – ohjeiden noudattamisessa ilman, että niitä voisi vapaasti soveltaa. Sääntöjen seuraamisessa suomalaiset ovat todella hyviä!

”Meillä säännöt jättävät ihmiskohtalot toissijaisiksi.”

Ohjelmaa suunniteltaessa Heikelä tutustui suomalaisten sääntöjen lisäksi myös muiden maiden määräyksiin, ja huomasi selvän poikkeavuuden.

– Suomessa ohjeita seurataan pilkulleen, vaikka joku kärsisi. Meillä säännöt jättävät ihmiskohtalot toissijaisiksi. Katolisissa maissa taas perhe ja lähimmäiset tulevat ennen sääntöjä ja järjestelmää, Heikelä sanoo.

Kompleksinen suhtautuminen määräyksiin ja lakeihin johtuu pitkälti suomalaisten rehellisyydestä.

– Jossain päin maailmaa saatettaisiin suuttua siitä jääräpäisyydestä, jolla suomalaiset pitävät kiinni säännön noudattamisesta. Meiltä puuttuu tietty pelinlukutaito.

Ohjelmassa tavalliset kansalaiset kertovat kokemuksistaan sääntöviidakossa, ja katugallupeissa kuullaan lisää kansan mielipiteistä kaavoihin ja käytäntöihin.

– Haimme ilmoituksen avulla ihmisten omia kertomuksia, ja tarinoita tulee minulle vieläkin, vaikka kuvaukset olivat jo kesällä. Suomessa riittää näitä keissejä, Heikelä sanoo.

Jaksoissa käsiteltäviä teemoja ovat yrittäjyys, eläimet, terveys, liikkuminen, arki, ruoka, asuminen, yhteisöt, yhteiskunta ja maankäyttö.

– Kiersin ympäri Suomen tapaamassa ihmisiä, jotka kokevat sääntöjen vuoksi vääryyttä. Jaksoissa selvitellään asioita ja ehdotan ratkaisuja. Toivottavasti ohjelma tuo myös painetta päättäjille nyt, kun näitä ongelmia nostetaan esiin, Heikelä toivoo.

Ensimmäisessä jaksossa puhutaan alkoholin tarjoilusta, junalippujen outouksista, mutta myös vakavistakin aiheista.

– Käsittelemme ratsastusonnettomuudessa vaikeasti vammautuneen Saara Auvisen, 23, tapausta. Vakuutusyhtiö ei suostu maksamaan korvauksia. Tällaiset tapaukset ovat sarjan raskaampaa antia.

 Sääntö-Suomi, MTV3 ti klo 21.00

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

SKORPIONI

Älä haaskaa kallisarvoista aikaasi hermostumiseen. Tärkeintä on lähteä liikkeelle. Tee ainoastaan hyvin harkittuja päätöksiä.

 

JOUSIMIES

Jaa aatoksiasi muiden kanssa. Huomaat, että sinulla on enemmän tukijoita kuin arvasitkaan. Laita liikkeelle positiivinen lumipalloefekti.

 

KAURIS

Juttelemalla saat puhdistettua pöytää. On tärkeää, että saat korjattua syntyneet väärinkäsitykset. Näytä, ettei motiiveissasi ole mitään kyseenalaista.

 

VESIMIES

Muutokset ovat sinusta kiinni. Sinun on aika nostaa äänesi kuuluviin ja käyttää vaikutusvaltaasi. Lujasta tahdonvoimasta on tänään apua.

 

KALAT

Vaistosi ei jätä sinua pulaan. Luota sen lähettämiin signaaleihin, vaikka ulkopuoliset neuvoisivat sinua tekemään toisin. Älä unohda päämääriäsi.

 

OINAS

Kerro, mitä sinulla on sydämelläsi, mutta muista myös kuunnella muita. On aika huoltaa ihmissuhteita. Muutokset riippuvat sinusta.

 

HÄRKÄ

Löydät yhteisen sävelen uuden tuttavan kanssa. Kokemuksien jakaminen tekee hyvää. Yhdessä keksitte ratkaisun mieltäsi polttavaan dilemmaan.

 

KAKSONEN

Älä anna kauniiden sanojen tai vetävän myyntipuheen saada päätäsi pyörälle. Ole erityisen tarkkana, jos raha liittyy kuvioon jollain tavalla.

 

RAPU

Kokeile jotain uutta työrintamalla. Höristä korviasi, sillä saat tarkkanäköisiä neuvoja lähipiiristäsi. Viisaat sanat auttavat sinua tärkeän päätöksen tekemisessä.

 

LEIJONA

Mielihalusi vetävät sinua tänään yhteen suuntaan ja velvollisuutesi toiseen. Järjestelmällisyys on avain onnistumiseen. Pidä pää kylmänä kaiken keskellä.

 

NEITSYT

Etsi vaihtoehtoisia ratkaisuja tutun ongelman kohdatessasi. Ota mielikuvituksesi käyttöön. Voit oppia paljon menneisyyden virheistäsi.

 

VAAKA

Älä yritä pakottaa ketään muottiisi. Sinun on taivuttava kompromissiin, jos haluta nähdä tapahtumissa edistystä. Joustavuutesi palkitaan.